Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyšetření HPV viru u mužů

Pohlavní nemoci Marcela 17.2.2020

Dobrý den , jsem po laserovym odstranění genitálních bradavic. Neměla jsem jiného partnera než manžela . U něho se nic neprojevilo i přesto jsem ho poslala na vyšetření na venerologii a on přišel s tím , že je zdraví a nic mu nenašli. Přišlo mě nějak moc rychlé vyloučit během pár minut virus?

Doplňující informace:
Dobrý den ,manžel byl na vyšetření na venerologii u apolináře . Nemá žadné bradavičky , prý ho prohlédli a řekli, že mě nakazit nemohl.
Pokud je to přenosné jen pohlavním stykem ,tak nechápu jak jsem se mohla nakazit, když jsem neměla jinýho partnera . Už
jsem druhý týden v neschopnosti po laseru . Je mi 53 let nikdy jsem neměla žadné gynekologický problémy jsem z toho dost psychicky špatná. Pokud tedy je manžel přenašečem(pan doktor mu sice řekl, že to není možné)jak to vlastně lze bezpečně zjistit?Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Marcelo.
Děkujeme za dotaz. Zřejmě proběhlo fyzikální vyšetření. U mužů se neprovádí cytologické stěry a vyšetření jako u žen z děložního čípku. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Pěkný den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Pokud manžel nemá na kůži viditelné bradavičky, není možné žádné podrobnější vyšetření provést. Virus se nachází uvnitř buněk, i zdravých, vyšetřit se dá jedině bradavička - ze které se provede speciální stěr nebo se bradavička celá vyšetří histologicky. Manžel může být přenašečem, u kterého se žádné projevy infekce neobjeví.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Infekci nelze prokázat, pokud pacient nemá klinické projevy. Manžel může být přenašečem. U vás mohlo dojít k aktivaci infekce vlivem oslabení imunity.

Související dotazy

HPV u mužů
Dobrý den, jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho...
Herpatické viry
Dobry den.. s přítelkyní jsem necelé 3 měsíce.. pohlavní...
Můžu byt stále prenasšečem HPV?
Dobrý den, mám laserově odstraněné kondylomata, našla...
HPV
Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním?...
Je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV ?
Dobry den, je možné abych mou přítelkyni nakazil virem...
LSI vir
Dobrý den chtěla jsem se zeptat byla jsem na ženském...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyšetřeni hodnoty - glaukom

Dobrý den, při očním vyšetření mi bylo zjištěn vysoky tlak očí 27-31 pak mi...

Vyšetřeni hodnoty - glaukom 2

Dobrý den, k minulému dotazu z odpovědí zasílám grafický nález na OCT. Předem...

Vyšetření holter ekg

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli ta krabička a ty dráty co mi budou hlídat...

Vyšetření holtrem

Dobrý den,v září mám jít již po druhé na vyšetření holtrem a chtěla bych se...

Vyšetření hormonálního profilu

Dobrý den, je možno si nechat udělat vyšetření hormonálního profilu bez doporučení...

Vyšetření hormonů

Dobrý den, doufám že můj dotaz je ve správné kategorii. Chtěl bych si nechat...

Vyšetření hormonů štítné žlázy

Hezký den, paní doktorko, kvůli problémům s vypadáváním a hlavně nedorůstáním...

Vyšetření hormonů štítné žlázy

Dobrý den, Lékař mi nedoporučil operaci v narkoze, az po kompenzaci štítné žlázy,...

Vyšetření hormonů štítné žlázy

Dobrý den, před měsícem jsem začala pociťovat tlak v okolí prsou a ramene, poté...

Vyšetření HPV virů


Vyšetření HRT

Dobrý den, na počátku roku 2020 mi na vyšetření HRT (oční vyšetření) vyšla...

Vyšetření hustoty kostí

Dobrý den, pane doktore. Po zjištění Sudeckova syndromu po operačním stavu v...

Vyšetření chrupu

Dobrý den, synovi 4 roky se na stoličce objevil malý hnědý flek. Zoubky čistíme...

Vyšetření imunity

Dobrý den.Už asi 3den mám tyto obtíže.Suchý kašel ,zvýšená teplota,trochu bolest...

Vyšetření imunity

Dobrý den, lze při vyšetření imunity (předpokládám, že se provádí z odebrané...

Vyšetření intolerance potravin

Dobrý den, obracím se na Vás ohledně potravinové intolerance, jelikož posledních...

Vyšetření jater

Rád bych se zeptal, zda tento nález ze sona břicha - játra nezv.,okraje hladké,...

Vyšetření jater

Dobrý den, nedávno jsem absolvoval vyšetření moči kvůli vyšetření jater (zejména...

Vyšetření jícnu

Dobrý den, byla jsem na vyšetření štítné žlázy( naštěstí je v pořádku) a tam...

Vyšetření jícnu

Vážená paní doktorko, mám na Vás, pro mě důležitý, dotaz. Čeká mě gastro vyšetření...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti krku kolem ohryzku

Dobrý den, dlouhodobě mne bolí v krku při polikání. Nikoli však jako při angíně,...

Bolest pravé paže, která přechází až k rameni


Lázně po gynekologické operaci

Dobrý den, moje maminka byla na gynekologické operaci, odstranění vaječníků.. Chtěla...

Bolest svalů

Dobrý den, již čtvrtý den me bolí svaly na rukou a nohách, dnes mi trochu i...

Zasouvání varlete

Dobry den Venujem sa plavaniu uz dlhu dobu, pocas zakladnej skoly som zavodne...

Průhledný výtok

Dobrý den, už půl roku mem trápí průhledný výtok podobný slizu. V době menstruace...

Trittico a alkohol

Neurogenní tetánie Dobrý den, v lednu jsem měla svůj první záchvat - myslela...

Zánět močového měchýře ?


Pálení rukou

Brnění, pálení a trnutí prstů Před více než 6 týdny mi začaly velmi intenzivně...

Pálení v rukou

Dobrý den.mám problém už delší dobu mě pálí v rukouch a v břiše,až je mi velký...

Bolest zad


Boule na penisu


Závislost na masturbaci

Dobrý den.. Mám takový problém který trvá už asi tři roky.. Jsem asi závislá...

Červené pupínky

Mám dotaz ....asi tak před měsícem se mi na pravem i levém rameni udělali červené...

Odstranění šroubů

Zdravím, jsem rok a půl po Osteosyntéze hlezna po bimalleorání fraktuře. Chci...

Vliv alkoholu na lokalni anestezii

Dobry den, zajimalo by me zda ma vliv konzumece alkoholu predesly vecer pred...

Boule pod uchem

Dobrý den, už nějakou dobu (asi 14 dní) mám pod uchem - hned vedle čelistní...

Naprosto vše jídlo/káva cokoliv ''smrdí'' jako spálený toast/dřevo/guma

Dobrý den, je to již 3 měsíce co jsem prodělala koronavirus. Dlouhých 6 týdnů...

Tuhá stolice, úzkost

Dobrý den. Jelikož trpím úzkostnou poruchou, která je neovlivnitelná, hlavně...

Chloupky u dětí, Sanfilippo syndrom

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s ochlupením malých dětí. Syn bude...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.