Ekg křivky

Vážený pane doktore, prosím o vysvětlení výsledku vyšetření EKG: Sinus. rytmus, hraniční blok PTR, neg. T III, aVF, V2-V5 Děkuji a přeji pěkný den Vanda K.

Ve vašem případě jde o fyziologické odchylky v EKG popisu. Neznamenají žádné vážné onemocnění. Sinusový rytmus - je fyziologický srdeční rytmus, hraniční blok PTR - znamená...

 

Ekg

| Dotaz od: David

Dnes jsem byl na natočení EKG, trvalo to jen chvilinku, dostal jsem výsledek a na otázku, zda je vše v pořádku mi paní doktorka řekla, že ano. Ale pořád nevím zda je opravdu vše...

Srdeční frekvence 96/minutu je vyšší, norma je do 100/minutu. Pokud jste byl trochu nervózní, tak bych tuto hodnotu neřešil. ČBPRTw je částečný blok pravého Tawarova raménka...

Plicní fibrosa a ekg

| Dotaz od: Alena

Obracím se na Vás s prosbou o popis ekg,ohledně vysvětlení ekg, mám plicní fibrosu.Můj praktický lékař mi sdělil,že je to v pořádku až na to, že srdce je dlouhodobě zatěžováno...

Myslím si, že Vaše EKG je v rámci širší normy. Nemáte žádné vážené odchylky. Více by Vám řekl lékař, který EKG popisoval, nevidím křivku, proto se více nemohu vyjádřit.


Ekg

| Dotaz od: Agata

Můžete mi Prosím podrobněji rozepsat EKG ktere vam vyfotím. . . Nezdá se mi to ... moc děkuji agata

EKG není kvalitně natočeno a fotka není také moc kvalitní. Při kontrole se mi tam nezdá žádná patologie.

Dnes ku večeru sa prudšie zmenilo počasie a ja som popri tom pocítil občasnú slabosť, ale nie veľkú. Na hrudi som potom zacítil jednu extrasystolu, o pár minút som si priniesol...

Jde o artefakt. To znamená, že EKG přístroj chybně snímal EKG křivku. Zcela běžná záležitost. Někdy je problém natočit kvalitní EKG. Není potřeba žádné speciální opatření.

Chtěla bych se zeptat na to jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Popis vašeho EKG je v širší fyziologické normě. Nejde o nic závažného, pouze o výchylky, kterou mohou být i u zdravých jedinců. Nevím jaké další vyšetření máte za sebou a s...

Vyhodnocení ekg

| Dotaz od: Martin

Mám jít na odběr vajíčka pro IVF a byla jsem na EKG.Zde mi bylo nalezeno : inkompl. BPTR, jinak fyziologická křivka, sklon osy doprava. Jsem žena výška 163cm,váha 63kg. SF 88...

Jedná se o fyziologickou normu. Jde o podrobný popis EKG. Ne všechny abnormity na EKG jsou vyloženě patologické, ale některé varianty jsou v rámci fyziologické normy. Nemusíte...

Ekg výsledek

| Dotaz od: Radka

Chtěla bych zjistit co znamenají moje výsledky z EKG, jelikož nějak nevím jak na tom jsem, ale paní doktorka mi slušně řekla že nemám asi dlouhé vyhlídky . EKG : SR s...

Vaše EKG není úplně normální. Nevím jaké máte další choroby nebo problémy. Nevím proč dle EKG by jste neměla mít dlouhé vyhlídky. Bude nutné se paní doktorky zeptat, co tím...

Ekg

| Dotaz od: Elena

Co znamená vysledek EKG: sin.r 68/min, PQ 0,14, semihor. osa,naznačené deprese ST I,II,aVL,V5,6,bez hypertr.LK Lehce abnorm.křivka, dle klin. stavu event. ECHO...

Popis Vašeho EKG je v rámci šiřší normy. V případě obtíží- bolesti na hrudi, dušnost, bude vhodné doplnit ECHO srdce.

Jsem v 36.týdnu těhotenství a byla jsem odeslána na povinné EKG vyšetření před porodem. Prosila bych o vysvětlení nálezu, zejména pojmu" nízká voltáž z hrudních svodů...

Dle mého názoru se jedná o prakticky normální popis EKG, s malými variacemi, které nic zásadního neznamenají. Pokud máte obtíže ve smyslu dušnosti, bolestí na hrudi atd. Chápu...

Ráda bych se zeptala co znamená pojem lehké reporizační změny v EKG ? to asi EKG nebylo úplně v pořádku? poslední 2 měsíce se mi objevuje zvýšený tlak,dokonce mi praskla při...

Paní Heleno. Pojem lehké repolarizační změny je používán pro necharakteristické odchylky v určité části EKG křivky a sám o sobě tento nález nic neznamená, nejde o výsledek, ze...

EKG

EKG, elektrokardiografie, „natáčení srdce“ je základní vyšetřovací metoda v kardiologii. Pomocí křivky zobrazuje elektrickou aktivitu Vašeho srdce. Záznam elektrické...

 celý článek

Vysvetlenie ekg

| Dotaz od: Veronika

Bola som na vstupnej prehliadke keď som nastúpila do zamestnania a robili mi aj EKG.Chcem sa spýtať,je možné,keď sa ma sestrička spýtala počas EKG,na údaje o sebe/Váha a výška...

Praktický lékař může popisovat EKG, když má příslušné vzdělání a školení. EKG se má točit vleže, v klidu. Neovlivní to výsledek EKG a kvalitu křivky EKG. Dle popisu EKG máte...

Křivka ekg

| Dotaz od: Věrka

Prosím o vysvětlení křivky s ekg: r. sinus tf/77 min PQ 0.12, QRS 0.09 ST iso T neg. v V1 a VR jinak Tplus QT 0.40. Dále jsme objednané na echo srdce. Predem děkuji za vysvetleni

Z popisu ekg vyplývá ,že máte normalní sinusový rytmus.všechny popisované intervaly jsou v normě,Vaše ekg křivka je v normě

Ekg

| Dotaz od: Jaroslav

Dnes jsem musel vyhledat pohotovost kvůli náhlému sevření na hrudi a pocitu nepravidelného tepu, asi tak 5 minut po fyzické zátěži, pak se mě rychle rozbušilo srdce a začalo mě...

Vaše EKG je dle popisu v normě, nejdůležitější z popisu EKG křivky je ST bez denivelace. Ve vašem věku je infarkt myokardu nepravděpodobný, bolest na hrudi většinou trvá déle...

Ekg -výsledek

| Dotaz od: Marie

Mám tento výsledek EKG - sinus,f 77 PQ 0,16 QRS 0,08 přech zona V3 pneg T V3-5 neg T lllAVF,šikmé ST a deprese ST v V5,6 do 0,5mm Zajímá mě hlavně to V3pneg - to tam dříve...

Je jen velmi těžké posuzovat popis EKG bez současného náhledu na grafickou křivku a bez znalosti důvodu vyšetření a Vašich obtíží. Navíc mívá každé pracovišti či kardiolog...

Ekg výsledky

| Dotaz od: Lili

Prosím o vyhodnocení výsledků mého EKG, ke kterému jsem bohužel nedostala žádné vysvětlení. "PSR, frekvence 91/min., PR 0,141, QRS 0,069, QT 0,337, osa 45st.negat. T ve sv. a VR...

Popis EKG křivky je v rámci fyziologické normy. Někdy jsou bolesti na hrudi způsobené od páteře nebo mezižeberních svalů. Pokud máte potíže často, bude vhodné vyšetření u...

Bušení srdce, dušnost

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat již před rokem sem byla u lékaře s bušením srdce byl mi předepsán vasocardin.V prosinci 2008 po pádu s koně mi dvakrát šroubovlai ruku a internista změnil...

Veroniko! Nevím, jestli chápu dobře, že Vám jde pouze o interpretaci EKG nálezu? Popis křivky svědčí pro fyziologický nález, tedy "vše v pořádku", pouze mírně zrychlená akce...

Ateroskleróza a s ní spojená onemocnění srdce a cév se někdy označují jako „nemoc 20. století“. Netrápí ale jen naši moderní civilizaci. Angina pectoris nebo infarkt...

 celý článek

Radostí mu poskočilo srdce. Spadl mu kámen ze srdce. Při tom pomyšlení tuhne krev v žilách… Desítky takových přirovnání a úsloví by jistě dokázal vymyslet každý z nás. Všechny...

 celý článek

Ergometrie je vyšetřovací metoda, která lékaři umožní sledovat práci Vašeho srdce při zátěži. K vyšetření se používá bicyklový ergometr nebo běžící pás. Bicyklový ergometr je...

 celý článek

Holterovo monitorování, ambulantní monitorování EKG nebo zkrátka jen „holter“ je vyšetření sloužící k dlouhodobému sledování elektrické aktivity Vašeho srdce (EKG...

 celý článek

V případě poruch spojených se spánkem se obvykle podstupuje několik vyšetření. Vše probíhá v průběhu spánku ve spánkové laboratoři.

 celý článek

Intraaortální balónková kontrapulzace je vedle použití léků další možností, jak podpořit nemocné srdce. Přesněji řečeno srdeční sval, který nedokáže přečerpat dostatečné...

 celý článek

EEG je vyšetřovací metoda, kterou lékař používá ke sledování činnosti mozku. Elektroencefalograf je přístroj skládající se ze snímacích elektrod a procesoru. Na rozdíl od CT...

 celý článek

Pane doktore, mám problém, v noci mne budí hrozné bušení srdce, příručním tlakoměrem jsem naměřila 180/110 spojené s obrovským tlakem v celém břichu, hlavně kolem pupíku, dávám...

Vysoký krevní tlak a bušení srdce jsou jistě závažné příznaky. Pokud se stav objevuje pouze někdy a u lékaře jste "bohužel" bez obtíží, je možné použít 24-hodinovou monitoraci...

Výsledky vyšetření

| Dotaz od: Karolina

Absolvovala sem vyšetření EKG Holter a ergometrie z důvodu tachykardíí a bušení srdce, byla jsem jednou hospitalizována na interní JIP a několikrát mi bylo natočeno EKG...

