Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
ulekare.web.text.forgotten_password.forgotten_password

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zvýšený alt

Vnitřní lékařství David . 4.10.2012 redakce uLékaře

Dobrý večír, mám menší problém, zhruba před 5 lety jsem daroval krev, vše bylo v pořádku, ale pak najednou mi při kontrole zjistili zvýšenou hodnotu jaterních testl ALT, ASL dobrý, jen zvýšený ALT v té době asi 1.6 nebo 1.7, pak si po roce jsem si nechal udělat testy znovu, jelikož jsem chtěl darovat krev, alt byl sice nižší asi kolem 1.2 ale pořád tam byl a mám ho asi už 3 -4roky a nemůžu se ho zbavit, byl jsem dokonce u lékaře a tam mi napsal nějaké prý přírodní prášky za 300 kč Lagosa / s tím názvem si nejsem jistý/ nebo tak něco, pak se mi prý hodnoty vrátili na normální, ale zhruba za 2 měsíce, když jsem si dělal testy na darování krvě, tak mi zase alt vylétl zhruba na hodnotu 1.2 a tak to je už asi 3-4 roky, lékařka mi řekla, že to není nic hrozného, jen že nemůžu darovat krev, prý o nic nejde, ale já bych moc rád ještě chtěl krev darovat a byl zdravý ,prosím o radu co dělat, prosím o pořádnou radu, zda si můžu koupit něco v lékarně , co mám případně dělat, té doktorce už nevěřím a nevím co dělat, dost mě to mrzí, jinak alkohol piju tak 1-2 piva měsíčně, nikdy jsem nebyl alkoholik a tlustý taky nejsem, prosím o pomoc a o radu, opravdu se s tím už nic nedá dělat? budu rád, když mi napíšete na mail, děkuji, s pozdravem...je mi 34 let...
Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Milý a laskavý pane- je od Vás moc prima, že tak dlouho působíte jako dárce krve..Váš problém není nijak ojedinělý, požadavky na stav dárce jsou opravdu hodně přísné. Tzv. aminotransferázy, tedy enzymy, které jsou vyšetřovány jako testy "jaterního souboru" nejsou úplně specifické pro postižení jater, přesto jsou hlavními screeningovými ukazateli,. Bližší vyšetření stavu jaterního parenchymu zahrnuje vyšetření ultrazvukem a cílená jaterní biopsie. Laboratorní vyšetření se většinou rozšiřuje o vyloučení různých infekčních a metabolických stavů, které mohou játra ovlivňovat. Pokud není porucha jater blíže specifikována, nejsou k dispozici v zásadě žádné léky, které by měly větší význam, od dříve podávaných tzv. hepatoprotektiv /Essentiale, Flavobion, Legalon../se dnes spíše ustupuje. Ráda bych Vám napsala něco konkrétnějšího, ale tuto možnost má jen lékař, který Vás přímo vyšetří a pracuje s dalšími nálezy. Myslím, že Vaše paní doktorka je erudovaná a plně kompetentní, věřte, že lékaři jsou vzděláváni v zásadě shodně v souladu s aktuálními poznatky.

Související dotazy

Zvýšený alt...
Dobrý večír, mám menší problém, zhruba před 5 lety...
Zvýšený bilirubin
Dobrý den mám zýšený bilitubin 20,0,ALT 1,61,GHT 3,49,LDL...
Zvýšený S-ALT
Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu....
Zvýšený bilirubin
Dobrý den mám dotaz, 31.5 jsem byl na pohotovosti kdy...
Zvýšený cholesterol
Dobrý den, mám mírně zvýšený LDL a TAG v krvi,avšak...
Zvýšený cholesterol
Dobrý den, dlouhodobě mám zvýšený cholesterol cca 6,5...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšení tlaku po Amarylu

Užívám několik let Prestarium Neo a nyní na snížení hladiny cukru Amaryl 2mg....

Zvýšení tlaku, rozmazané vidění

Dobrý den , včera mě postihla příhoda rozmazané vidění krevní tlak po dobu 1/2...

Zvýšení TPA a NSE

Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se plicního vyšetření. Mé mamince vyšly...

Zvýšení váhy

Dobrý den, celý život jsem byla hubená do 50-55 kg max, necvičila jsem a ani...

