Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výsledky - hodnocení

Jiný problém Jana 10.7.2017

dobrý den. Byla jsem na odběrech, výsledky nejsou v pořádku, ale praktický lékař to neřeší.Prosím o zhodnocení jak dalece to není v pořádku a kam se obrátit? Doplnění informací: CHtěla jsem vědět jak dalece je to vážné a jak postupovat dál. Hlavně co se týká kyslíku.,který mi klesá. , bylo uděláno již několik odběru.ale to je tak vše to ,praktik udělá. ale Jsem nekuřák a plícní onemocnění nemám. Jinak se stravuji zdravě a kupuji i doplňky. Rasu chlorellu, ječmen,zelený ,zinek,selen. b-komplex. Odběr je proveden správně.Navíc při první odběru to bylo 93,1 %, poto, 91,8 %, potřetí 90,2% a ted již 89,2 %, prostě mi to klesá a vzhledem k tomu,že jsou tam i jiné hodnoty špatné tak mně to docela logicky znervozňuje. Já jsem položila jasnou otázku tak dalece jsou to hodnoty vážné a jak to mám řešit dál,když můj praktik nic nedělá. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MediClinic a.s., Most

Dobrý den,
podle výsledků v krevnním obraze větší červené krvinky - může být při nedostatku vit B12 nebo kyseliny listové, známky chudokrevnosti v nálezu nejsou.
Dále máte snížené množství kyslíku v krkvi, netuším zda kouříte nebo se léčíte s plicním onemocněním, dále je tam vyšší hladina glukozy a cholesterol. Určitě bude potřeba doplnit kontrolní odběr a dle toho situaci řešit. Minimálně byste měla omezit v dietě živočišné tuky a cukry. Určitě je možnost změnit praktického lékaře, pokud by dále nic neřešil.
Pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážená paní Jano, při vyšetření vzorku kapilární krve hraje velmi důležitou úlohu tzv. preanalytická fáze. Pokud nebyl odběr vzorku proveden přesně podle konkrétního doporučení laboratoře, nelze se na změřená ani vypočítané hodnoty plně spolehnout. Vyšší koncentrace cukru v krvi mohla být způsobena nedodržením doporučené doby lačnění před odběrem, anebo je projevem poruchy využití glukózy v organizmu. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem na kontrolních vyšetřeních v odstupu cca 1/4 roku. S pozdravem, MH.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


V laboratoři nelze posuzovat pouze několik málo hodnot, ale v souvislosti i s dalšími výsledky vyšetření. V rozboru vaší krve nejsou žádné alarmující hodnoty, které by bylo nutné akutně řešit. Byly zjištěny nevýznamé změny v krevním obraze a vyšší cholesterol a hladina cukru. Doporučuji dostek pohybu, snížení hmotnosti a v travě omezit tučné a sladké, nepít alkohol. Pokud budete doržovovat uvedený režim, bylo by vhodné testy zopakovat s odstupem (3-6 měsíců).

Související dotazy

Hodnocení EKG křivky
Dobrý den, Prosím o hodnocení mého EKG, můj lékař...
Mononukleoza - výsledky
Dobrý den, u syna (2,5 let) jsme dle krevních testů...
Hodnocení MR
Dobrý den, mohla bych poprosit o hodnocení odborníka...
Bodové hodnocení bolestného
Dobrý den, měl jsem pracovní úraz, který se mi stal...
Výsledky
Dobrý den, Mám velký problém s výsledky které jsem...
Výsledky
Dobrý den, prosím o kontrolu výsledků testů krve,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky

Dobrý den, prosím o vysvětlení hodnot: ANA AIH IF slabě pozitivní. V rámci...

Výsledky

Dobrý den, před 5-ti měsíci jsem měla rizikový sex. Teprve zpětně jsem si vybavila,že...

Výsledky

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda jsou me výsledky lumbalni punkce v pořádku...

Výsledky

Dobrý den, prosím o kontrolu výsledků testů krve, bylo nám řečeno, že je...

Vysledky

Dobrý deň, mam 16 rokov a pri odbere mi zistili vysoke železo. Bolo zvyšene...

Výsledky

Dobry den,chtela bych se zeptat na zhodnoceni laboratornich vysledku: MOC- Leu...

Výsledky

Dobrý den , Chci se zeptat zda mi můžete vysvětlit tento odběr a jak si mám...