Vaše výsledky jsou v normě. FVC 85%- jde o vitální kapacitu plic, norma je 80-100%, TK max při zátěži 135/70 (norma je 140/80), pulz max 187/min, norma je 180-věk, u váš trochu...

Bolesti brucha, zaroven na hrudi

| Dotaz od: Ladislav

Prosim o pomoc pri mojom probleme. Mam 36 rokov Zacalo to od noveho roka. Prisli bolesti,krce brucha v oblasti od stredu pupka smerom k rebram. Zaroven s tym sa mi tazko dycha...

Vaše potíže vyžadují hluboké zamyšlení a komplexní přehodnocení jednotlivých nálezů. Psychická tenze se na celkovém stavu podepisuje jistě významnou měrou, ale rozhodně...

Bušení srdce

| Dotaz od: Milada

O bušení srdce tady již bylo mnoho napsáno.Přečetla jsem téměř vše, ale... Já jsem naprosto zdravý jedinec, léky O, dobrá nálada, ráda sportuji a pracuji, cca před rokem právě...

Pokud máte potíže pravidelně, doporučuji EKG Holter. Jde o monitorování EKG během dne. Až budete mít potíže, uvidí se, co máte na EKG. Dle EKG křivky se bude dále postupovat...

EEG

EEG, elektroencefalografie, je vyšetření registrující aktuální elektrickou aktivitu Vašeho mozku. Indikuje se obvykle při záchvatových onemocněních, ztrátě vědomí, po mozkové...

 celý článek

Noční bušení srdce

| Dotaz od: roman

Občas mě v noci vzbudí rychle bušení srdce obvykle se okamžitě jak to příjde zapotím a pak se zase třepu, někdy mi jakobý srdce bije jinak než normálním rytmem. měl jsem to i...

Vaše potíže mohou být od arytmie. Bude vhodné nasadit EKG Holter, kdy se srdeční rytmus monitoruje 24 hodin. Dle křivky a Vašich potížích se určí další postup.

Evokované potenciály (EP) je elektrofyziologické lékařské vyšetření sledující aktuální elektrickou aktivitu Vašeho mozku (EEG) v reakci na podněty zvenčí. Dnes patří EEG a...

 celý článek

Arytmie

| Dotaz od: Veronika

Mám takový problém zpozorovala jsem ho zhruba v 7 letech(nyní 17), byly to překlepy srdce trvají mi do teď chodím pravidelně k srdcaři, ale nikdy mi neřekl co se mnou vlastně je...

Máte četné extrasystoly. Jde o předčasné stahy srdce, mimo pravidelný rytmus. V určité míře je mají všichni lidé, ale pouze někteří je pociťují. Nejsou nebezpečné, pouze někdy...

Mdloby po jídle

| Dotaz od: Daniel

Rád bych se pokusil zjistit víc ohledně mého zdravotního problému. Po rodinné oslavě se mi jednoho dne udělalo velice zle (vyskočil mi krevní tlak a puls,bušení na hrudi,pocit...

Vážený opane Danieli, pokud jsou všechna běžná laboratorní vyšetření v pořádku, doporučuji Vám domluvit se na tzv. holterovském (24-hodinovém) monitoringu tlaku krve k upřesnění...

Od mala aktivně hraji fotbal a v posledním roce se mi asi třikrát stalo že se mi po nebo při tréninku přihodí náhlá slabost provázena chvěním na hrudi a následným rychlým...

Pokud tyto obtíže máte často nebo trvají dlouho doporučuji epizodní záznamník EKG. Jedná se o kartičku, kterou nemocný má cca 3 týdny. V případě bušení srdce přiloží kartičku na...

Omlouvám se že Vás otravuji ale rád bych slyšel názor lékaře na moje aktuální problémy. Je mi 21 let, vážím 76 kg a měřím 187 cm. Mám vrozenou vadu srdce a to: ----- Dvojcípa...

Martine, jedná se o dvojcípou aortální chlopeň (normálně trojcípá) se středně významnou regurgitací (nedomykavostí) - nález určený ke sledování, při zhoršování by ev...

Ergometrie

| Dotaz od: rene

Kolik musí nebo by alespon měl normální člověk našlapat W. při zátěži testu ergometrie aby se mohlo říci že srdce při zátěži pracuje v pořádku děkuji.

Záleží na důvodu, proč bylo ergometrické vyšetření indikováno. Nejčastěji je vyšetření používáno k průkazu ischemické choroby srdeční, kdy se hodnotí tvar EKG křivky při...

Na adenom na hypofyze a na vysoky prolaktin (z pocatku 1600 µg/l, nyni 81) beru 1,5 mg (3 tablety) Dostinexu denne. Chtela bych se zeptat, v jakych intrvalech se doporucuje...

Deniso, vzhledem k možným vedlejším účinkům této léčby, by pacient měl být vyšetřen echokardiograficky před zahájením léčby a další kontrola by měla být za 3-6 měsíců, podle...

Ergometrie výsledky

| Dotaz od: Jaroslav

Nechal jsem si udělat v rámci preventivní prohlídky týkající se rekreačního běhu ergometrii, chci se zeptat někde jsem zaslech že trpím syndromem časné repolarizace (nejsem si...

Jaroslave, syndrom časné repolarizace se skutečně v minulosti považoval za fyziologickou variantu EKG křivky, zvláště u mladých a sportujících jedinců. V poslední době se...

Angina pectoris je označení obtíží vznikajících při nedostatečném prokrvování srdečního svalu. Je jednou z forem ischemické choroby srdeční. Mezi jejími typickými projevy...

 celý článek

Srdce

| Dotaz od: TEREZA

Respektive večer. Už delší dobu me trápí takový problém. Vždy když si jdu večer lehnout, tak si měřím tep. Vždy mi vyjde 61 tepu za minutu. Poslední dobou si měřím tepovou...

Doporučuji 24 hodinový EKG Holter, jde o monitoraci srdečního rytmu na 24 hodin. Dle křivky bude poté zvážen další postup. V případě negativního nálezu se může zvážit epizodický...

První antibiotika na asi angínu jsem dostal 7.3.2013. Jednalo se o Penbene 1 500 000 21 tb. Užívání bylo 1 po 8 hodinách po dobu 7 dní. Začlo to tím, že mně bylo špatně a bolelo...

Dle uvedených podrobných informací se u Vás jednalo o chronický zánět mandlí, které byly odstraněny jako možný zdroj dalších angín, z obavy před komplikacemi, ke kterým při...

Arytmie

| Dotaz od: Karolina

Pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Už asi 2 nebo 3 roky pociťuji občasné přeskočení srdce nebo zastavení a následné silné bouchnutí. Objevuje se to nepravidelně...

Pro Vaše potíže by bylo vhodné zvážit epizodní EKG Holter. Na tři týdny dostanete kartičku, velikost kreditní karty. Při potížích kartu přiložíte na hrudník, zaznamená se EKG...

S pokrokem moderních technologií pořádají velké firmy zasedání napříč kontinenty jen pomocí počítačů, kamer a internetu. Rozvoj na poli techniky se nevyhýbá ani medicíně, do...

 celý článek

Bušení srdce

| Dotaz od: Monika

Obracím se na vás s prosbou již delší dobu mám problém se srdcem vždy se mi strašně rozbuší a jdou ma mě mrákoty několikrát jsem navštívila lékaře měla jsem i doma ruzné...

Popis Vašich obtíží, včetně mechanismu přerušení arytmie, odpovídá nejspíše paroxysmální supraventrikulární tachykardii. Předpokladem úspěšného léčení každé arytmie je však její...

Pletysmograrie je vyšetřovaní metoda, která slouží k hodnocení kvality prokrvení tkání a poskytuje informace o reaktivitě vyšetřovaných cév. Pletysmografie umožňuje získat...

 celý článek

Ekg holter

| Dotaz od: Michaela | z mobilní aplikace

Prajem. Chcela by som sa spytat na moj nalez. Mala som 7 dnovy ekg holter. Zaver: Behem monitorace bylo odeslano 86 zaznamu,na kterych je pritomen sinusovy rytmus,opakovane...

Nález je normální. Sinusová tachykardie, pokud byla při fyzické námaze nebo psychickém rozrušení, jedná se o normální nález. Jedná se o to, že se Váš tep zrychlí při námaze. Dle...

Ekg nález

| Dotaz od: Kateřina

Prosím o vysvětlení EKG syna 7 let (2 roky hraje lední hokej-vyšetření kvůli tomu): rytmus sinusový, nepravidelný, fr.90-63/min., vlny P norm. PQ 0,14 vt, QRS 0,06 vt.,QT 0,36...

Jedná se o normáloní EKG nález - respirační arytmie je u dětí zcela normální - srdce se zrychluje a zpomaluje podle dechové fáze - nádech a výdech. Neúplná blokáda raménka také...

Dlouhé qtc, změny na ekg

| Dotaz od: Dana

Chtěla bych se zeptat na to jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Paní Dano. Váš EKG nález vykazuje některé odchylky, které se ale mohu vyskytnout i u zdravého člověka. O "závažný výsledek" tedy nejde. Upozorňuji ovšem, že dotazy na zdravotní...

Nález na ekg

| Dotaz od: Monika

Jsem sledována se středně těžkou vadou mitrální chlopně na kardiochir., před měsícem jsem zkolabovala - synkopa - OL mi po cca 8 hod. natočila EKG. Při automatickém odečtu...

Ekg záznam ani echokardio nejsou zcela suverenní metody. lékaři vycházejí při hodnocení pacientova stavu z jisté diagnostické mozaiky, jednotlivá vyšetření jsou stavebními...

Vyšetření ekg

| Dotaz od: Jen

Nedávno jsem byl na vyšetření EKG a napsali mi tyto nálezy: 821: SInusová arytmie 501: Částečná blokáda pravého Tawarova raménka (I,V1,V5,V6) 316: Nadměrné zatížení levé síně...

