Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zhoršení stavu a co dělat

Vnitřní lékařství Petra 13.4.2019

Dobry den,mam na vas takovy asi divny dotaz. Lecim se s Ulcerozni kolitidou do 20 cm,v unoru mi byla snizena lecba Asacolu cipku 3x tydne misto kazdy den. Sigmoideskopie vypadala dobre. Nyni mam cca 3 tydny kaudy den ve stolici krev a hleny. Ma doktorka tam bohuzel 2 mesice neni,tak me sestra odkazala k praktikovi kam jsem dnes sla. Jenze ma doktorka asi odesla do duchodu a ta co je tam ted mi dnes dala zabrat. Pry to neni nic dramatickeho,tak zvysujeme opet Asacol. Stejnou dobu mam opet kasel,hlavne po ulehnuti a protoze doktorka na polích m ma volno az za mesic,tak jsem se taky obratila na praktika,ze mi na to treba neco da. Jenze ja trpim na vazne zapaly plic,takze to neni nic vazneho kdyz nemam treba rozedmu plic a nebo astma. Mimochodem ma plicarka si myslela drive,ze astma mam,ale ted si mysli,ze ne. V minulosti jsem behala i po Bulovce,protoze jsem mela silene bolesti v zadech i na hrudi,nazely na plicich. Nejdrive jsem byla vylekana rakovinou a bronchoskopie to nepptvrdila,nikdo nevedel co to tam mam a tak asi zase zapal plic. Takze dnes jsem to prakticke doktorce rekla ze strachu dalsiho zapalu plic. I doma mi stale rikaji at s tim kaslem neco delam. Pripadalo mi,ze prakticka doktorka dava najevo,ze to nic. Pak jsem ji pozadala o doporuceni na Neurologii kam jsem chodivala,ale z jistych duvodu jsem tam tri roky nebyla a sestricka pri objednani chce nove doporuceni kvuli pojistovne. Prakticka doktorka mi rekla,ze dnes boli zada kazdyho,ze nemam zadny vyhrez plotenky,takze neurolog neni potreba. Ja se ozvala,ze tam ale nalezy mam,tak mi rekla,ze uz nic nerika a mlci. Ja vystrelila nastvana a chtelo se mi opravdu brecet. Pritom vi,ze se roky lecim s uzkostne depresivni poruchou,obsedantne kompulzivni poruchou a smisenou poruchou osobnosti. Tim vas chci pozadat o radu z lekarskych zprav co mam psane od neurolozky o co presneji jde a jestli je vazne zbytecne chodit na neurologii? Ve zprave je rtg TH kde stp.M.Scheuermann,klin tvar Th 6 a 7 def.spondylosa,osteochondrosa lehka C5-7 Dextroskolioza.
VAS hrudni bez senzomotor.deficitu,smisena cefalea-CC mivrena prosta. Leze n.ulnaris v oblasti lokte. Chronicky polytopni VAS pri statodyn. A degen.zmenach patere. Mela jsem drive i karpalni tunel v prave ruce,utlaceny nerv v leve ruce,nyni me prsty mravenci opet u obou rukou a to stridave. Nekdy vsechny prsty,nekdy od palce po prstenicek apod. Se zady jsem chodila k lekari uz v nejakych 13 letech. EEG vysetreni vzdy v poradku. Jsem hrozne unavena a dnes mi doktorka dala zabrat,tak bych rada znala vas nazor. Chci od doktorky odejit a zaroven premyslim nad dalsi sanci. Jsem v ID 2 .stupne,v lete pujdu po trech letech na kontrolu a budu mit strach za ni zajit kvuli vyplneni papiru. Omlouvam se za mou dlouhou otazku,mozna i trochu zmatenou a dekuji moc za vasi odpoved.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, samozřejmě každé zhoršení stavu by mělo býti ověřeno kontrolním vyšetřením, tedy odběry, krevní obraz, sedimentace, CRP, plus rtg snímek plic, což slouží k vyloučení zhoršení zánětu střeva i případné nové plicní infekce, s následnou nutností nasazení příslušné léčby, na druhou stranu je klidně možné že lékař si je jistý "od pohledu", že stav nevidí nijak zle a je většinou zcela normální delší pokašlávání po prodělané viroze, či dráždivý kašel klidně může být samozřejmě jen příznakem astmatu a ničeho jiného, ale je potřeba to odlišit tím vyšetřením, se zády skutečně na neurologii nemá smysl chodit, ten nález se opravdu nijak měnit nebude, naopak RHB vyšetření a léčba by na místě byla, pokud se s lékařem nemůžete na ničem domluvit, pak asi běžte na internu či pohotovost do nemocnice, tam vám základní odběry i rtg snímek plic provedou zcela jistě hned a zhoršení kolitidy bych řešil také v nemocnici na gastroenterologii pokud vám léčba nezabírá, děkuji za dotaz.

Související dotazy

Zhoršení zdravotního stavu
Dobrý den , rok pozoruji zhoršení zdravotního stavu...
Přechodné zhoršení stavu po Aurorixu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se v začátcích...
Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Stavy úzkosti, léčba
Dobrý den, na lehčí stavy úzkosti jsem začal brát...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zhoršení po léčbě karcinomu štítné žlázy

Dobrý den. Již dva roky mám bolesti a silnou únavu celeho těla. Vzniklo to po...

