Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zátěž po operaci karpálního tunelu

Ortopedie iv. 15.12.2016

Dobrý den, vážená poradno, připravuji se na fyzické testy, a už zhruba 8 měsíců posiluji (kliky a sklapovačky). S největší pravděpodobností mě bude ale čekat operace karpálních tunelů levé ruky (EMG). Prosím, za jak dlouhé období se budu moci vrátit k posilování, resp. ke klikům. Za půl druhého měsíce nebo až 3 měsíce. S operací pravé ruky mám velice dobré zkušenosti. Po 4 týdnech jsem se vrátila do práce, a byla jsem schopna fyzicky pracovat v obchodě s potravinami, ale kliky jsou větší zátěž než bedny s potravinami. A jestli bych mohla mít ještě jeden dotaz: jak by mě mohlo ovlivnit lokální umrtvení při operaci karpálních tunelů, pokud mým zažívacím traktem už přes šest let neprošla ani jedna pilulka (ani při bolesti podbříška při silné menstruaci nic nepolykám), a ani zevně nic neužívám (například na bolestivou levou ruku). Jsem naprosto (z 99%) zdravý člověk, a teď se moje tělo bude muset porvat s nějakou chemickou látkou, de facto s lokálním umrtvením. Mé tělo není totiž uvyklé ani na obyčejný paralen, mám tedy obavy, aby těžce neneslo látku lokálního umrtvení. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, myslím, že ohledně lokálního umrtvení nemusíte mít obavy. Lidské tělo si doká...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Endoskopická operace karpálního tunelu
dobry den chci se zeptat na nejbliší kliniku kde se...
Zašitý obvaz při operaci karpalniho tunelu
Zašitý obvaz při operaci karpalniho tunelu. Jak se...
Obtíže po operaci karpálního tunelu
Jsem 2 mesice po operaci karpalniho tunelu na prave...
Otok ruky po operaci karpálního tunelu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem po operaci karpálního...
Sy karpálního tunelu
Dobrý den .Chci se zeptat na nejbližší nemocnici která...
Stav po operac karpálního tunelu
Prosim o radu ,Pred 3.5mesici jsem byla na operaci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zaťaženie kolena po refixácii menisku

Dobrý deň pán doktor, mám 32 rokov, 72 kg váhu a 168 cm výšku a asi 3 roky...

Zatekajuce hlieny po viroze

Dobry den, asi pred piatimi tyzdnami som prekonal virozu (s klasickym priebehom,...

Zatékání hlenů do hrdla

chcem sa opýtať mám problém so zatekaním hlienov do hrdla a z toho zápal hrtana...

Zatemnění před očima

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mi je. Někdy, asi tak na 3 sekundy se mi...

Zátěž achillovy šlachy 8 týdnů po sešití

Dobrý den. Mám 8 týdnů od úplného utržení achillovky, ortézu Vacoped mě vyměnili...

Zátěž kotníku po zlomenině

Dobrý den, 30.5.2016 jsem si při běhání zlomil kotník, netušil jsem že se jedná...

Zátěž na mozek

Dobrý den.Jsem studentka a a cca před půl rokem jsem dostala z neznámého důvodu...

Zátěž operované Achilovy šlachy

Dobrý den. Mám 8 týdnů po operaci utržené achillovky. Dnes při rehabilitaci...

Zátěž po Infarktu

Dobrý Den, prosím Vás chtěl jsem se zeptat.v srpnu jsem prodělal akutní infarkt...

Zátěž po laparoskopii

Dobrý den,8.6.2010 jsem byla na laparoskopické operaci (chronický zánět slepého...

Zátěž po operaci menisku

Dobrý den, mám po artroskopii kolene, dnes je to deset dnů. Měl sem dlouhodobě...

Zátěž po operaci šedého zákalu a astigmatismu

Jsem 2 mesice po operaci astigmatismu a sedeho zakalu,ZA 14 dní-14 března-...

Zátěž po operaci žlučníku

Dobry den, už je to 12 tydnu od operace zlucniku muzu uz aktivne cvicit? Doktorka...

Zátěž retgenovými paprsky

Dobrý den, chtěla bych poradit, jak postupovat, v médiích se často upozorňuje...

Zatěžování nohy po osteosyntéze

Dobrý den pane doktore, jsem 10 týdnů po operaci spir.zlomeniny diaf. femuru,...

Zatěžování po plastice předního zkříženého vazu

Dobrý den, mám skoro 3 měsíce po plastice předního zkříženého vazu. Cítím, že...

Zátěžové astma

Dobrý den, Můj syn (7 let) trpí od narození atopickým ekzémem. Potravinová...

Zátěžové Ekg

Chci se vas na neco zeptat prosim.Pri fyzicke aktivite se strasne zadychavam...

Zátěžové EKG

Dobrý den, obracím se na Vás s velikou prostou, zda by nám bylo možné vysvětlit...

Zátěžové EKG/ergometrie

Dobrý den pane doktore, je mi 30 let a jsem aktivní sportovec.Před cca 2...