Vaše EKG je v rámci normy. Jste mladý muž, hubený. Pokud nemáte žádné jiné problémy, tak bych popis EKG vůbec neřešil. Některé svody v EKG chybí, proto se nemohu vyjádřit více...

Výsledky ekg

| Dotaz od: Hanka

Chtěla bych se zeptat,v pátek jsem byla poslána urychleně na Ekg,naměřili mi tlak 170/100,byla jsem u lékařě,protože často omdlévám.Naměřili mi EKG,výsledky mi dala sestra do...

Hanko! Pokud jste byla v rozrušení nebo nemocná (horečka) nebo ve/po výkonu, pak se nemáte čeho obávat. Pokud máte 170/100mmHg tlaku v klidu a 90 tepů, pak to může svědčit...

Popis ekg

| Dotaz od: Martin

Mám malý dotaz co znamená pojem borderline ecg co mi bylo vyhodnoceno EKG přístrojem. Jinak pan doktror říkal že mám srdce v pořádku. Tak jsem se chtěl zeptat jestli se mám...

Borderline znamená "hraniční" - tedy program automatického hodnocení EKG shledal v záznamu nějaké odchylky od normy, které mohou, ale nemusí být významné. Popis lékařem by měl...

Ekg

| Dotaz od: Kateřina

Je mi 31 let a byla jsem u OL,kde mi bylo natočeno EKG. Jelikož se lékaři nezdála křivka (neúplná blokáda Tawar. ram.),poslal mě na ECHO (závěr: Stopová tricuspidální...

Na Vaší křivce vidím dvě abnormality: 1/ inkompletní blok pravého raménka Tawarova - s největší pravděpodobností pro Vás toto zjištění nic neznamená, jen si zapamatujte, že Vám...

Plicní fibrosa a ekg

| Dotaz od: Alena

Obracím se na Vás ještě jednou,neopsala jsme výsledky ekg,poslala jsme je v příloze,měla jsme dotaz ohledně vysvětlení ekg, mám plicní fibrosu.Vásledky EKG : s.r.8 0/min.,- T...

Na základě výše uvedených hodnot nejsem příliš dobře schopen si ekg křivku představit. Chtělo by to ekg křivku vidět na vlastní oči, ale doporučoval bych vám obrátit se s...

Ekg

| Dotaz od: Ondra

Je mi 14 let a byl jsem na kardiologii s bolestmi na hrudi pícháním mezi lopatkami a v zádech. Všechny testy co jsem měl (EKG,ECHO,ultrazvuk) bylo naprosto v pořádku ale mám...

Ondro, to že jsi celou noc nespal rozhodně nemohlo ovlivnit výsledky zmiňovaných vyšetření Tato vyšetření jsou dost průkazná - věř jim. Píchání mezi lopatkami často ukazuje...

Ekg

| Dotaz od: DANA

Moje maminka se léčí delší dobu na ICHS a SA .Prosím o vysvětlení jejího posledního EKG. Četné SVES,QS VI-V6, II,IIIa VF,plochéaž izoel T I,a VL Děkuji

Vámi uvedený popis není úplný, ale popsané údaje ukazují jednak na nepravidelnost (četné stahy srdce "navíc" oproti normálnímu rytmu) a jednak ukazuje na možný proběhlý...

Vyšetření holter ekg

| Dotaz od: vendula

Chtěla jsem se zeptat jestli ta krabička a ty dráty co mi budou hlídat srdce nějak překážet při každodenní činnosti. A také by mě zajímalo jestli během toto 24hodinového měření...

Neměly by překážet, domluvte se se sestrou při nasazování v den, kdy budete začínat vyšetření (aby vše dobře nasadila a vysvětlila vám potřebné)a podprsenku také mít můžete...

Vysvetlenie ekg

| Dotaz od: Veronika

Spomínali ste ak mám LZHB (levý zadní hemiblok) a inkompletní BRTR (neúplný blok pravého Tawarova raménka),že môže ísť o fyziologické zmeny aké sú to napr... ako sa dá...

Fyziologické změny znamenají, že vaše srdce je v pořádku, ale na EKG se ukazují tyto abnormity. EKG je nespecifické vyšetřetření, kde změny na EKG neznamenají nutně onemocnění...

Ekg hypertrofie lk

| Dotaz od: Pavel

Vážený pane doktore, měl bych doatz týkající se přesnosti EKG v případě, že určí hypertrofii LK. Popis EKG: Pr. sin. rytmus., SF: 65/min., PR 0, 18 QRS 0, 09, ST izoel...

Pokud UZ srdce je v pořádku, tak popisem EKG není potřeba se znepokojovat. Někteří lidé mají změny na EKG, ale srdce mají naprosto v normě.

Ekg

| Dotaz od: Jaroslav

Chtěl bych znát Váš názor, dle sportovního lékaře mám ekg v pořádku, je to skutečně pravda? pamatuji si že děda měl QRS 80ms a já ho mám 99 nebo jsou zde patrné nějaké patologie...

Jaroslave, pokud mohu posoudit z oskenovaného obrázku, je EKG skutečně v pořádku. Šířka komplexu QRS je variabilní, může se lišit u jednotlivých osob a částečně i u stejného...

Ekg

| Dotaz od: Martin

Dnes mi na vyžádání dělali EKG.Důvodem bylo, že bratr bere antipsychotika a má delší QTc.Moje EKG však ukazuje to samé, pan doktor ale říkal, že je to v normě!Jako velmi aktivní...

Podle toho, co se dá z obrázku změřit, tak hodnoty uvedené jsou správné. Nemusíte ale mít strach, pouze dle QT, resp QTc intervalu nelze ještě vyslovit diagnózu. Doporučoval...

Vyšetření ekg

| Dotaz od: Helena

Pane doktore, mám takový všeobecný dotaz: moje praktická lékařka se mě po prohlédnutí grafu z EKG zeptala, jestli jsem měla nějaký srdeční problém. Nemám kromě bušení srdce a...

Heleno! Vzhledem k tomu, že trpíte vysokým krevním tlakem se domnívám, že se na vašem ekg mohly objevit známky ischemické choroby srdeční nebo podezření na v minulosti prodělaný...

Změny na ekg

| Dotaz od: Kristýna

Mám dotaz ohledně výsledků ekg: PQ 154, QRS 96, Qtc 493 ms, ploche T II, III a VF, plose negat T V3-6, nespecif. repol. změny na přední stěně. Čím mohou být změny na ekg...

Pokud je UZ srdce i ergometrie v pořádku, tak bych se neznepokojoval. Jedná se o variantu EKG, která nemá žádný klinický podklad. Pokud nemáte při zátěži potíže, můžete...

Ekg

| Dotaz od: Magdaléna

. paní doktorko mám dotaz.. může ekg najít srdeční vady a je spolhlivé?? poslední měsíc pocituji špatné dýchání jakoby když jdu rychlejš do kopce nebo do schodů tak se po 200...

-ekg rozhodně není univerzálním vyšetřením schopným odhalit jakákoliv srdeční onemocnění.Lékař,který rozhoduje o jeho provedení,od něj také nic podobného neočekává.Je nutné,aby...

Vysvetlenie ekg

| Dotaz od: Veronika

Bola som na vstupnej prehliadke keď som nastúpila do zamestnania a robili mi aj EKG.Chcem sa spýtať,je možné,keď sa ma sestrička spýtala počas EKG,na údaje o sebe/Váha a výška...

Je mi opravdu líto, že Vás situace takto vystrašila. Vaše obavy jsou zbytečné - jednak máte pravdu, že mluvení a změna polohy (včetně dýchání, polykání aj.) během natáčení EKG...

Popis ekg

| Dotaz od: Lenka

Byla jsem na vyšetření EKG,kde v popisu stojí: EKGSRTF 58 negat.T. III,aVR. aV1-V4 změny starého data. Můžete mi alespoň přibližně říct o co se jedná? Děkuji pěkný den.Lenka

Váš nále je v normě. Odchylky, kterou jsou popisovány, jsou v rámci širší normy. Záleží na potížích a dalších onemocnění.

Ekg,dušnost

| Dotaz od: Anna

Měla jsem holtra a výsledek je velice strohý, ale ani tak tomu nerozumín. Lékař mi sdělil-je to celkem v pořádku. Bylo zachyceno celkem 85 supraventrikulárních stahů, nejdelší...

Váš popis EKG Holtera je v normě. Supraventrikulární stahy jsou v rámci normy, jde o stahy mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, pouze někteří je pociťují jako bušení...

Ekg

| Dotaz od: Mona21

Chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení nálezu: EKG: QRS(T) abnorm.obraz-nelze vyloučit antero-sept.myokard.poškození(SF:67min.,Osa QRS:-5st.,PR:17Oms,QRS:78ms,QT:374ms,QTc:398ms...

Jedná se abnormální obraz EKG, bohužel pro přesnější popis je třeba záznam vidět. Hezký den.

Ekg u 6ti letého dítěte

| Dotaz od: Jaroslav

Prosím o vysvětlení vyštření EKG: P 75 ms, PQ 143 ms, QRS 66 ms QT 325 ms QTc 385 ms EKG - sport, rytmus: psr, Elektrická osa ve frontální rovině: O Frekvence: 83/min...

Popsaný EKG nález neukazuje konkrétně na nějaké specifické srdeční onemocnění, ale vykazuje určité odchylky, které by (zvláště u pravidelně sportujícího dítěte) měly být...

Můj dotaz směřuje k vysvětlení výsledků EKG, které potvrdilo normální sinus rytmus, ale jak prosím chápat termíny: „abnormal ecg: borderline left atrial abnormality, Rate 59...

Nejprve k EKG - některé EKG přístroje provádí tzv. "strojový" popis, z něhož jsou předpokládám popsané výsledky. Nicméně ty je vždy nutno dát do vztahu se stavem pacienta a tím...

Ekg

| Dotaz od: Jana

Paní doktorko, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na vyšetření z kardiologie. EKG Holter: klid. EKG: viz zpráva, Holter z 6.11.2014 Základní rytmus během monitorace je...

