Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Wobenzym na infekci a smytí oranžové žluti

Praktické lékařství Veronika 8.7.2014

Dobrý den,

chtěla bych se jen zeptat, protože mám oslabenou imunitu a dle krevních testů mám mimo normový interval B_Neutrofyly % (0,284), B_Neutrofyly # (1, 250) a B_Segementy (0,26) a pak také B_Lymfocyty (0,65), bylo mi řečeno, že to značí nějakou infekci, koupila jsem si proto Wobenzym.
Myslíte, že je to na toto vhodné? Jsem totiž celkově oslabená, časté afty, bolení v krku, zduřelé uzlinky na krku, ale má praktická lekářka je už asi 3. týdnem na dovolené a navíc nijak tyto mé obtíže neřeší, protože jinak mám krevní obraz v pořádku. A mám ještě nějak tyto hodnoty mimo normu řešit nebo to není nic vážného?

A ještě bych se jen chtěla zeptat, vzhledem k tomu, že je Wobenzym pokryt zdravotně ne úplně nezávadnou oranžovou žlutí (E110) a já se snažím jíst velmi zdravě, nevadí, když před požitím tablet z nich barvu smyji pod vodou? Vzhledem k tomu, že se jedná o doplněk stravy by to neměl být závažný problém, předpokládám, ale raději se chci informovat u odborníka.

Děkuji Vám moc za odpovědi a přeji hezký den.

MUDr. Vendula Bartáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

Dobrý den,
pokud máte dlouhodobě problém se zvýšením bílých krvinek, a infekcemi - jak píšete hlavně v oblasti hlavy a krku, bylo by dobré se nechat vyšetřit na ORL, případně udělat výtěry z krku - je možné, že máte třeba zlatého stafylokoka, který podobné problémy způsobuje, ale může to být známka i nějaké alergické rýmy (pokud jsou problémy pouze sezónní) atd.
Wobenzym užívat můžete, to není nic proti ničemu a imunitu to může částečně podpořit, klidně si i smyjte tu žlutou barvu, účinné látky by měly být až vevnitř v té kapsli.

Související dotazy

Wobenzym
Mám dg. RS a čeká mě totální endoprotéza kolenního...
Wobenzym
Dobrý den, chci se zeptat, zda je dobré použít lék...
Wobenzym a parodontoza
Dobrý den, mám parodontozu, léčím se na parodontologii,...
Autovakcína a Wobenzym
Dobrý den, je možné současně užívat Wobenzym a autovakcínu...
Clexane a Wobenzym
Dobrý den jsem 7 den po operaci zlomeného kotníku užívám...
Wobenzym a UC
Dobrý večer, přes deset let trpím ulcerozní kolitidou,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Wobenzym a alkohol

Dobrý den, mám dotaz ...může se při užívání Wobenzymu pít alkohol? Nemyslím...

Wobenzym a GinkoPrim MAX

Zdravím, je možné kombinovat Wobenzym (3 x 5 tablet/den) společně s GinkoPrimem...

Wobenzym a Grepofit

Dobrý den, chci se zeptat, zda mohu bez problémů při autoimunitních onemocněních...

Wobenzym a hormonální antikoncepce

Dobry den, vim, ze v pribalovem letaku u Wobenzymu je uvedeno: "Nežádoucí interakce...

Wobenzym a chlorella

Dobry den, chci se zeptat na mozne vzajemne ovlivneni chlorelly a wobenzymu..nyni...

Wobenzym a kolonoskopie

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu: Užívém Wobenzym kvůli zánětům pochvy,...

Wobenzym a operace páteře

Dobrý den, Jsem po operaci páteře, mám Sjogren syndrom, beru 3×5 Woenzym ,...

Wobenzym a parodontoza

Dobrý den, mám parodontozu, léčím se na parodontologii, dvojka nahoře se kýve,...

Wobenzym a UC

Dobrý večer, přes deset let trpím ulcerozní kolitidou, rok a půl jsem brala...

Wobenzym a urychlení vstřebání hematomu

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o názor. 24.08 jsem porodila...

Wobenzym po císařském řezu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vhodné dávkování přípravku wobenzym po porodu...

Wobenzym pro regeneraci po zlomenině

Dobrý den, můj syn je profesionální hokejista a bohužel si zlomil zánartní kost.Lékař...

Wobenzym, Penoxal

Je vhodné. 10 dní před operací tlustého střeva preventivně užívat Vobenzim nebo...

Wobenzym,Ribomunyl - mohou se užívat dohromady?

Zdravím a prosím o radu. Mohu po zápalu plic dávat 7letému dítěti Wobenzym a...

Wonenzyn

Dobry den, jiz jsem brala jako podpurnou lecbu k ATB wobenzyn, prestala jsem,...

WPC 80

Dobrý den, chci se zeptat, mám refluxní zánět jícnu a chodím do posilovny. Je...

WPW sy

Dobry den,zajime me vas nazor na moje ekg,ktere mi delal obvodni lekar kvuli...

WPW syndorm a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je při vrozeném WPW syndromu nutná...

WPW syndrom

Chtěla bych se jen zeptat, můj přítel má vpv syndrom, chtěla bych se na to co...

WPW syndrom

Dobrý den, ted nedavno mi zjistili wpw syndrom nahodou při kolapsu a potom jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chlamýdie a syfilis, za jak dlouho je lze zjistit z krve?


Únik stolice

Dobrý den, je mi 28 let, mám sedavé zaměstnání(někdy sedím i 8 hodin denně,...

Chronický zánět močového měchýře

Dobrý den, mám problém s chronickým zánětem močového měchýře po styku 3 roky....

Bolesti zad

Dobry den, dlouhou dobu problemy s bederni casti patere. V poslednim pulroce...

Praskání v uších při polykání

Dobrý den asi 14 mám praskání v uších při polykání . Kourim asi 10 cigaret denně...

Léčba mykózy ve vlasech

Dobrý den, naše dcerka má ve vlasech mykózu, postižené místo natíráme Batrafenen...

Zarudlé fleky na dolní končetině

Dobrý den, prosím o pomoc, bude-li to možné, alespoň nasměrovat, o co by se...

Otok končetiny po sundání sádry

Dobrý den, Poprosím o radu, jsem už týden po sundání sádry a otok je větší...

Suché zarudlé fleky na kůži

Dobrý den, z ničeho nic se mi na kůži různě po těle začaly dělat zarudlé fleky...

Aids

Dobry den chci se zeptat jestli je mozne se nakazit aidsem pri oralnim uspokojovani...

Deprese a menstruace

Dobrý den, v období menstruace mám silné depresivní stavy. Obyčejné pocity...

Bolest uprostře hýždí vystřelující do celé nohy

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o pomoc. Již delší dobu (cca 3/4 roku)...

Krvácení po pohlavním styku

Dobry den, v sobotu jsem mela pohlavní styk s partnerem. A od včera krvacim....

Bolest kolene

Zdravím, už asi 3tím týdnem u mne dochází ke zvláštní bolesti v oblasti (přímo...

Orgazmus u ženy

Ahoj, pro mě je orgasmus stále záhadou, a nepochopím stále jeho mechanizmus,...

Mohl mi s ni byt nevěrný?


Boulka v pase

Dobry den, mam na pase, presne tam kde nosim kalhoty bulku, uz asi 2 roky ale...

Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Oteklý klitoris

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz.Včera jsem byla s přítelem a předehra začala...

Otoky v obličeji, pod očima

Dobrý den, mé potíže začaly před rokem na přelomu července a srpna 2013, jako...

Reklama