Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zdraví

Infekce Matěj 14.11.2018

Dobrý den, paní doktorko Jiříčková,

děkuji, velmi si vážím Vaší pomoci, opravdu. Ale jak jste psala, že krevní testy byly v pohodě, tak právě že nejsou. Viz foto. Byly dělány v době, kdy jsem měl oteklé mandle s čepy - myslíte, že jsou zvýšené hodnoty kvůli tomu?
A jak může být zvvýšené ASLO, když jsem měl strep test negativní? Měl jsem k mononukleoze oteklé mandel, ale nebyl to streptokok... tak čím to je?
A ten beta-2-mikroglobulin je teda zvýšený kvuli mononukleoze?

A to hubnutí teda myslíte že je kvuli infekci? Už je mi ale dobře, ale bojím se stouponout na váhu, až přijedu z koleje domů...

Moc Vám děkuji za odpověď, vážím si moc Vaší pomoci, jste moc hodná.
Mějte se hezky a opravdu děkuju!!!

PŘEDCHOZÍ DOTAZ:
Dobrý den,

ještě poslední věc. Poprosil bych vás o vyjádření na tu uzlinu v podpaží a teoreticky kdyby hubnutí souviselo s lymfomem, tak to by asi bylo pokročilé stádium že? Hubnutí je až v pokročilých stádiích? TÝKÁ SE HUBNUTÍ U RAKOVINY AŽ POKROČILÝCH STÁDIÍ, U KTERÝCH BY BYL BETA-2-MIKROGLOBULIN VYSOKÝ, nebo ne? Má hodnota ze dneška je 2,8 (norma je 2,5). Co když je tu riziko, že to malé zvýšení není kvůli mononukleoze, ale kvuli rakovině? Je tu taková šance, že by se ta vážná nemoc kryla s mononukleozou?
Nyní jsem v Praze, ale až přijedu domů, bojím se stouponout si na váhu, abych se nelekl, že jsem zas něco shodil....

Ještě přikládám zprávy.

PÚVODNÍ DOTAZ:

Dobrý den,


A beta-2-mikroglobulin vyšel lehce nad hranici (2,8 - norma prý do 2,5), což taky nechápu... na internetu jsem se dočetl, že je to onkomarker, takže se nyní bojím, že je to počínající rakovina uzlin, protože je hmatám na krku i v podpaží. Bylo mi tu ale řečeno, že může být zvýšený i u mononukleozy (tu už ale mám 3. týden, tak jsem myslel, že už odezní...). Má praktická doktorka s tím zatím nechce nic dělat a mám přijít za 2-3 týdny na kontrolní odběry.

V pondělí dělán RTG hrudníku a plic na mou žádost - negativní.

A taky si hmatám uzlinu pouze V PRAVÉM PODPAŽÍ. Nebolí, max 1.5 cm, spíš míň. Ta už tam je ale déle, určitě ještě před mononukleozou.




Prosím poraďte mi, děkuju za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý večer Matěji, díky za dotaz. Krevní testy jsme si rozebrali včera, popisují přesně klasický průběh infekční virové mononukleozy, nic víc. Hodnotu ASLO se mi ve vašich testech nepodařilo dohledat, ale hodnota ASLO nám tedy říká prodělanou Streptokokovou infekci, může být i několik měsíců zpátky prodělaná infekce, a stejně bude ASLO zvýšené, mikroglobulin je nespecifický markr, ale díky němu můžeme také odlišit, zda se jedná o anginu, či mononukleózu a proto Vám ho lékař nechal nabrat. Hubnutí je ze stresu a kvůli součané infekci. Matěji držte se a budte hodně zdráv !

Související dotazy

Poruchy zdraví po sexu
Dobry den, má přitelkyně trpí zachvaty dusivého kašle...
Jsem vlastně úplně zdravý, ale zároveň nemocný
Dobrý den, před 4 roky, což bylo jak jsem nastoupil...
Zvětšená játra která jsou zdravá
Dobrý den, na CT břicha mi zjistili zvětšené játra,e...
Jak funguje chemie při seznamování mužů a žen
Dobrý den, před časem jsem sledovala dokument, o tom,...
Zdravotně nezpůsobilá
dobrý den, našla jsem si práci konečně na samé ranní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zdr potíže

dobrý den. mám otázku ohledně zdr stavu. tak před měsícem jsem prodělal silné...

Zdr. stav po sex. kontaktu

Dobrý den, prosím o radu jak dál ideálně postupovat. Měl jsem dva nechránene...