Popsala jste celé vyšetření včetně závěru a léčby, zde nelze vyjadřovat nějaké názory. Kardiolog vám dal takovou léčbu, která je na dané onemocnění indikována.

Ekg

| Dotaz od: Tana

Byla jsem na EKG a chvíli poté co začal z přístroje vyjíždět papír se záznamem, hýbla jsem rukou. Předpokládám správně, že to nevadí, protože vše bylo v tu chvíli již naměřené a...

Pohyb při registraci EKG vadí, ale jak uvádíte, ve chvíli tisku je již záznam proveden, takže by to problém být neměl. Každopádně by Vás lékař, který EKG hodnotí, upozornil, že...

Dlouhé qtc,změny na ekg

| Dotaz od: Dana

Chtěla bych se zeptat na to jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Popis vašeho EKG je normě, až na dlohé QTC 0,5, norma je do 0,36. Prodloužené QTC může být u pomalejšího tepu, nebo některých´léků. Bude dobré EKG zkontrolovat. Výsledky na...

Neobvykle ekg

| Dotaz od: Domi

Moj dotaz je skor z mojej vlastnej zvedavosti, ale velmi by som ocenila nazor odbornika; v skole sme vramci fyziologickeho cvicenia robili testy EKG (treba upozornit, ze...

Vaše EKG je prakticky nehodnotitelné, orientačně bez výrazné patologie. Špatná kvalita EKG záznamu je způsobena starým přístrojem a ne Vaším stresem nebo chorobou. Vůbec bych se...

Ekg

| Dotaz od: Monika

Jsem v 17.týdnu těhotenství a byla jsem na EKG u svého praktického lékaře. Ten mě poslal na kardiologii s tím, že se nemusím ničeho bát, že něco našel, ale spíše mě tam posílá...

Opravdu se není ničeho obávat - A-V blok. 1. stupně znamená, že se v srdci převádí vzruch o něco déle ze síně na komory, může to být způsobeno některými léky nebo nepoměrem...

Křivka ekg

| Dotaz od: Radka

Prosím o vysvětlení popisu z vyšetření EKG,které manžel absolvoval v rámci předoperačních vyšetření. "R sin.66/min.,vyšší junkce V1-6,neg T V1.Před 3 roky měl úraz,při kterém...

Záleží na tom, o jakou operaci se jedná. Už totiž operace sama o sobě je vlký zásah do organismu, při kardiovaskulárních obtížích je např. vyšší riziko oběhových komplikací atd...

Ekg

| Dotaz od: Andrea

Potřebovala bych překlad mého EKG. Akce pravidelná, sinusový rytmus o fr.86/min, semivertikální poloha el.osy srdeční, PQ v normě, fysiologická křivka bez hepertrofie LKS. TK...

Je to naprosto normální nález, poloha je měnlivá podle srdeční fáze. Hezký den.

Chtěla bych se zeptat na to jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Vaše EKG je prakticky v normě, jenom nevím jaké je tepová frekvence. Mírně prodloužený QT interval, který může být při nižší frekvenci. Za 4 měsíce se bude kontrolovat právě QT...

Ekg

| Dotaz od: Jaroslav

Chtěl bych se zeptat co v ekg znamená T neg. a jestli qt 0,34 je v normě mám 2ekg: pq0,15s qrs 0,09 stt izo. T neg V1, qt 0,34s pq0,15s qrs 0,09 stt izo. T neg V1, V2, QT 0...

Vaše EKG jsou v normě. QT interval 0,34 je v normě, neg. T ve V1,2 jsou fyziologické varianty. Záleží jak se elektrody umístí, někdy se neg. T zobrazuje pouze ve V1, někdy i ve V2.

Ekg podrobnosti

| Dotaz od: Ivan

Pomohli by ste mi prosim vysvetlit EKG nalez, lekar mi len povedal ze je to v poriadku pritom mam pri nom plno poznamok, tie vsak uz nemal cas vysvetlovat. s.r.o fr. 80/min...

Vyšší hrotnaté T vlny- mohou být fyziologickou variantou, při vysokém draslíku jsou T vlny hrotnaté, ale ve všech svodech a ne pouze v některých, jako u Vás. Intermediální...

Ultrazvuk srdce x ekg

| Dotaz od: Petra

Chtela bych se zeptat, v cem se lisi (co do vysledku) tyto dve metody vysetreni srdec: Ultazvuk (sono) a EKG. Nezajima mi, jak se provadi, ale spis, co dokazi zjistit. Jeste...

Omlouvám se za zpoždění odpovědi. Váš dotaz je opravdu velmi široký a není možné jej plně zodpovědět takto přes poradnu. Klíčová je otázka pro jaké potíže jste byla vůbec...

Nález ekg

| Dotaz od: Vlasta

Chtěla bych se zeptat co znamená nález z EKG: Sinusový rytmus, TF 76/min, převodní intervaly v normě, osa intermed přechodná zóna V3-V4, repolarizace bez pathologie. Děkuji

Popis EKG je naprosto v normě, odpovídá fyziologickým hodnotám.

Dotaz na ekg

| Dotaz od: Veronika

Hrozí mi niečo môže to byť vrodené alebo čím to može byt spôsobené...leká ktorý mi robil ekg mi poedal,že sa to bude sledovať...mohlo mi to spôsobiť nevyležaná chripka?

Přechozená chřipka to pravděpodobně nezpůsobila. V případě dalších pochybností bude nutné podrobnější vyšetření u kardiologa. Více poradit přes internet nelze.

Zhodnocení ekg

| Dotaz od: Karel

Chtěl bych poprosit o zhodnocení EKG které mi není jasné. EKG: sinusiový rytmus, f 66/min., převodní intervaly v normě a co mi není jasné a chtěl bych vysvětlit je vyšší...

Velmi rád odpovím. Srdce se stahuje samo od sebe, má metronom v sobě. Nadřízený mu je tzv. vegetativní systém, který má stimulující (sympatickou) a tlumivou (parasympatickou...

Ekg holter-syn 8 rocny

| Dotaz od: dada

Chcem poprsit o vysvetlenie take laike vysledku z EKG holtera mojho syna,necelych 8 rokov. Fibrilacia predsieni hodnotena ako artefakty.Junkcny rytmus pocas vagotonie, bez...

Dechová arytmie je zcela fyziologický jev, kdy při dýchání se objevuje nepravidelná srdeční frekvence, mají to všichni lidé. Někdy se objevuje junkční rytmus, proto bych si tím...

Výsledky ekg

| Dotaz od: Petra

Vážený p. doktore. Je mi 31 let, před rokem jsem se objednala na kardiologii pro vysoký tlak, naměřené hodnoty doma 150/110 i vysoký tep 100/za min. V ordinaci mi byl naměřen...

Vaše EKG je v normě. V případě infarktu myokardu jsou rozhodující - bolesti na hrudi, změny na EKG a pozitivní kardioenzymy v krvi. Normální EKG ještě neznamená, že člověk nemá...

Vyšetření ekg

| Dotaz od: Michaela

Byla jsem na vyšetření ekg. Od doktorky jsem dostala popis nálezu a pouze mi řekla, doporučuji další vyšetření. Nález: ekg SR f áo, PQ 0,12, QRS 0,10, pol. vert., QT 0,44, STD 0...

Z popisu ekg vyplývá, že máte normální srdeční frekvenci i rytmus, křivka však vykazuje drobné změny, ke kterým se nelze blíže vyjádřit bez dalšího podrobnějšího vyšetření...

Ekg

| Dotaz od: Marketa

Obcas se v noci ci k ranu budim z oskliveho snu a jsem uplne propocena, "horim" a busi mi silne srdce, citim se v ten moment hrozne slaba. Jsem dost uzkostny clovek a casto me...

Ano, tyto obtíže i vnímání extrasystol má své kořeny v psychice. Takže aby si vaše srdce odpočinulo od těchto atak, bylo by nejvhodnější navštívit psychiatra a nasadit...

Ekg

| Dotaz od: Michaela

Muzete mi prosim objasnit vysledek z meho EKG vysetreni: AS pravid, fr. 100/min, sin. rytmus, PQ 0,12s, QRS 0,08s, rS V1, rSr V2, PZ V3, rS aVR, ST člunk. deprese 1 mm I, ST...

Ve svém dotazu neuvádíte důvod, pro který bylo EKG natočeno, což je důležité. Popsaná křivka se sice liší od ideálního EKG, ale pokud se dlouhodobě nemění a Vy nemáte žádné...

Ekg

| Dotaz od: Magdaléna

Děkuji moc za odpověd.. ano vystihla jste to naprosto přesně.. jak mile jsem byla vyšetřena na jednu nějakou nemoc z který jsem měla obavy.. tak po 2 měsících jsem neúmyslně...

Nemějte pocit,že jste s takovým trápením sama..Hlavně se nestyďte,neobviňujte,nezesměšňujte!!Vydejte se,moc prosím,nejprve za všeobecným lékařem.Pomůže Vám s léky a vyhledáním...

Chtěla bych Vás poprosit, zda by bylo možné, jestli byste mi podle výsledků krve, ekg a echa upřesnili, co se to semnou vlastně děje. Asi před rokem jsem měla problémy - jeden...

Dle popisu ekg, echa ani výsledků krevních odběrů neshledávám žádnou abnormalitu. Zdá se, že strukturální či jiná srdeční vada není Vaším problémem. Příčinou může být mimo iné...

Ekg

| Dotaz od: Klára

Před nedávnem jsem Vám psala výsledky mých vyšetření EKG, krve a ECHO - podle Vás bylo vše v pořádku a byl mi doporučen psycholog, s tím vším také souhlasím. Ale vyskytl se mi...

U průjmů a zvracení se z těla ztrácí mnoho prvků, například sodík a draslík. Ty ovlivňují například i činnost srdce. Pravděpodobě bude tento lehce abnormální nález způsoben...

Vyhodnocení ekg holtera

| Dotaz od: Peter

Rad by som sa spytal na vyhodnotenie 24 hod. HOLTERA, tu je sprava: Nejdelsi tachykardia: 0:01:10, 131 BPM Avg Nerychlejsi tachykardia: 0:00:10, 167 BPM Avg Nejdelsi...

