Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysoké anti TPO

Endokrinologie Jitka 30.3.2021

V 2/2015 jsem byla zaslána na vyšetření štítné žlázy na základě preventivního vyšetření. diagnóza : E040 difůzní netoxická struma, chronická autoimunitní thyroiditida ve žláze s hraničním objemem. Na kontrolu jsem chodila po roce, nyní po 2 letech, kdy je provedeno sono.
Ale na štítnou žlázu neberu žádné léky.
Užívám na žíly Detralex a na zúženou karotidu do 30% beru Stacyl.

Níže jsem vypsala moje výsledky:
výsledky: 1/2015 7/2015 6/2016 6/2017 6/2018 6/2020
TSH ( 0.27-4.2) 1.58 2.49 2.40 1.98 2.50 2.97
FT4 (11-23) 14.8 13.23 14.58 14.77 12.71 12.91
FT3 (3.1-6.8) 4.95 4.96
anti-TG (0-115) 50.83 negativní negativní 31.02 33.74
anti-TPO (0-34) 565.5 pozitivní pozitivní 570.5 536.20
Parathormon 2.91 (1.6-6.9) - - 3.57 2.95
25-OH vitamín D 106.6 107.10

PL=pravý lalok, LL=levý lalok ( provedeno Sono - to měří objem laloků)
1/2015 PL 19X16X65-10.4 ml, LL 19x12x55-6.6 ml (pravý lalok a levý lalok)
6/2016 PL 15X14X62 - 8.1 ml, LL 18x16x53-7.8 ml
6/2017 PL 9.1ml, LL 7.4 ml
6/2018 PL 8.9 ml, LL 7.6 ml
6/2020 PL 8.9 ml, LL 7.6 ml

Ráda bych věděla, proč mám anti-TPO pozitivní a tak vysoké hodnoty.
Děkuji za vysvětlení.
Přeji hezký večer.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Jitko, děkujeme za Váš dotaz. Anti-TPO jsou protilátky proti tzv. tyreoperoxidáze a nabírají se pokud máme podezření na poruchu funkce štítné žlázy. Vysoké hladiny znamenají, ze je přítomno autoimunitní onemocnění. Jinými slovy se buňky vlastního těla obrátily proti štítné žláze. V až 95% vidíme zvýšené Anti-TPO u tzv. chronické autoimunitní tyreoiditidy (Váš případ), což je tedy chronický autoimunitní zánět štítné žlázy, který velice často probíhá po dlouhou dobu zcela bez příznaků. Může být přítomno zvětšení štítné žlázy, tak jak je tomu u Vás. Ve Vašem případě jsou hormonální hladiny zcela normální, funkce štítné žlázy není aktuálně narušena, ale je potřeba pravidelných kontrol, aby se případná změna funkce zachytila a začala včas léčit.
S pozdravem

Související dotazy

Vysoké hodnoty anti-TPO
Dobrý den,ráda bych se zeptala.Mám vysoké hodnoty anti...
Vysoké hodnoty anti TPO
Dobrý den, včera mi na gynekologii zjistili vysoké...
Štítná žláza
Dobry den, byl mi z krve zjisten pozitivni anti thyreoglobulin,...
Hodnoty štítné žlázy
Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření...
Anti TPO
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co to znamená...
Hodnoty výsledků štítné žlázy a co dál
Dobrý den, při odběru mi byly zjištěny tyto výsledky:...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoká tepová frekvence a štítná žláza

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat moje mamka a babička se léčily se šž, i já...

Vysoká tepová frekvence plodu v 1.trimestru

Dobrý den pane doktore, v 11 TT jsem byla na prvotrimestrálním screeningu na...

Vysoká tepová frekvence při běhu

Je mi 30 let a přibližně tři roky rekreačně běhám, asi 3x týdně. Při volném...

Vysoká tepová frekvence- tachykardie?

Dobrý den, mám problém. Dnes jsme si ve škole měřili tepovou frekvenci. Každý...

Vysoká tepová frekvence?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak dalece se mám znepokojovat, jestliže mám...

Vysoká TF a sport

Dobrý den paní doktorko, je mi 26. let a označila bych se za aktivního amaterského...

Vysoka tlak

Dobry den.Je mi 55 roku a lecim se s vysokym tlakem.Vystridal jsem jiz spoustu...

