Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Změna termínu menstruace

Petra T. 7.9.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně posunutí menstruace. Beru antikoncepci Daylette. Příští středu očekávám začátek MS protože v pondělí mám začít brát zelené tabletky. Byla bych ale ráda, kdyby MS začala dříve, abych o příštím víkendu už měla po ní. Je možné cyklus zkrátit třeba o dvě či tři tablety a začít brát zelené placebo dříve? Nebo je lepší brát dvě plata za sebou bez přestávky a MS vynechat? Slyšela jsem, že by pak mohlo přijít ke špinění při braní druhého plata. Velmi děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Barbora Bačová


Milá Petro, v zásadě obě varianty jsou možné. Spíše bych však volila možnost po doužívání bílých tablet vynechat zelené placebo a začat rovnou bez přerušení s užíváním bílých tablet z dalšího balení. Je to standardní postup, jednu menstruaci tak vynecháte. Je však pravda, že špinění v průběhu braní druhého plata se objevit může. Pokud by to pro Vás měl být zásadní problém, zkraťte si užívání bílých tablet o 2-3 tablety tak, jak píšete. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Související dotazy

Změna antikoncepce a zpoždění menstruace
Dobrý den, minulý měsíc jsem měla menstruaci skoro...
Změna HAC
Dobrý den, brala jsem půl roku antiko. Minervu a...
Nedostavení se menstruace
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před Vánocemi jsem...
Změna HAC
Dobrý den, přecházím z antikoncepce Sidretella na antikoncepci...
Silnější menstruace se zapáchajícím výtokem
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na choulostivou věc...
Infekce močových cest, opoždění menstruace
Dobrý den, mám opožděnou menstruaci, menstruuju už...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Změna stolice

Dobrý den, za poslední týden mám žlutou stolici, mastnou, krátkou a tenkou....

Změna stolice u kojence

Dobrý den, mám 3-měsíčního syna, který byl od narození plně kojen. porodní váha...

Změna stolice u kojence

Dobrý den p.doktorko. Moc bych prosila o odpoved na můj dotaz: Můj Kubíček má...

Zmena stolice u kojence po Beba HA

Dobry den, z duvodu odmitani stravy jsme u 3 mesicniho syna zkusili Beba HA....

Změna stolice, bolesti břicha.

Dobrý den, moje potíže se týkají trávení, zhruba před měsícem jsem dva dny...

Změna stolice, občasné krvácení

Dobrý den je mi 29let, a za poslední týden až 14 dní pozoruji změnu stolice...

Změna struktury štítné žlázy

Dobrý den, nedávno jsem na sobě začala cítit silnou únavu a občas jsem cítila...

Změna školky

Dobrý den,mám psychologický dotaz.Syn navštěvuje 2.rokem MŠ,chodí do logopedické...

Změna tělesného zápachu

Dobrý večer, rada bych se zeptala, jestli je mozne, ze horm. antikoncepce konkret....

Změna tepu

Prosím, mám umělou mitralni chlopeň a s užíváním sectralu mám tep 40-50 v klidu....

Změna tlaku po operaci

Dobrý den pane doktore chtěla jsem se zeptat... 5 let užívám prestarium 5 mg...

Zmena trvani menstruacniho cyklu

Dobry den, po zhruba 7 letech uzivani antikoncepce se snazime s partnerem o...

Změna tvaru břicha při sedání z lehu

Dobrý den. Asi tak před 2 -3 měsíci jsem zjistil,že když si sedám z lehu,vytvoří...

Změna tvaru pohlavního údu

Dobrý den. Je mi 40let a poslední 2 měsíce sleduji změnu tvaru mého pohlavního...

Změna tvaru tvrdého patra

Dobrý den, děkuji za odpověď ohledně tlaku v krku, ale štítnou žlázu mám v pořádku...

Změna tvaru tvrdého patra

Dobrý den, děkuji za odpověď ohledně tlaku v krku, ale štítnou žlázu mám v pořádku...

Změna typu hormonální antikoncepce

Dobrý den, po půl roce užívání HA Lindynette 20 jsem začala trpět pocitem těžkých...

Změna užívání antikoncepce

Dobrý den, nyní beru antikoncepci 10.30 ráno, ale během školy bych ji chtěla...

Změna užívání antikoncepce

Dobrý den. Mám problém..Skoro 2 roky jsem užívala HA Katya tak, že jsem poslední...

Změna v antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Již 5 let beru antikoncepci Foxinette....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas


Špatná cytologie


Skodi detska odrazedla??


Kolonoskopie: vyšetření, které zachraňuje životy


Alkohol a zvýšené jaterní testy


Křupání v zápěstí


Krev ve stolici


MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Zlomenina zápěstí


Otoky nohou po zlomenině pánve


MUDr. Iva Skořepová

Ordinace lékaře specialisty - revmatologie

Vyrazka


Slabost po sladkém


Bolest prsu


Antikoncepce a antibiotika


Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie


Boule a otoky na hlavě


Oteklý ret


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×