Podľa popisu je to normálny záznam S pozdravom

Ekg

| Dotaz od: Magdaléna

Děkuji za odpověd..strachem trpím to je pravda.. U doktorky jsem byla ted každou chvíli kvůli jiným problémům myslíte, že bych měla přesto k ní jít??

Myslím,že byste s ní měla hovořit mimo jiné právě o tom strachu.Paní doktorka Vám může pomoci spoluvytvořením určité dohody,která by se pro Vás stala oporou v nejistotě.Tak...

Ekg

| Dotaz od: Magdaléna

Znamenáto tedy, že ikdyž jsem ekg mě v pořádku.. Srdeční vadu to nepozná??? Mám z toho strach.. Jsem nesportovní typ.. Spíše chůze a přiležitostně nějaký ten tanec na zábavě...

Myslím,že byste měla se svým ošetřujícím lékařem důkladněji pohovořit o svých starostech.Zdá se,že trpíte velkým strachem z onemocnění srdce,v takovém stavu člověk vlastně...

Popis ekg, desaturace

| Dotaz od: Dana

Chtěla bych se zeptat na to, jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Paní Dano. K EKG je zde již několik odpovědí. A jak již zde naznačovali kolegové, bez přesné znalosti výsledků provedených vyšetření a dalších detailů je bohužel těžko dát Vám...

Ekg

| Dotaz od: Marcela

Byla jsem na akutní operaci nohy,bylo mi uděláno EKG,zřejmě v pořádku,nic mi nebylo řečeno. Nyní po 6 týdnech po operaci jsem byla na předoperační vyšetření ,jelikož půjdu znovu...

Jedná se o urychlenou srdeční činnost, zda-li jsou nějaké změny ve smyslu srdeční ischemie, nelze zatím jednoznačně řící. Jistě bude následovat další vyšetření - např. zátěžové...

Srdce a ekg

| Dotaz od: Magdaléna

Je normální ekg spolehlivé při nalezení arytmie ?? Někde jsem četla, že nějaká holčina zemřela při sexu byla dost mladá a já ted z toho mám strach už o prázdninách mi dělali ekg...

Vaše dotazy se v naší poradně stále opakují a již na ně bylo zodpovězeno.

Ekg - jak často?

| Dotaz od: Ivana

Pane doktore. Maminka (68 let)chodí na různé kontroly. Měla vysoky tlak, ale po operaci někde v blízkosti ledvin už ho má v pořádku. Má ale další problém, podle toho, jak mi to...

Vyšetření EKG není v žádném případě škodlivé - principem metody je pasivní detekce elektrických proudů vznikajících v srdci, v žádném případě se do nemocného "nic nepouští" ani...

Ekg nález

| Dotaz od: Iveta

Pane doktore, nedávno mi dělali EKG vyš. Předcházela tomu tlaková bolest LDK(doppler byl v pořádku) a občasná thorakalgie(charakter píchnutí). Odběr krve D-Didimery 0.57. Jsem...

Popis depresí na EKG u mladých lidí je celkem normální. Jedná se pouze o popis EKG, který dále nic neznamená. Nízké D-dimery vyloučily plicní embólii a infarkt srdce je u Vás...

Ekg nález

| Dotaz od: Valéria

Príjemný dobrý deň, absolvovala som EKG vyšetrenie z týmto nálezom: SR, f 76/min, PQ 120ms QRS 120ms, BPTR vertikálna e. os, se. repolarizačné zmeny, bez ektopie...

Máte naprosto zdravé srdce, BPTR je zkratka blok pravého Tawarova raménka. Pro vysvětlení: srdce má raménka, které vydávají impulzy, pravé a levé Tawarovo raménko. Ve vašem...

Mam obcasne komorove extrasystoly -KES, v klude a aj pri zatazi. Tie v klude nie su take silne, ale tie pri zatazi - napr. rychla chodza, vedia byt poriadne vyrazne, az slzy...

Na záznamu EKG nevidím, žádné komorové estrasystoly. Doporučoval bych užívat draslík a mangnesium pravidelně. Většina léků, které potračují extrasystoly, způsobují jiné arytmie...

Srdce a holter ekg

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat.Čím je způsobeno to,že mi tluče srdíčko rychleji než má.Byla jsem na EKG a na krvi tam nic nezjistili.Chtěla jsem se zeptat na Holter 24,to budu muset být...

Na EKG nemusí být všechny změny postihnutelné, neboť některé poruchy srdečního rytmu nejsou přítomny stále nebo se objevují jen za určitých okolností (např. při námaze). Pro...

Ekg

| Dotaz od: JARMILA

Prosím o vysvětlení EKG.SIN.rytmus 48/min,PQ 0,16 s,QR 0,1s,QRS 0,1s,QT 0,42T,T III,V 2,3 vlna vU hrudních svodech.Je mi 31.let.Děkuji

Vaše EKG je v pořádku, máte nejspíš fyziologickou bradykardii (pomalejší pulz - bývá u sportovců), křivka odpovídá zdravému mladému jedinci.

Vyšetření ekg

| Dotaz od: Jana

Pane doktore. Měla jsem doporučení od obvodního lékaře k vyšetření na ekg. Toto mi napsala paní v ambulanci EKG - sr, 68,pq 0,10, qrs 0,04, osa intermed., pz v3-v4, bez...

Interval PQ odráží rychlost, jak se šíří na srdci vzruch ze síní na komory. Častější problém je, když je prodloužený. To může skončit až implantací kardiostimulátoru. Několik...

Chtěla bych Vás poprosit, zda by bylo možné, jestli byste mi podle výsledků krve, ekg a echa upřesnili, co se to semnou vlastně děje. Asi před rokem jsem měla problémy - jeden...

Dle popisu ekg, echa ani výsledků krevních odběrů neshledávám žádnou abnormalitu. Zdá se, že strukturální či jiná srdeční vada není Vaším problémem. Příčinou může být mimo iné...

Ekg neukazuje spolehlivě?

| Dotaz od: Patrik

Pane doktore, byl jsem na preveční prohlídce, kdy mi bylo provedeno EKG s tím, že doktorka při poslechu slyší arytmii... EKG ukázalo ale normální pravidelný rytmus.. Bylo úterý...

Vynechází tepu může být po extrasystole. Jedná se o tzn. kompenzační pauzu, než srdce naběhne do pravidelného režimu. Co se týká vlivu drog na srdeční činnost, tak přesné časové...

Ekg

| Dotaz od: Klára

Před nedávnem jsem Vám psala výsledky mých vyšetření EKG, krve a ECHO - podle Vás bylo vše v pořádku a byl mi doporučen psycholog, s tím vším také souhlasím. Ale vyskytl se mi...

U průjmů a zvracení se z těla ztrácí mnoho prvků, například sodík a draslík. Ty ovlivňují například i činnost srdce. Pravděpodobě bude tento lehce abnormální nález způsoben...

Ekg hraniční prodleva

| Dotaz od: Erika

Mé dceři 7 let byla při ekg vyšetření zjištěna hraniční prodleva následně udělán uz srdce bez nějakého nálezu.Bylo nám sděleno že při zhoršení dojde k medikaci a bude muset...

Nevím, co myslíte termínem hraniční prodleva. Jestli se jedná o poruchu rytmu, nemůžete tuto skutečnost nijak ovlivnit.

Ekg

| Dotaz od: Jana

Syn 11 let, aktivní sportovec. 9/2013 Holter ES/SVES 1/hod., benigní dysrytmie. Nyní 4/2016 ES/SVES 10/hod, pouza 0, kes 0, avb 0, benigní ES myzí v tachykardii, jsou v benigní...

Nárůstu extrasystol se neobávejte, vůbec nelze říct, ani s žádnou pravděpodobností, jaké bude Ekg za 3 roky. Jsou lidé, kterým počet ES narůstá, ale také ti, kterým se snižuje...

Zaznam ekg

| Dotaz od: Jitka

Cca rok a pul trpim extrasystolami.posledni tyden se zhorsili, pridalo se rychlejsi bouchani a pocit na omdleni.na dnesnim EKG zaznam s.r.fr 60 reg,poloha vertikalni, PQ 0,150...

EKG není úplně normální, ale pokud nemáte dušnost, bolesti na hrudi tak není potřeba dále nic řešit. Pokud Vás dále trápí extrasystoly, je možnost navýšit dávku Vasocardinu po...

Těhotenské ekg

| Dotaz od: Jitka

Dnes jsem byla v rámci těhotenského vyšetření na EKG (jsem 23 týden těhotenství a vše zatím v pořádku). Nález: sinusový rytmus 77/min., PQ 0,14, QRS 0,09, QT 0,38, osa...

Vaše ekg odpovídá těhotenství - negativní vlny T ve V1-V3 se vyskytují normálně u dětí, mladých jedinců a časté jsou v těhotenství. Pokud nebudete mít náhlé potíže typu bolesti...

Mela bych na vas otazku, je mi 33 let, mam 3 deti - 7,5 let a 21 mesicu, jednou dvakrat do roka to se mnou doslova sekne, bohuzel se to stalo i v tehotenstvi , chtela bych se...

Změny na EKG nejsou nikterak dramatické, může se jednat o širší normu u ženy. Nevím čeho Vám budou dělat magnetickou rezonanci, předpokládám, že mozku. Myslím si, že omdlévání z...

Tetanie a nález na ekg

| Dotaz od: Jana

Potrebuji poradit,uz 5 let mam tetanii a stavy s ni spojene,2 roky jsem byla v poradku,bez leku,ted diky zhorseni v mem osobnim zivote stresy a nervy,jsem po prechozene silne...

Jenom z popisu EKG nelze přesně určit o co by se mohlo jednat. Obecně jestli jste měla bolesti na hrudníku tak je opravdu na zvážení vyšetření internistou nebo kardiologem...

Ekg

| Dotaz od: Magdaléna

Děkuji za odpověd..strachem trpím to je pravda.. U doktorky jsem byla ted každou chvíli kvůli jiným problémům myslíte, že bych měla přesto k ní jít??

