Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Záněty v moči

Urologie Michal 5.7.2017

Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Mám uz asi 1,5 roku problém s penisem . Cca před 1,5 rokem jsem měl uraz páteře. Zlomenina L1 . Řešeno kovovými implantáty. Vše proběhlo v pořádku. Jen během léčby jsem byl 2x cevkovan . Žádný potíže při močení jsem po té necítil. Cca 3 měsíce po té. Jsem měl pohlavní styk s kondomem . A ten samí večer jsem hodně prochladl díky studené sprše a naslednem pobytu ve studené místnosti.Hned druhý den jsem dostat zánět močových cest. Na pohotovosti mi byli daný ATB .Následně jsem zašel na Urologii kde mi byli zjištěný chlamydie trachimalis .Léčil jsem se 1,5 měsíce různými ATB . Po doléčení jsem byl poslan na venerologickou ambulanci . Kde mi byli udělaný stery z močové trubice.rozbory krve . A bylo mi zdeleno ,že jsem naprosto zdraví. Od té doby jsem byl ještě testovan několikrát u praktickeho lékaře na bakterie z moči a jednou i na chlamydie a vše negativni. Před 3 měsíci jsem byl ještě jednou na venerologii ,kde mi udělali testy pomoci steru z močové trubice plus testy z krve. A vše dopadlo opět negativni.Problém je ten . Že mi nacházejí stále malé množství krve v moči. Prej hraniční hodnoty. Do toho mam malou trhlinu na predkozce která bolí někdy po močení a někdy i když je v klidu.Dostal jsem na to mast.Ale stale se trhlinka nezalecila. Do toho mám občasné pocity mírné pálení po močení. Které si spojuji s podrazdenim penisu od masturbace a nebo od pohlavního styku .Ale jistý si nejsem. Do toho mám pri sebemenším vzrušení problem s vytekajici čirou mírně lepkavou kapalinou z penisu . Takzvaná kapka lasky. Při mazleni ci erotických hratkach mi to připadá normalni.Ale občas se objeví aniž bych měl penis ztopořený. Je pravda ,že myšlenky na sex jsou časté.Tak jestli to není z toho.Mám stalou partnerku a používám vždy kondom. Trošku už si myslim ,že to mám v hlavě. Za měsíc jdu znova na urologickou kontrolu. Ještě bych napsal ,že mi byli udělaný sona břicha. Močový měchýř mam prý v pořádku a není duvod proč prý dělat cystoskopii.Můj dotaz zní jestli by už při 3 testech na něco přišli ?. Nebo by bylo možné ,že mé obtíže souvisí s nějakou chorobou?. Za posledni rok a půl jsem už z toho psychicky špatný.A bojim se o mojí partnerku . Abych ji nějak neublížil. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, problém vidím spíše v přehnané ATB léčbě, což často rozhodí přirozenou imunitu a rovnováhu na sliznicích, často jde o kvasinku, která se přemnoží po ATB...každopádně pokud byly stěry negativní, tak to tak berte že je to vyřešené, nejhorší co můžete udělat je běhat po všech čertech a furt do sebě něco rvát, je to nesmysl a k ničemu to není, jenom si můžete přivodit další komplikace, samozřejmě pokud nějaký zánět v močových cestách proběhl, myslím že se většinou některé infekce uloží do tkáně prostaty, a pokud zase někde prochladnete, může se zánět znova rozjet, není to způsobeno špatnou léčbou, ale infekce jsou v našich tělech neustále, nemůžete mít v těle sterilní prostředí, to je nesmysl, jen prostě nesmíte prochladnou, nepít v horku něco studeného, protože v krku stále číhají bakterie které čekají na příležitost aby vám způsobily angínu...což je úplně stejný mechanismus a problém případných opakovaných zánětů třeba v močových cestách, takže akutní záněty léčit atb. určitě má smysl, ty dejme tomu chronické už jen s velkou rozvahou, ještě vám napíše svůj názor i náš odborný lékař, ale určitě se tím trápit nemusíte, chlamydie mají pozitivní skoro všichni a většinou jsou naprosto bez potíží a zdrávi a stresují se jen ti co mají fobie a věčně si něco hledají a léčí, samozřejmě úplně zbytečně a čím víc se v tom štourají, tím je to horší.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, myslím si, že si přiděláváte zbytečně starosti. Po 3 letech opakovaného vyšetřování se určitě nic nepřehlédlo. Tzv. kapka lásky je normální a nic s tím neuděláte - maximálně se nevzrušovat nebo pravidelně častěji ejakulovat. Pokud se předkožka nehojí a potíže trvají, tak by mohl pomoci nějaký zákrok - plastika uzdičky nebo obřízka. Toto může být i příčina krve v moči

Související dotazy

Opakované gynekol. záněty
Dobrý den, obracim se na Vás s problémem, který mě...
Opakované gynekologické záněty a otěhotnění
Dobry den, mam uz 6let problemy s delohou a vajecniky...
Opakované záněty průdušek
Dobrý den,již několik let trpím na záněty prudušek,min...
Recidivující záněty močového měchýře
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dceru.Trpí opakovaně...
Opakované záněty středouší
dobrý den jsem 10 let po operace pravého ucha měla...
Opakované gynekologické záněty
Dobrý den, již 5 let se léčím s opakovanými bakteriálními...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Záněty středního ucha

Dobrý den,tříletý syn ve věku 6měs.až 1rok prodělal několik zánětů středního...

