Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zvýšené jaterní testy AST 6,93 ALT +-3

Radek . 25.3.2015

Dobrý den, náhodou minulý týden u kožařky mi byly zjištěny zvýšené jaterní testy a to konkrétně u enzymů ALT a AST. ALT jsem měl něco okolo 3 a AST dokonce 6,93, což je poměrně vysoká hodnota. Bilirubin byl v normálu. Kožařka i následně praktická lékařka podezřívá ze zvýšených testů nějaký vir a to nejspíš mononukleózu. Praktická lékařka mě nyní odeslala na další krevní testy, kde výsledky budou až za týden a ukážou zda jde skutečně o vir EB nebo mne bude muset odeslat na sono. Díval jsem se však na internet a poměrně mě vyděsilo, že tento vir se projevuje horečkami, nechutenstvím a změny lymfatických uzlin. Žádné takové příznaky však nemám. Někde jsem se dočetl, že vyšší hodnoty AST než je ALT značí odumírání jaterních buněk a vážnější poranění, než kdyby byly hodnoty obráceně. Navíc EB virus by prý měl zvýšit počet lymfocytů v krvi, ale já je měl právě ještě pod normou. Začínám mít trochu strach, aby se nejednalo o něco horšího, než mononukleózu. Můžou to být i nějaký pohlavní choroby nebo jiné vážné nemoci? (HIV atp.?) Mám důvod se bát? Na výsledky týdenních testů čekám opravdu zoufalý.

Odpovídá:

MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

Dobrý den, v každém případě doporučuji zachovat klid a vyčkat na výsledky testů. Ne všechna onemocnění se musí projevovat tak, jak popisují v knížkách, na internetu. Samozřejmě, že za zvýšenými jaterními testy může být více různých onemocnění, nicméně další diferenciálně diagnostická úvaha bude na místě až po vyloučení mononukleozy, na kterou pomýšlí vá ošetřující lékař. Hezký den.

Související dotazy

CMV a zvýšené jaterní testy
Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, manžel byl na jaterních testech. Má zvýšené...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor....
Zvýšené jaterní testy AST
Dobrý den, včera jsem byla na prohlídce a byly mi...
Náhodně zvýšené jaterní testy
Pane doktore, chtěla bych se zeptat.Nedávno mi náhodně...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, když mám zvýšené jaterní testy ALT 1,24...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené jaterní testy

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor. V krevním obrazu jsem měla...

Zvýšené jaterní testy

Dobrý den, po tom co mne začal po jídle tlačit žkučák tak jsem začal chodit...

Zvýšené jaterní testy

Dobrý den, mám dotaz, byla jsem na alergologie (kvůli alergiím, který mám na...

Zvýšené jaterní testy

Dobrý den uz rok mám problémy s bolestmi nadbrisku zjistili mi reflux jicnu...

Zvýšené jaterní testy - možné příčiny?

Vážený pane doktore, obracím se na Vás, protože jsem si všimla, že jste na podobné...

Zvýšené jaterní testy . ALT

Dobrý den, z běžných preventivních testů mi vyšlo, že mám hodnotu ALT- 1.25...

Zvýšené jaterní testy (ALT)

Dobrý den. Ucházím se o místo vojáka z povolání a všechny zdravotní testy a...

Zvýšené jaterní testy + slinivka

Dobrý den, trpím roztroušenou sklerozou a na ataku dostávám 3 g infuze SoluMedrolu....

Zvýšené jaterní testy a léky CLABAX, antikoncepce Yadine

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: Prodělala jsem zánět dutin, byly mi nasazeny...

Zvýšené jaterní testy AST

Dobrý den, včera jsem byla na prohlídce a byly mi zjištěny zvýšené jaterní...

Zvýšené jaterní testy II.

Dobrý den paní doktorko Frčková, děkuji za vaši odpověď na můj dotaz viz. níže....

Zvýšené jaterní testy po antidepresivech?

Dobrý den,paní doktorko,při preventivní prohlídce u mého PL mi byli nalezeny...

Zvýšené jaterní testy po užívání anabolických steroidů

Dobrý den, je mi 34 let. Mezi 25 -30 rokem jsem užíval anabolické steroidy,...

Zvýšené jaterní testy u batolete

Dobrý den, chtěla bych se informovat.. Syn(2,5r) má od narození vyšší jaterní...

Zvýšené jaterní testy u dětí

Dobrý den, mám dceru starou 18 měsíců, od 5 do 14 měsíců se léčila s infantilním...

Zvýšené jaterní testy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 37. týdnu těhotenství. v laboratorních testech ze dne 29.8.2014...

Zvýšené jaterní testy, chronická žloutenka

Dobrý den, mám dotaz, byla jsem u svého lékaře, jak jste poradili kvůli zádům...

Zvýšené jaterní testy, syn 23 let

Dobrý den. Ráda bych vás požádala o radu pro syna. je mu 23 let. Nemá žádné...

Zvýšené JT a lymfocyty


Zvýšené JT v těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat ve 36 týdnu jsem byla hospitalizovaná...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Urologické vyšetření


Prasklá kůže (rýha) v pravém třísle


"Škubání v břiše"


MUDr. František Busta

Praktický lékař pro dospělé

Ekzém


Bušení srdce hormonálního původu

Dobry den.Pred dvema lety se u me objevilo buseni srdce v klidu.Nejvice kdyz...

Nateklá levá část penisu


Chlamydie


M.bechterev a Staphylococcus aureus


Otřes mozku


Přetržené klíště u dítěte - je větší riziko nákazy


Rehabilitační přístroj BioBeam 940.


Břicho, antikoncepce


Triple test


Nejasný těhotenský test


Bolest hlavy, tíže na hrudi, křeče v rukou a nohou a vyrážka

Dobrý den, jsem si jistá, že k Vám putuje spousta podobných...

Vyšetření calprotectinu může nahradit kolonoskopii


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×