Výsledky

Dobrý den, Jsem zhruba měsíc po tom co mě pár dní bolela hlava, pár dní jsem...

Výsledky

Prosím o vysvětlení výsledků laboratoře: TSH 0.64 mIU/l (0,27-4,2), # FT4...

Výsledky - biochemie

Dobrý den, mohu zeptat, co mohou znamenat následující výsledky biochemie: K-KO/WBC...

Výsledky a hodnoty onkomarkrů

Dobrý den. Chci požádat o odpověď na otázku, co jsou to a jaké hodnoty mají...

Výsledky a rehabilitace zápěstí po artroskopii

Dobrý den, včera jsem měla dotaz ohledně bolesti v zápěstí a natržení vazů....

Výsledky alergologicko/imunologického vyšetření

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení hodnot, které...

Výsledky biochemie

Hezký den. Prosím Vás, zda jsou následné výsledky krve v pořádku. Biochemie:...

Výsledky biopsie

dobrý den má již delší problém s břichem po několika měsicich marodění a ruzných...

Výsledky biopsie

Dobrý den,píši ještě jednou. Mé výsledky z biopsie: benigní fibrepiteliální...

Vysledky biopsie

Dobry den, dnes mi lekar telefonicky oznamil vysledky biopsie (mam dva 3cm nadory...

Výsledky citologie

Dobrý den, dnes jsem volala ke svému gynekologovi ohledně výsledku citologie...

Výsledky citologie

Dobrý den, dnes jsem volala ke svému gynekologovi ohledně výsledku citologie...

Výsledky CRP

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,když je crp nízké značí to,že v těle není žádná...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nimesil

Dobrý den, dostala jsem od lékařky Nimesil na bolestivou blokaci zad. Jelikož...

Schizofrenie, zhoršení stavu

Dobrý den, moje maminka (63 let) se zhruba 20 let léčí se schizofrenií....

Jaký střevní parazit

Prosím zda můžete z přiložené fotografie identifikovat druh parazita, se kterým...

Herpetická angína

Dobrý den mam dotaz ohledně dcery .minulý týden mela teploty pres 38st a mela...

Bulka pod kůží v ušním lalůčku

Dobrý den, před asi dvěma týdny jsem si v ušním lalůčku nahmatala maličkou tvrdou...

Infekčnost onemocnění

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na infekčnost exanzémových onemocnění u...

Extrakce drátů z lokte

Po úraze zlomeniny lokte v olecranu v září 2014 mi byla zlomenina fixována dráty....

Persona simplex

Dobry den. Chtě bych se zeptat, co znamena diagnoza persona simplex? Děkuji...

Tep v hlavě

Dobrý den. Docela často mě bolí hlava a citím na levé straně tep srdce a strašně...

Posun pigmentu

Mám časté otoky dolních končetin a petechie nad kotníky. Tyto skvrny nemohu...

GDM

Dobrý den, mám GDM a v doporučeních ČESKÉ DIABETOLOGICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP...

Červené skvrny v dutině ustní

Hezký den, před několika dny jsem si všimla malé krvavé ohraničené skvrny na...

Zvetsene uzliny po mononukleoze

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda muzou zustat po mononukleoze uzliny zvetsene...

Píchání v pochvě na konci těhotenství

dobry den chci se zeptat kdyz miminko je hlavou dolu a a ja citim v pochve takove...

Část kondomu zůstala po protržení v pochvě

Můžete mi někdo poradit? Část kondomu zůstala po protržení v pochvě. Jak ho...

Parazit ve stolici

Dobrý deň, som atopik odnarodenia, ale od 15 do 30 rokov som nemal nejaký problém,...

Ruptura vazu v úrovni kotníku

Dobrý den, minulý týden ve středu jsem v práci spadla ze schodů. Byla jsem RZS...

Bolest zubu a opar na rtu

Dobry den. Kvuli zanetu v zubu mi byly vycisteny kanalky a zub byl ponechan...

Mierna bolesť v ľavom semenníku

Mám problém, že ma mierne boli ľavý semenník a niekedy aj v podbrušku. Bolesť...

Řídká stolice po léčbě antibiotiky

Dobrý den, před týdnem mi byl u zubního lékaře zaveden zubní implantát a jako...

Reklama