Vysoká únava,vyčerpání,bolest břicha,nervnost

Velice Vás zdravím a prosím o radu. Poslední dobou , přibližně půl roku , jsem...

Vysoká žilní tromboza po operaci kolene

Dobrý den, jsem po úrazu kolene. Dne 10.10.proběhla operace - zpřetrhané vazy...

Vysoke ALT, positivni ANA

Dobry den, Mam uz od zari zvysene ALT a neprislo se z jakeho duvodu. Zloutenka...

Vysoké anti TPO a anti TG

Dobrý den,začaly mi vypadávat vlasy(4 holá místa velikosti mandarinky - alopecii...

Vysoke Anti TPO a strevni potize

Dobry den pani doktorko, chtel bych se zeptat...cca pred mesicem jsem dostal...

Vysoké aslo

Dobrý den potřebovala bych poradit syn 8 let v roce 2009 a angíny asko 1200...

VYSOKE ASLO

Dobry den, chcel by som doplnit moj dotaz na ktory odpovedala pani doktorka...

Vysoké ASLO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat všechno mě bolí hlavně klouby, a dělají se...

Vysoké ASLO

Dobrý den,mám vysoké ASLO,jsem alergická na Penicilin,jsem 3,5 roku po operaci...

Vysoké ASLO

Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady s léčbou vysokého ASLA. Dcera...

Vysoké aslo

Dobrý den, je mi 25 let a mám od malička problém s vysokým aslem... Mam od narození...

Vysoké ASLO

Dobrý den, trápí mě vysoké ASLO. V roce 2014 jsem prodělala celkem 5 angín,...

Vysoké ASLO

Dobrý den,mám dotaz ohledně mého vysokého ASLA, je mi 17 let a už s tím mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílé pupínky na varlatech

Dobrý den, Na Varlatech se mi něco jako akné - bílé pupínky - mohl bych se...

Přetrvávající otok tváře po zaplnění zubních kanálků

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně otoku tváře po endodonickém ošetření...

Lymfocytóza - zvýšené lymfocyty

Dobrý den, v příloze posílám KO mojí maminky. Potřeboval bych zkonzultovat její...

Kdy zabere asentra?

Dobrý den. Beru lék asentra 20. den 100 mg na uzkostnou poruchu, a táke již...

Zánět prostaty

Dobrý den, byl mi minuly tyden diagnostikovan zánět prostaty, která se mi jedenkrát...

Bulka na jazyku po pokousání

Dobrý den, před několika lety jsem se kousla do jazyka, rána velmi krvácela...

Velikost penisu ve 14 letech

Dobrý den, je mi 14 let vážím 84 a měřím 184. A můj penis má v klidu 4 cm a...

Srdeční arytmie- tachykardie

Dobry den, pred 14 dny kolaps byla jsem 6 hodin na jipce. Z ničeho nic me začala...

Naražený kyčelní kloub

Dobrý den,spadla jsem z kola a narazila jsem si levou kyčel, podle RTG nic zlomeného...

Bolest žaludku po jídle

Dobrý den. Po jídle mě vždycky začne bolet žaludek. Je to tlačivá bolest. Trvá...

Zápach penisu

Proč mému kamarádovi Jardovi začaly velmi zapáchat penis, nemohu to už ve škole...

Bubnování pod žebrem

Dobrý den, vcera v noci mi začalo jakoby "bubnovat" pod levým žebrem. A byl...

Nemoci jazyka

Dobrý den , na levém boku jazyka v zadu se mi udělali jake si bouličky, mohl...

Bolesti panevni kosti

Dobry den. Mam takovy dotaz. Uz asi 2 tydny me boli "vybezek" panevni kosti...

Intenzivní křeče v zádech

Dobrý den, prosím o radu. Již cca měsíc mám velmi intenzivní bolesti v zádech....

Popis ekg

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky EKG, graf nemám, ale v levé polovině...

Prasklý kondom

Dobrý den, přítelkyně bere hormonální antikoncepci Lunafem již druhý měsíc,...

Může myoprotein whey zmenšít penis?

Rád bych se zeptal, jestli dokáže suplement ( myprotein whey ) zmenšit penis?...

Černé nitky ve stolici

dobrý den, je mi 23 let mám takový problém, již zhruba 2 týdny mám černé jakoby...

Poranění kolene či svalů či azů

Vážený pane doktore, 2.4. jsem si při sjezdu na lyžích něco udělala s vnější...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.