Myslím,že byste s ní měla hovořit mimo jiné právě o tom strachu.Paní doktorka Vám může pomoci spoluvytvořením určité dohody,která by se pro Vás stala oporou v nejistotě.Tak...

Ekg

| Dotaz od: Marketa

Obcas se v noci ci k ranu budim z oskliveho snu a jsem uplne propocena, "horim" a busi mi silne srdce, citim se v ten moment hrozne slaba. Jsem dost uzkostny clovek a casto me...

Ano, tyto obtíže i vnímání extrasystol má své kořeny v psychice. Takže aby si vaše srdce odpočinulo od těchto atak, bylo by nejvhodnější navštívit psychiatra a nasadit...

Vyš.ekg

| Dotaz od: vera

Můžete mi prosím vysvětlit co znamená u vyšetření srdce termín-srdce-akce prav.,dvě ozvy ohraničené děkuji UNINA

To znamená, že vaše srdec dle poslechu pracuje zcela správně - s pravidelným rytmem a dvěma ozvami (tj. bez šelestů).

Plicní fibrosa a ekg

| Dotaz od: Alena

Prosím můžete mi vysvětlit co znamenají výsledky ekg.Mám plicní fibrosu, nyní jsme poprosila po 17 ti letech o EKG, a jsme trochu vystresovaná, sestra mi řekla, že výsledek je...

Na Váš dotaz nemohu konkrétně odpovědět, nepíšete, jaké "něco" se objevilo na vašem ekg záznamu. Obecně se dá říci, že při déletrvající plicní fibroze se na ekg mohou objevit...

Zátěžové ekg

| Dotaz od: Zbyněk

Obracím se na Vás s velikou prostou, zda by nám bylo možné vysvětlit následující výsledek vyšetření a o co se vlastně jedná a zda je to závažné. Náš syn, kterému je 15 let hraje...

Popis EKG je v normě, resp. nález iRBBB = inkompletní blok pravého raménka Tawarova, je častým nálezem u sportovců. U zátěžového EKG (ergometrie) jsou popisovány ojedinělé...

Ekg

| Dotaz od: Magdaléna

Děkuji moc za odpověd.. ano vystihla jste to naprosto přesně.. jak mile jsem byla vyšetřena na jednu nějakou nemoc z který jsem měla obavy.. tak po 2 měsících jsem neúmyslně...

Nemějte pocit,že jste s takovým trápením sama..Hlavně se nestyďte,neobviňujte,nezesměšňujte!!Vydejte se,moc prosím,nejprve za všeobecným lékařem.Pomůže Vám s léky a vyhledáním...

Ekg

| Dotaz od: Michaela

Dnes jsem byla v nemocnici na vyšetření kvůli častému omdlévání. Shodila jsem za 2 měsíce 6 kilo a omdlévám při fyzické zátěži. Do lékařské zprávy mi napsali " nepravidelná...

Předpokládám, že myslíte EEG nález. Tento nález nemusí znamenat nic vážného, nicméně ho nelze posuzovat isolovaně, ale v souhrnu s potížemi pacienta, klinickým nálezem a...

Výsledek ekg

| Dotaz od: Lenka

Je mi 22 let,byla jsem na interním vyšetření a po natočení EKG mi paní doktorka řekla , že na křivkách je něco jinak než normálně ,tak mě poslala ještě na ultrazvuk srdíčka. A...

Ekg křivka je velmi individuální, nepatrné odchylky mohou být úrovní normy. Neuvádíte, co bylo důvodem interního vyšetření, ale vezmeme-li v úvahu váš věk a ženské pohlaví...

Ekg

| Dotaz od: Jaroslav

Chtěl bych se zeptat co je iRBBB a co to způsobuje? EKG: AS prav., 96sinus, PQ=120ms, QRS=0,09s ST izoel., iRBBB. Ekg jsem měl měřeno 4 týdny po angíně, znamená to že jsem...

Je to nekompletní blok pravého raménka Tawarova (incomplete bundle branch block) a má ho určité procento i zcela zdravých lidí. Takže si s tím nedělejte starosti. Přeju hezký...

Ekg

| Dotaz od: Jana

Prosim,chtela bych se zeptat na jeden dotaz.Byla jsem na vysetreni EKG a mam daleko ke kontrole u p.doktorky.Mohli by jste mi prosim rict co to vse znamena v nalezu?sinus.rytmus...

Nevím proč vám bylo EKG natáčeno. Syndrom preexcitace může znamenat, že srdeční vzruch se šíří přidatnou dráhou. Ale k došetření je nutné další podrobné vyšetření. Je vhodné se...

Popis ekg, desaturace

| Dotaz od: Dana

Chtěla bych se zeptat na to, jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Paní Dano. K EKG je zde již několik odpovědí. A jak již zde naznačovali kolegové, bez přesné znalosti výsledků provedených vyšetření a dalších detailů je bohužel těžko dát Vám...

Psoriáza je chronická zánětlivá choroba, nejčastěji postihující kůži.

 celý článek

Ideál ženské krásy provází lidstvo od počátku. Bez ohledu na to, že se čas od času změní jeho ideální míry a tvary, bylo ženské tělo vždy zdrojem inspirace, objektem zájmu umění...

 celý článek

Srdeční selhání je stav, při kterém dojde k narušení čerpací funkce tohoto svalu. Vzniká buď postupně, nebo akutně. V případě postupného selhávání jde především o dlouhodobé...

 celý článek

Bptr

| Dotaz od: Jan

Kaordio vysetrenie

| Dotaz od: Jan

Dobry pan doktor, bol som na vysetreni srdca a chcel by som vediet ci tieto hodnoty su spravne,lebo doktorka mi nic nepovedala....echo-kg Aor 35mm,ascendent. Ao 33mm,Lp 38mm, LK...

Vyšetření UZ srdce a EKG je v pořádku. Nevím jaké máte potíže, proto nevím jestli Vás čeká další vyšetření.

Ischemická choroba srdeční

| Dotaz od: alzbeta

Mám 85-ti letou maminku u které asi před 20- 25 lety diagnostikovali lékaři ICHS se záchvaty anginy pectoris. Léta užívala Mono Mack,Digoxin,Hydrochlorothiazid a Prestarium.Před...

Když se někdy pacientům náhle změní jejich dlouhodobě užívané léky, mohou mít potíže - ani ne čistě psychické, spíše z toho, že mají obavy, aby léky, které dostali, jim nějak...

EKG je velmi jednoduché, nenáročné a hlavně nebolestivé vyšetření, díky kterému má lékař přehled o elektrické aktivitě Vašeho srdce. Každý stah srdečního svalu je doprovázen...

 celý článek

Moj problem zacal z nicoho nic v jeden den pred cca 6 mesiacmi.Zacala sa mi strasne tocit hlava, stracal som rovnovahu, mal som do hlavy zvlastne navaly nejakeho tlaku az skoro...

Vzhledem k tomu, že se při popsaných vyšetřeních nenašel žádný problém, je velmi těžké přes internetovou poradnu najít možnou příčinu Vašich obtíží. Při závratích a motání hlavy...

Hrudník a kašel

| Dotaz od: lary

Chtěl bych se zeptat na jeden můj problém. Jde o to, že při otáčení tělem doleva a vpravo pociťuji tlak na hrudníku, který se mi přenáší současně do krku. Chtěl bych se také...

Na dálku nelze dělat žádné diagnosy, chce to podrobnější vyšetření - navštivte svého obvodního lékaře a potom popř. fyzioterapeuta nebo rehabilitačního lékaře. Mám pocit, že...

Chřipka nemusí vždy proběhnout pouze jako banální několikadenní onemocnění s teplotou a kašlem. Ostatně staré rčení našich babiček, že se "chřipka může uložit do srdce", tomu...

 celý článek

Brnění u srdce

| Dotaz od: Pavel

Prosím o radu. V posledních dnech zaznamenávám v oblasti srdce jakoby vibrování (jakoby mi v náprsní kapse vibroval mobil). U srdce mě nebolí. Sem tam mi to udělá v klidu,ale...

Mohlo by jít např. o síňové extrasystoly - to je určitá porucha srdečního rytmu, ale nemá žádný zásadní klinický význam, nijak vás neohrožuje a nemusí se léčit. Ale určitě...

Srdeční arytmie

| Dotaz od: Dana

Prosím o váš názor na výsledky měření přístrojem Holter.Svojí lékařce plně důvěřuji,ale chtěla bych znát také jiný názor. Mám hodně kolísavý tlak.Lék mám předepsaný Atenolol Al...

Váš nález na EKG Holteru je v rámci normy. Extrasystoly jsou předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, někteří je pociťují jako nepravidelnou srdeční...

Poškození srdce

| Dotaz od: lary

Předem mého dotazu vás zdravím, psal jsem o mém problému již několikrát a můj stav se evidentně zhoršil. Náhodou jsem si omylem stlačil na pravé straně krku pod čelistí tlakový...

Lary! Už jste si zašel k tomu psychologovi? Vhodný by byl též lékař zabývající se psychosomatickou, celostní (holistickou) nebo antroposofickou medicínou. Zátěžové EKG je...

Epilepsie není nic výjimečného. Možná jste již takový "velký" záchvat někdy viděli. Jednorázově může postihnout až 4% lidí. Vlastním nemocněním epilepsií trpí 1% populace. Může...

 celý článek

Arytmie

| Dotaz od: Helena

Stalo se mi to již asi třikrát během dvou let,kdy mi srdce začalo nekotrolovatelně a velmi rychle bušit,poprvé jsme volala sanitu,bohužel než dorazila,tak se tep vrátil k...

Existují přístroje k domácímu použití, kterými si pacient sám změří EKG ve chvíli, kdy cítí, že se arytmie objevila, nebo když je mu špatně. Takže se dá přesně vystihnout...

Co je příčinou infarktu myokardu? Infarkt myokardu je výsledkem procesu, který se nazývá koronární nemoc. Jedná se o ucpávání věnčitých cév srdce, které vyživují srdeční sval...

 celý článek

Srdce

| Dotaz od: rene

Chtěl bych se zeptat, jestli stačí echographie a ekg k tomu, aby se zjistilo, že srdce pracuje a funguje na 100% a že mu v dalších letech nic zavažného nehrozí. Děkuji za vaši...