Zdravá snídaně

Dobrý den četla jsem,že je zdravé snídat smažená vajíčka,jelikož to nastartuje...

Zdravá snídaně

Dobrý den měla bych takový dotaz. Mohla by jste mi poradit nějaké zdravé recepty...

Zdrava vyživa

Dobrý den, zajímá mě jaký je názor lékařů na kuzu, kustovnici, umeprodukty,...

Zdravé nabírání

Dobrý den, jmenuji se Lenka Zítková, je mi 18 let a měřím 162cm. Ještě před...

Zdraví

Dobrý den, potřebuji radu ohledně mého zdraví.Asi od Listopadu trpím šíleným...

ZDRAVÍ

dcera byla na vyšetření kde ji bylo zjištěno 6 obratlu ploténka L2/3 je výrazněji...

Zdraví

Dobrý den je mi 12 let a špatně se mi dýchá mám oteklé a bolavé oči.když máme...

Zdraví

Poslední dobou když se poškrabu na nohou tak se mi udělají velikánské modřiny...

Zdraví

Dobrý den, Chci se zeptat na váš názor. Tento rok v létě se mě staly nepříjemné...

Zdraví

dobry den chci se zeptat jestli muzu kombinovat ruzne druhy vitaminu: -CentralVita-multivitaminy...

Zdravi ditete pri umelem oplodneni

Dobry den, zajima me, jestli jsou deti pocate umelym oplodnenim stejne zdrave...

Zdraví škodlivé látky

Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli se v zubní ordinaci pracuje s nějakými...

Zdraví, stres, psychika

Dobrý den, chodím k paní L. Ch. na psychiatrii. Ze začátku jsem měl citalec...

Zdravie

Dobry den,mam 28 rokov a chcela by som sa spytat ohladom mojho zdravotneho...

Zdravím

Dobre ráno, potřebuju se zeptat ohledně triticca, je tam spousta nežádoucích...

Zdravím Vás..mám dotaz:Má...

Zdravím Vás..mám dotaz:Mám málo semene při ejakulaci,nevím jak to rozepsat,prostě...

Zdravím, chci se zeptat c...

Zdravím, chci se zeptat co můžu udělat proto aby 10 měsíční miminko přestalo...

Zdravím,můj syn má bradav...

Zdravím,můj syn má bradavice kolem nehtů a na konečcích prstů.Mohl by si bradavice...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomený palec na noze

Dobrý den, ráda bych se zeptala na zlomeninu palce na noze. Je to asi 14 dní,...

Bolest zad a varlete

dobrý den , už asi týden me bolí záda v bederní částí společně s levým varletem,...

Zadýchávání


Problém s erekcí

Dobry den. Procitam si stranky a pridavam se k dotazu o dlouhotrvajicim problemu...

Červené pupínky na nose

Dobrý den, potřeboval bych pomoct. Mám na nose už asi 3 roky 3 pupínky vypadají...

Bolesti kloubů ruky

Začátkem února mi začat tuhnou a pobolívat malíček, do týdne se přidal prsteníček,...

Mám bolest bederní páteře


Sešroubovaná noha a aktivity

Dobrý den, zhruba před 5 měsíci jsem byl na operaci se zlomeným...

Těhotenství -cysty na chorioidálním plexu

Dobrý den pane doktore, jsem v 19tt a triple testy mi vyšly negativní, ale bylo...

Narušená psychika - točení hlavy, brnění končetin, svalová slabost


Bolest zubu pod korunkou

Dobrý den, nechala jsem si na horní jedničky (mrtvé po úraze) a dvojky vyrobit...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda bych mohla užívat antikoncepci Daylette...

Bušení srdce, pocit úzkosti, bolest páteře

Dobrý den, paní doktorko, chtěl bych se Vás zeptat, budu moc rád, když mi trocho...

Častá stolice a bolest břicha

Mam dotaz chodim 11krat dene na velkou boli me. Bricho. Je to normalni. Coto...

Nízká tepová frekvence

Dobrý den! Mám otázku, která se týká mojí babičky. Babička bere léky na vysoký...

Bolest konečníku při vyprazdňování

Vážený pane doktore, vážím 70 kg při výšce 156 cm.Dříve jsem měla problémy se...

Robotická operace prostaty

Dobrý den ,manžel byl vyšetřován pro ca prostaty nízce diferencovaný,GS 4+3,PSA...

Pálení při močení


Poruchy chování u 2 leté dcery

Dobrý den.s dcerou jsme byly na EEG na neurologii a ta je úplne v pořádku. Už...

Bolest lýtkových kostí

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké by jste doporučil/a prosím vitamíny...