Záněty středního ucha

Dobrý den, pokládala jsem dotaz ohledně častých zánětů středního ucha u dcery,...

Záněty středouší

Dobrý den, syn(4 roky)trpí poměrně častými rýmami. Pokaždé to vyvrcholí v zánět...

Záněty šlach

Dobrý den, je mi 16 let a již od 11 let trpím záněty šlach. Pokaždé mi nejprve...

Záněty šlach a vazů

Dobrý den, cca před rokem jsem začala trochu více běhat (1-2x týdně, řádově...

Záněty urogenitálu

Dobrý den, na záčátku měsíce jsem měla cca 2 dny po menstruaci náběh na zánět...

Záněty v břiše

Dobrý den, před 10ti měsíci mi byl akutně odebrán žlučník. před operací jsem...

Záněty v břiše

Dobrý večer, děkuji za odpověď, jen prosím o malé upřesnění, více mě trápí to...

Záněty v krku

Dobrý den pane doktore.Mám takový dotaz.Asi od ledna trpím neustálými záněty...

Záněty v krku a zbytečná fobie

Dobrý den, od minulého pondělí (tedy už týden) bojuji s čepy a povlaky na...

Záněty v očích

Dobrý den, už několikrát jsem psala o bolestech kloubů, svalů a tak. Momentálně...

Záněty v těle

Dobrý den, už 4 měsíc, se nemohu zbavit ureaplasma a mycoplasma. Léčela jsem...

Záněty v tříslech

Dobrý den, už několik let se mi nepravidelně (víc jak 10x) dělají jakésy záněty...

Záněty vaječníků

Dobrý den.Už 5 měsíců mě trápí záněty vaječníků.Vždy bolest v podbříšku,nebo...

Záněty vedlejších dutin nosních

Dobrý den, obracím se na Vás s opakovaným problémem. Často trpím na záněty vedlejších...

Záněty zevních zvukovodů

Dobrý den. Před 5 měsíci jsem byla léčena na opakované záněty zevních zvukovodů/několikery...

Záněty žaludku a pochvy

Obracím se na vás s následující prosbou: Je mi 59 let, výška 175 cm, váha 75...

Záněty žil

Dobrý den,prosím o radu,jsem pacient s trombofilii.Již třikrát jsem měla zánět...

Záněty, konizace

Dobry den, chci se zeptat dlouho jsem trpela na zanety a moje doktorka to resila...

Záněty, oslabená imunita?

Dobrý den, Vážený pane doktore, obracím se sprosbou na Vás.Mám Candidu zjištěnou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce - kombinace


Pukanie v uchu

Dobrý deň, prosím o radu. Dúfam, že to dobre opíšem, neviem ani aké slová by...

Praskl kondom

Při našem sexu praskl ve vagine kondom. Nestane se nic když při tom nestříkal?...

Loupání kůže v oblasti stydkých pysků, svědění

Dobrý den, je mi 18, skoro 19let a chtěla bych se zeptat. Už asi před dvěma...

Otoky nártů a kotníků

Dobrý den. Jsem dost obezní hypertonička, léky moc neberu. Někdy mi natékají...

Krvavý hlenovitý výtok

Dobrý den paní doktorko, stává se mi, že se u mě nepravidelně vyskytuje krvavý...

Bolest břicha po kofeinu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli existuje alergie na kofein , jestli ano...

Zhmoždění páteře

Dobrý den. Před měsícem jsem byla na vyšetření v nemocnici kvůli distorzi krční...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Buseni srdce

Dobry den, prosim o radu ohledne buseni srdce,je mi 27 a tak jednou obcas 2x...

Bílé kousky po sexu

Při sexu má přítel ode mne na penisu bílé skvrnky(kousicky) a co jde? U gynekologa...

Dotaz k vřídku na pochvě

Dobrý den, mám dotaz k vřídku na pochvě. Již jednou se na stejném místě udělal,...

Funkční dyspepsie

Dobrý den, mohu mít prosím dotaz, jak dlouho trvá léčba zánětu jícnu? Mám dg...

Polycystóza ledvin

Dobrý den, v příloze posílám zprávy z vyšetření. Můžete se na tyto zprávy podívat...

Lehce zvýšená teplota


Herpes zoster

Dobry den. Nikdy jsem netrpela na kozni problemy ale najednou se mi mezi pravym...

Bolest v levém i pravém podžebří

Dobrý den,,poslední rok mívám tlakovou bolest pod oběma žebry,spíše v levém...

Neštovice a očkování


Bolest v bicepsu na leve ruce

Dobry den, je to tak mesic az dva zpet co me zacalo bolet v levem bicepsu. Nevybavuji...

Nevolnost po nedostatku spánku

Dobrý den, Už několik let mě trápí nevolnost po neprospané noci. Pokud spím...

Reklama
Zavřít