Ano, tato vyšetření dokáží posoudit všechny srdeční funkce.

Již 2x mne potkala náhlá slabost - tlak na hrudi, zhoršené dýchání, brnění v pravé ruce, jakoby příznaky infarktu. Jednou jsem si musel zavolat RZ, kdy mi udělali EKG a odběry...

Jednoznačně patříte ke kardiologovi, prověří stav vašeho srdce /ekg rozhodně pro podrobné vyšetření srdce nestačí), sezná, jak na tom jste a nasadí vám potřebnou léčbu, podle...

Časté extrasystoly

| Dotaz od: Jana

Je mi 47 let. 6 let chodím jednou ročně na kardiologii s prolapsem mitrální chlopně a kvůli kolísavému tlaku, někdy 100/65,někdy 160/95, samozřejmě v klidu. Poslední 3 roky...

Bylo by vhodné znovu zopakovat Holtera. Pokud máte obtíže bude ke zvážení nasazení betablokátorů. Musíte se poradit se svým ošetřujícím kardiologem nebo zvážit konzultaci u...

Srdeční arytmie

| Dotaz od: Daniela

Asi před měsícem mi začalo nepravidelně bušit srdce a dost mě to děsí. P.doktorka si myslí, že to mám od krční páteře (mám jí poškozenou) a dala mi prášky Bisoprolol, které by...

Určitě je zapotřebí podrobné vyšetření a zjištění příčiny , ev. i následná terapie. Obraťte se na kardiologa, je nutné provést Holter - 24hodinové monitorování EKG a další...

Navzdory poměrně komplikovanému názvu je tato choroba asi většině z Vás dobře známa. Její důsledky pro naše zdraví jsou příliš vážné a výskyt v našem nejbližším okolí příliš...

 celý článek

Vyšetření Holterovým monitorem umožňuje sledovat Váš tlak nebo srdeční aktivitu kontinuálně po celý den a noc. Vyšetření je možno provádět jako tzv. pulsní vyšetření nebo tzv...

 celý článek

Arytmie

| Dotaz od: johana

Chtěla bych se zeptat, jsem tři roky po porodu dvojčat, těhotenská gestoza, vys. krev. tlak, poslední dobou mě trapí palpitace provazené hlavně zavratěmi, absolvovala jsem...

Johano! Na dálku samozřejmě nemohu nijak polemizovat s vyšetřeními, která jste prodělala. Pokud na Vašem srdci neprokázalo ani holterovské vyšetření poruchu, pak se skutečně...

Pocit zástavy srdce

| Dotaz od: Pavel Nový

Chtěl bych se Vás zeptat co by jste mi poradil s mým problémem Mám pořád pocit hlavně večer jakoby se mi mělo srdce každou chvilku zastavit,pocit těžkého srdce.Pořád si...

Pokud jste sledován u kardiologa nebo jiného lékaře a opakovaně jsou parametry srdce v pořádku, potom byste určitě psychiatra nebo psychologa navštívit měl, může se jednat o...

Chtěla bych se zeptat ohledně mého manžela. Je mu 32 let, léčí se na zvýšený krevní tlak, a má problémy s krční páteří ze zaměstanání. V noci začal mít tlaky na hrudníku a šlo...

Základní příčiny mohou být trojí : od srdce - to by ekg a sono srdce měly vyloučit (tato vyšetření poskytuje kardiolog), od krční páteře - zde bych navrhovala návštěvu neurologa...

Bolest v zádech mezi lopatkami

| Dotaz od: Pavlína

Již nějakou dobu mám problémy - bolest v zádech mezi lopatkamy, spíše v levé lopatce, píchání nebo tlak na boku u levého prsa a v hrudní kosti - pokaždé brzy odezní.Také mám...

Hezký den, ano, potíže mohou být veretbrogenní (mohou pocházet od páteře nebo žeber). Pokud jsou ale problémy výraznější při fyzické zátěži, bylo by vhodné i zátěžové EKG...

Interní vyšetření

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych objasnit svoji interní zprávu. OBJ: Dýchání alveol., bvf. Srdce: AS reg. SF 80/min, intermit. tichý s.š. Ao s rozštěpem II ozvy. TK 130/55. EKG: SR 80/min, osa...

Nálezy souvisí, jediné, co je tam "nefyziologické" je systolický šelest s rozštěpen II. ozvy + trochu nestandardně uložené srdce. otázka je, jaké máte vy subjektivně potíže a...

Chcem sa spytat na vas nazor. Echo, ekg a krvne vysetrenia mam v poriadku. Dnes mi prisiel vysledok z tyzdnoveho holtera. Chcela by som vas poprosit o nazor hlavne ci treba...

Vaše EKG je celkem v normále. Sinusová tachykardie je normální při zvýšené fyzické námaze, při psychickém rozrušení. KES znamenají komorové extrasystoly, předčasné stahy srdce...

Síňová fibrilace

| Dotaz od: Kristyna | z mobilní aplikace

Nikdo mi nevysvětlit můj výsledek z ekg holter. viz příloha. Na hodnocení rytmu je napsáno, že síňová fibrilace byla detekována v 38.20% z vyšetření a v závěru, že popsaná...

Dle zápisu jde o to, že fibrilaci síní detekoval přístroj. Dle paní doktorky se o fibrilaci síní nejednalo, pouze o respirační arytmii. Kdy se při nádechu a výdechu mění...

Možná to bude trošku netradiční otázka, ale chtěl jsem se zeptat: sáhl jsem si nešťastnou náhodou na místo krční tepny na krku a náhle mi vystřelila prudká bolest do hrudníku...

Domnívám se, že o nic závažného nepůjde. Tlak v hrudníku skutečně bývá od páteře, můžete ještě požádat o 24hodinové monitorování EKG.

Infarkt myokardu je odumření části srdečního svalu. Vzniká jako následek přerušení přívodu krve vyživující Vaše srdce. Hlavní příčinou infarktu tedy je postižení koronárních...

 celý článek

Kardiologie

| Dotaz od: Ondra

Když jsem měl jít na kardiologii tak jsem tam měl jít ráno. Celou noc sem nespal a ráno tam rovnou šel. To že sem předtím celou noc nespal mohlo by to to nějak změnit výsledky...

Předchozí režim může určitý vliv na EKG nález mít (nikoliv ale takový, že by to zakrylo nebo naopak napodobilo nějaký vážný nález), takže by bylo bývalo rozumné to kardiologovi...

Vyšetření srdce

| Dotaz od: Frant.1

Mám dotaz ohledně mojí mámy,které bude 86.Stále si stěžuje na bolesti srdce a točí se jí hlava.Její specialista jí sice udělá EKG,pak se na něj téměř nepodívá a řekne,že vše je...

Vyhledejte odborníka na srdeční nemoci, jmenuje se kardiolog a nechejte maminku vyšeřit. EKG je velmi povšechné vyšetření ,existují podrobnější, podle druhu potíží. Základem je...

Bolest na hrudi a pocit strachu

| Dotaz od: MARTINA

DOBRÝ DEN, JIŽ DELŠÍ DOBU MAM BOLEST NA HRUDI S VYSTŘELOVÁNÍM Z LEVÉ STRANY SMĚREM K HRUDI A MÍVÁM I POCIT STRAHU A ÚZKOSTI. NEVÍM CO STÍM?

Může jít o pouhé neurovegetativní obtíže spojené s depresemi či úzkostí, resp. panické ataky, ale vždy by se mělo nejprve vyloučit závažné organické onemocnění...

Paroxysmální tachykardie

| Dotaz od: Soňa

Byla jsem už podruhé během 3 let na kardio vyšetření. Chtěla bych se zeptat jestli je moje ekg v normě - sinusový rytmus 91/min, PQ 0,16, QRS 0,09, RS a VL, ST s nazn. STD V4-6...

Popis Vašeho EKG je v normě. KP komp. znamená kardiopulmonálně kompenzovaný, t.č. bez známek onemocnění srdce (kardio) a plic (pulmo). Příbalové letáky musí uvádět všechny možné...

Nepravidelný tep

| Dotaz od: MICHAL

DOBRÝ VEČER,OMLOUVÁM SE,ALE CHTĚL JSEM SE ZEPTAT NA MŮJ PROBLÉM NEVÍM JAK TO MÁM POPSAT ALE CHVÍLKU SE MI ZDÁ ŽE SRDÍČKO BIJE POMALU AŽ JAKO VŮBEC A PAK RÁNA DO PŘEDNÍ KOSTI AŽ...

Určitě znovu navštivte lékaře, je zapotřebí provést 24-hodinové monitorování EKG, aby jste byl vyšetřen v době, kdy tyto epizody zrovna máte. Existují i přístroje, kterými si...

Změny na srdci

| Dotaz od: Jitka

Chci se zeptat, co může znamenat, když se na EKG objeví nespecifické změny při diastoleNedávno toto zjistili mému příteli při vyšetření, lékař to dále neřešil, že to může být...

Jitko! Právě proto, že jsou to změny nespecifické, si podle popisu nic nemohu představit. EKG je pomocná metoda, jejíž nálezy je třeba "promítnout" do každého vyšetřovaného...

Komorová extrasystola a neurol

| Dotaz od: Vladimír

Mám diagnostikovanú benígnu komorovú arytmiu, robili mi echo aj holter. Pred holterom som dva týždne bral ráno a večer 12,5 mg Egiloku. Holter mi následne zaznamenal za 24 hodín...

Myslím si, že Neurol mohl snížit počet extrasystol, protože snížil Vaše psychické napětí, proto bylo méně extrasystol. Extrasystoly jsou v normě, každý člověk má extrasystoly...

Léky

| Dotaz od: Romana123

Mám k Vám prosbu.Užívám již delší dobu Egilog 25 mg na občasnou aritmii srdce.Při kontrole EKG mi lékař předepsal Isoptin 80mg.Který mám užívat 1tabletu ráno a jednu večer.Lék...

