Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zatěžování nohy po osteosyntéze

Ortopedie Hana 6.11.2012

Dobrý den pane doktore, jsem 10 týdnů po operaci spir.zlomeniny diaf. femuru, operace-osteosynt.intramedull hřeb Targon, stat. zajištění
před 2 týdny kontrolní rentgen, kostní svalek vytvořen, zlomenina se prostavuje.
Doporučení: dynamizace začátkem prosince, do té doby odlehčovat končetinu, chůze o FH

Chodím na rehabilitace, kde mi bylo řečeno, že tento způsob operace je velice stabilní a odolný na zátěž již po 6 týdnech a že již mohu nohu lehce zatěžovat.
Je tedy možné, že kost je již natolik pevná, aby vydržela lehké zatížení při chůzi? Pokud je již vytvořen kostní svalek a za cca 4 týdny dynamizace? Pokud ano jak velké zatížení je možné? Nebo není možné nohu zatěžovat do vyndání jistícího šroubu z důvodu možného zlomení šroubu či rizika ohrožení hojení? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Operace intramedulárním hřebem opravdu dovoluje časné zatěžování, někteří doporučovali ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Extrakce kovů po osteosynteze
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat jaký máte názor...
Noha v sádře
Dobrý den, už 4 den mám bolesti hlavy vždy když zakašlu...
Gangréna na noze
Dobrý den můj známý přišel o nohu že mu odumíraly cévy...
Otok nohy
Dobrý den. Delší dobu mám oteklou levou nohu - od...
Pálení nohou
Dobrý den, už od mala mám problém, že mi pálí nohy....
Bradavice na noze
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli tohle co se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zátěž kotníku po zlomenině

Dobrý den, 30.5.2016 jsem si při běhání zlomil kotník, netušil jsem že se jedná...

Zátěž na mozek

Dobrý den.Jsem studentka a a cca před půl rokem jsem dostala z neznámého důvodu...

Zátěž operované Achilovy šlachy

Dobrý den. Mám 8 týdnů po operaci utržené achillovky. Dnes při rehabilitaci...

Zátěž po Infarktu

Dobrý Den, prosím Vás chtěl jsem se zeptat.v srpnu jsem prodělal akutní infarkt...

Zátěž po laparoskopii

Dobrý den,8.6.2010 jsem byla na laparoskopické operaci (chronický zánět slepého...

Zátěž po operaci karpálního tunelu

Dobrý den, vážená poradno, připravuji se na fyzické testy, a už zhruba 8 měsíců...

Zátěž po operaci menisku

Dobrý den, mám po artroskopii kolene, dnes je to deset dnů. Měl sem dlouhodobě...

Zátěž po operaci šedého zákalu a astigmatismu

Jsem 2 mesice po operaci astigmatismu a sedeho zakalu,ZA 14 dní-14 března-...

Zátěž po operaci žlučníku

Dobry den, už je to 12 tydnu od operace zlucniku muzu uz aktivne cvicit? Doktorka...

Zátěž retgenovými paprsky

Dobrý den, chtěla bych poradit, jak postupovat, v médiích se často upozorňuje...

Zatěžování po plastice předního zkříženého vazu

Dobrý den, mám skoro 3 měsíce po plastice předního zkříženého vazu. Cítím, že...

Zátěžové astma

Dobrý den, Můj syn (7 let) trpí od narození atopickým ekzémem. Potravinová...

Zátěžové Ekg

Chci se vas na neco zeptat prosim.Pri fyzicke aktivite se strasne zadychavam...

Zátěžové EKG

Dobrý den, obracím se na Vás s velikou prostou, zda by nám bylo možné vysvětlit...

Zátěžové EKG/ergometrie

Dobrý den pane doktore, je mi 30 let a jsem aktivní sportovec.Před cca 2...

Zatím do vztahu nechce

Dobrý den, je mi 20 let a kupodivu jsem si tentokrát nenašel dámskou známost,...

Zatím nebyl přeočkován vakcínou proti tetanu, černému kašli a záškrtu kvůli časté nemocnosti.

Dobrý den, syn (6 let) má jít na odstanění nosní mandle kvůli opakovaným zánětům...

Zatím nevyřešitelný problén

Dobrý den, v půlce února jsem navštívil urologickou pohotovost. Měl jsem bolest...

Zatim nezjisteno

P. DOKTORE MUJ PROBLÉM JE TAKOVÝ: OD PORODU SYNA V R.1989 JSEM MĚLA KOMPLIKOVANÝ...

Zatím neznámá diagnóza

Leden: zánět průdušek. Teploty 39,5. klacit – nepomáhá. Trvání 3 týdny.prý to...