Zhoršení pokožky

Dobrý den, Má přítelkyně je po operaci štítné žlázy. A netušíme čím, jestli...

Zhoršení pozornosti, bolesti hlavy, únava, točení hlavy, černo před očima, ospalost

Dobrý den. Je mi 17 let, už pár měsíců mám zhoršenou pozornost (jak ve škole,...

Zhoršení prokrvení mozku ??

Dobrý večer. Jsem po infarktu, chtěla jsem se zeptat, když mě zmrtvá zničeho...

Zhoršení rovnováhy po aplikaci Apaurinu

Byl jsem včera večer ošetřen na pohotovosti a dostal jsem do infuze 1ml APAURINu....

Zhoršení sluchu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám chronickou rýmu a poslední dobou špatně...

Zhoršení sluchu

Dobrý den, procházím nyní stacionárními vazodilatačními infuzemi (s Cavintonem)...

Zhoršení sluchu po léku

Dobrý den, mám problém, na který bych ráda znala odpověď. Na radu jsem se ptala...

Zhoršení sluchu.

Dobrý den. Vzhledem k věku /68/ nečekám kdovíjak skvělý sluch. Vadí mi ale špatná...

Zhoršení stavu

Dobrý Den, mám dotaz dlouho dobu trpím bolestí na hrudi.Zhoršeným dýcháním....

Zhoršení stavu po obstřiku zápěstí

dobrý den, již více jak půl roku mám problémy s bolestí levého zápěstí. Zápěstí...

Zhoršení stavu u staršího člověka

Dobrý den, mému otci je 75 let a cca 15 let se léčí s cukrovkou (1.typu), píchá...

Zhoršení stavu z nejasných příčin

Dobrý den,moc vás prosím o pomoc. V první řadě to začalo bolesti na hrudi, navštívila...

Zhoršení šelestu

Dobrý den, je možné že kamarádce šelest zhoršil o jeden rok víc jak o polivinu?...

Zhoršení vidění

Dobrý den, během posledního roku se mi poměrně zhoršilo vidění. Dnes jsem byl...

Zhoršení vidění

Dobrý den, dnes se mi v práci náhle zhoršilo vidění. Začalo to tím, jako bych...

Zhoršení vidění pravého oka.

Mám pocit jako bych pravím okem koukal přes sklenici s vodou při koukání jedním...

Zhoršení vidění u dcery

Dobrý den, mám dotaz. U naší dcery došlo ke zhoršení vidění. Je jí 8,5 roku....

Zhoršení vidění za šera po laserové operaci očí

Dobrý den, jsem již skoro pět měsíců po laserovém zákroku, který mi měl odstranit...

Zhoršení vidění, roztroušená skleroza

Dobrý den, cca 1,5 měsíce jsem nově léčena kvůli vysokému tlaku - Valzap 160mg...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píštěl

Dobrý den, jsem po operaci perianalni pistele, která byla spojená se střevem...

Stav po kolapsu, lze z vyšetření poznat RS?

Dobrý den, po kolapsu v práci jsem byla odvezena do nemocnice, kde mi pro podezření...

Bolest paty


Pálení nohou, bulka na krku

Dobry den,cca před 2mesici jsem si tzv.terorizovala něco na krku z boku,myslela...

Nateklá kůže okolo nehtu na noze

Dobrý den,asi 3-4 týdny mě trápí na noze u palce nateklá kůže okolo nehtu.Nejdřív...

Pištěl na penisu

Dobry den, Zhruba za tyden mam jet na konzultaci do FN olomouc ohledne pistele...

Natržený křížový vaz


Bolest hlavy

Dnes jsem se uhodila do hlavy, do oblasti pravé části těsně před temeno. Byla...

Zapáchající moč

Dobrý den, mám dvouletou dceru, která od léta minulého roku prodělala 4x zánět...

Zimnice, pocity na zvracení, bolest hlavy


Panické ataky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že při panické atace mám příšerné...

Černá stolice

Mam dotaz,rano jsem měl černou stolici bez většiho zapachu,den předtím jsem...

Krvácení po styku po porodu

Dobrý den, včera jsem byla na gyn. vyšetření po šestinedělí. Pan doktor mi řekl,...

Cysta horního polu ledviny

Dobrý den, prosím vás o odpověď. Na CT mi zjistili : z horního polu ledviny...

Standardní proces rekonvalescence po totální endoprotéze kyčelního kloubu

Dobrý den.Mamka jde v dubnu na operaci kyčelniho kloubu /výměna na umělý/ a...

Bolest v podžebří po námaze

Dobrý den, jsem v 10týdnu těhotenství a včera odpoledne jsem nosila lavory s...

Noční nevolnost

Dobrý den, rád bych se zeptal na jednu věc, která se mi dnes v noci stala....

HIV

Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění onanie se mi objevila...

Bolest v pravém podžebří

Prosím o radu - občas při špatném pohybu ( cca. 1x měsíčně - někdy častěji)...

Hlen v kuku


Reklama
Zavřít