Zvýšení váhy

Dobrý den, celý život jsem byla hubená do 50-55 kg max, necvičila jsem a ani...

Zvýšení váhy

Dobrý den, celý život jsem byla hubená do 50-55 kg max, necvičila jsem a ani...

Zvýšení Vápníku a hořčíku v těle

Dobrý den, potřebuji v těle zvýšit hladinu Ca a Mg. Kupovala jsem si přípravek...

Zvýšeno teplota (horečka) bez zdánlivě jiných příznaků

Dobrý den, nebývám nijak nemocný a když už, tak to bývá chřipka na tři dny tak...

Zvýšený : B_Sediment.ery 1 a 2

Dobrý den. Prosím o vysvětlení vyšetření z krve: B_Sediment.ery 1 - 11 B_Sediment.ery...

Zvýšený albumin v moči

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká onemocnění (kromě diabetické nefropatie)...

Zvýšený alt...

Dobrý večír, mám menší problém, zhruba před 5 lety jsem daroval krev, vše bylo...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den, Můj obvodní lékař mě poslal na odběry a zjistilo se že mám zvýšený...

Zvýšený bilirubin

Dobry den , mam zvyseny bilirubin 46 a kyselinu mocovou 456 chtel bych se zeptat...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den, manžela často bolí v zádech (v bederní oblasti), má potíže se zažíváním...

Zvýšený bilirubin

chtela bych poradit nedavno mi zjisteni bilirubin 11,4 a vcera mi byl zjisteni...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den, momentálně marodím, dnes jsem dobral ATB - Ciplox 500. Asi před týdnem...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den paní doktorko, pane doktore. Ráda bych s Vámi konzultovala následující: Již...

Zvýšený bilirubin

Dobry den, rada bych byla informována o moznosti a pripravku, kt. dokaze...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se s Vámi poradila. Před asi 10 dny jsem...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den Pane Doktore , prosím o radu . náhodně při preventivní prohlídce...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boraxové globule

Dobrý den pane doktore, chtěla bych poprosit o radu ohledně léčby kvasinek:...

Ostrá bolest pod prsty u nohou

Dobrý den, delší dobu mne trápí občasná ostrá bolest při chůzi pod prostředními...

Změna poševního výtoku v zahraničí

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné, aby se při dlouhodobém pobytu...

Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den. Dneska pri pohlavnim styku s pritelkyni mi krvacelo z penisu. Ze...

Proč se zadní rýma vrací?

Dobrý den.Syn 13 let je alergiky (prach, pyl, roztoče, bříza bojínek) a astmatik....

Hemangiomy

Dobrý den, před 4mi dny jsem si objevila na hrudníku pod prsy nějaké dvě červené...

Pálení jazyka

Ještě jednou dobrý den,chci ještě doplnit předchozí dotaz,léky žádné neberu,jazyk...

Indometacin 50 čípky

Dobrý den. Jelikož jsem po dvou operacích páteře a ještě mám artrosu Lev. kyčle...

Bušení srdce hormonálního původu

Dobry den.Pred dvema lety se u me objevilo buseni srdce v klidu.Nejvice kdyz...

Bolest zad

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, již delší dobu mám velké bolesti zad. Především...

Cervikokraniální syndrom: týlní krajina

Levostranná foraminální protruze disku až hernie c5/6 s foraminostenózou, kontaktní...

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Plynatost, hlad po jídle, Crohnova choroba

Dobrý den, obávám se, že budu mít asi komplikovaný dotaz, nicméně zkusím...

Únava

Dobrý den, Přiznám se, že jsem občas trochu hypochondr a myslím na nejhorší,...

Bolesti hlavy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat poslední 4 dny mě bolí hlava (od 9.1.), buď...

Angína ?

Přeji krásný den, Můj dotaz je ohledně "divné angíny" . Jeden den ráno jsem...

Trápí mě červené žilky v oku

Dobrý den, trápí mě červené žilky v oku, ktere nevypadaji nejlip. Nevim jaka...

Bolest a otok kolene

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, jsem už zoufalá. Asi před dvěma...

Tlak v trojúhelníku, třes, bušení srdce

Dobrý den, před rokem jsem skončila v nemocnici s dušností, návaly horka, motáním...

Zlomenina článku prstu

Dobrý den, včera při hodině tělesné výchovy se mi podařilo zlomit si prostředníček...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×