Egilok patří do skupiny beta blokátorů, Isoptin je blokátor kalciového kanálu. Tyto léky patří tedy do zcela odlišných skupin a jejich účinek je odlišný. Pokud váš lékař na...

Zrychlený tep srdce

| Dotaz od: paja

Potřebuji se poradit. Jsou to zhruba dva dny, co pozoruji že mi občas z ničeho nic začne rychleji být srdce a trvá to cca 5-10 sekund. Žádné jiné problémy nemám. Nevíte prosím o...

Tyto tzv. palpitace - pocit bušení srdce - se mohou objevovat při různých typech srdečních arytmií. Je nutno vyšetřit EKG, příp. Holter, což je 24hodinové monitorování EKG, aby...

Extrasystoly

| Dotaz od: šárka

Již jste mi odepisoval a docela viděsil že extrasystoly mohou značit ischemickou poruchu...na zátěžovém testu jsem byla cca 2 roky , měla jsem dvě různé echa a 4 holtry kde to...

Vážená paní Šárko, v první odpovědi jsem reagoval na údaje, které jste uvedla ve svém prvním dotazu. Pokud jste podstoupila zátěžový EKG a další vyšetření před 2 roky s...

Arytmie po nemoci

| Dotaz od: Michal B.

Je mi 16let a zhruba 25.11 sem chytil angínu, ale léčil jsem ji až od 13.12 ( čekal jsem že to přestane) takže přes dva týdny neléčená, potom jsem bral 10 dní antibiotika...

Michale! Nedomnívám se, že by u vás srdeční arytmie přímo souvisela s prodělanou infekcí. Ale je třeba, abyste navštívil vašeho praktického lékaře, který vás vyšetří (poslechne...

Echokardiografie nebo jen krátce ECHO je ultrazvukové vyšetření srdce. Ultrazvuk je naprosto bezbolestná a neškodná zobrazovací metoda. Echokardiografie se používá k ...

 celý článek

Co je to infarkt myokardu? Vzhledem k tomu, že srdce musí ve dne i v noci bez přestávky pumpovat krev do celého těla, má své vlastní stálé zásobování kyslíkem a živinami. To...

 celý článek

Bolest na hrudi

| Dotaz od: Dvořáková

Asi tři dny jsem měla pálivou bolest na hrudi. Při lehké jízdě na kole jsem nemohla tuto činnost tzv. udýchat a bolest na hrudi se zvyšovala. Když jsem se zastavila a uklidnila...

Rozhodně bych vaše obtíže nepodceňovala a pro jistotu bych doporučovala provést zátěžové EKG a tzv. Holtera - 24hodinové monitorování EKG. Nicméně při anémiích jsou skutečně...

Obvodní

| Dotaz od: Muž

Chtěl bych se zeptat jestli mi může obvodní doktorka napsat léky na vysoký tlak i po několika naměření vysokého tlaku na obvodě. Jestli může napsat i bez EKG. Vaši už poslední...

Ano může. EKG ani není obvykle nutné. Hezký den.

Nízký tlak

| Dotaz od: matadeus

Mám 16 letou dceru kterou trápí již 4 roky roky nízký tlak.Od srpna 2008 bere antikoncepci av září nastoupila na střední školu.Od té doby se jí stav zhoršil.Do té doby...

Pokud všechna Vámi vyjmenovaná vyšetření nic neprokázala, doporučoval bych ještě vyšetření na neurologii a konzultaci s ošetřujícím gynekologem. Přesto je ale poměrně...

Poslechova arytmie

| Dotaz od: Jana

Mam před operaci a prakticka lékařka me poslala na holter z duvodu poslechove arytmie. Arytmii citim (vždy když dr rekla tak me ve stredu hrudniku projel tlak). Mela jsem za to...

Pokud nemáte potíže typu omdlévání, pocity na omdlévání, bolesti na hrudi nebo dušnost, není potřeba nic řešit. Před operací bude pravděpodobně potřeba doplnit UZ srdce a...

Dušnost a chlad

| Dotaz od: Božena

Léčím se na bronch astma a srdeční arytmii.Pravidelně docházím na kontroly.Asi před týdnem jsem večer pociťovala velmi chlad a měla jsem i divný pocit v žaludku-nevolnost.Špatně...

V současné době se rozšířila řada virových onemocnění, která mohou vyvolávat uvedené příznaky, které během několika dnů odezní. Doporučuji klidový režim, dostatek vitamínů a...

Extrasystoly

| Dotaz od: Naďa

Měla jsem holtra na 24 hodin a dle výsedku tam bylo 520 VSES,40 KES, 8 krát duplet,6 krát triplet, 2 krát salva SVES o 6 komplexech a 1 setrvalý běh nepravidelné SV tachykardie...

Váš EKG Holter není zcela v pořádku. Nasazení Concoru je v pořádku. Důležitá je nepravidelná SV tachykardie 4 minuty, může se jednat o arytmii, kterou je třeba dále léčit. Pokud...

Komorove extrasystoly

| Dotaz od: dada

Tie dva body su uvedene v tabulke socialne poistovne pri ohodnocovani poklesu schopnosi pracovat a su tam praveze dva rozne body a neviem co je tym myslene kedze v bode b) s...

Nevím jakou klasifikaci máte mysli. Opravdu nevím jak tyto parametry má upravené sociální pojišťovna. Otázka zda-li se jedná o problém medicínský nebo s pojištěním. Ještě nevím...

"přeskakování srdce"

| Dotaz od: Marcy

Minulý týden jsem byla srdečním a tam mi můj doktor zjistil že mám Extrasystolii, což je "přeskakování srdce". Také mi řek že mám EKG na hranici. Jenže když mi vysvětloval jaký...

Extrasystola je srdeční stah jakoby navíc, mimo normální rytmus. Někdy vzniká i při psychickém stresu, nadměrném požití kofeinu apod., ale samozřejmě to může být i známka...

Mám motání hlavy, zablokovávání krční páteře, bolest na hrudi a mezi lopatkami. Mám vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol, na oboje beru léky. Před dvěma lety jsem zkolabovala...

Ano problémy mohou být od páteře, vzhledem k vysokému krevnímu tlaku a cholesterolu by ale bylo dobré i vyšetření srdce (EKG, zátěžové EKG, echo) k vyloučení zúžení věnčitých...

Bolesti na hrudníku

| Dotaz od: Pavla

Již podruhé se mi objevil problém s bolestí na hrudníku a poté následnou bolestí levé ruky a mezi lopatkami. Poprvé jsem podstoupila EKG a nic na mě doktoři neshledali, bolest...

Pavlo! Okamžitě běžte k lékaři (a vzhledem ke zpoždění mé odpovědi doufám, že jste tam již DÁVNO šla)! To, že na EKG nebylo nic poprvé neznamená, že by tam nemohlo být nic teď...

Holtr na tk a srdce

| Dotaz od: Mirka

Chtěla bych vysvětlit: při domácím měření jsem měla zvýšený TK, čím více jsem ho měřila, tím horší.První třeba 160/100 a během minuty 135/84, je možzné se hned dostat do normálu...

Co se týká měření TK. Měl by se měřit 3x za sebou a brát se průměrná hodnota, posledních dvou měření. Tlak se může měnit rychle dle potřeby organismus. Přístroje mají také...

Činnost srdce

| Dotaz od: Yvetta

Prosím o laikovi srozumitelné vysvětlení následujícího nálezu vyšetření.Děkuji.Yvetta. ekg.sinus.rytmus,PQ 0,14,QRS o,0,8,deprese ST O,5 mm ve V5,V6 AVF IRBB fr 65/min.

Paní Yvetto. Stejně jako pro jakákoliv jiná vyšetření, i pro EKG platí, že jej nelze řádně interpretovat bez znalosti pacienta a bez informace o tom, proč bylo vyšetření...

Zánět osrdečníku

| Dotaz od: Jakub

Je mi 31, obézní:/ Dnes je středa a odjel jsem k praktickému lékaři s těmito obtížemi. Od neděle jsem po ulehnutí trpěl závratěmi, motala se mi hlava, ohromné tlaky do hlavy...

K vyjádření stavu Vašeho srdce potřebuji znát přesný popis ekg, nestačí pouze zmínka o tom, že na ekg je nějaká změna. Rozhodně je zvolen správný postup, dle kterého je prvořadé...

Špatné dýchání

| Dotaz od: Lenka

Je mi 20 let, z ničeho nic mě začalo bolet v oblasti žaludku (v dolíčku uprostřed pod žebry), byly to velmi bolestivé a nepříjemné tlaky a vzapětí na to se mi začalo špatně...

Teoreticky mohlo, ale s mnohem větší pravděpodobností se jednalo o dráždění, nebo uskřinutí drobného nervu, případně bolest vycházejí z trávicího ústrojí. Kdyby se obtíže...

Srdce

| Dotaz od: MONIKA

Chtěla jsem se zeptat na výsledek vyšetření EKG,který mi nebyl vysvětlen a mám před operací kyčle TEP,výsledek zní"Sin.bradykardie58za min.,nízká voltáž v bipol.svodech a ve VR...

Vaše změny v EKG jsou v rámci fyziologické normy. Srdeční frekvenci 58/minutu bych nehodnotil jako bradykardii (nízká srdeční frekvence), norma je 50-100/min.

Panické ataky

| Dotaz od: Šárka

Již měsíc mě sužují problémy typu bolest na hrudi vystřelující az do levého ramene,je to až palčivé,těžce se mi dýchá,pocit na zvracení,někdy i průjem,třes rukou,nekdy i brnění...

O panické ataky jít může, ještě bych doporučovala ev. monitorovat EKG v okamžiku záchvatu ( dnešní přístroje k domácímu použití to umožňují). Pokud i toto EKG bude v normě...

Dlouhé otq, desaturace

| Dotaz od: Dana

Chtěla bych se zeptat na to jak je závažný výsledek EKG- osa ,přech.zona V3,ST v izol.rovině ,III a VL.V2-V4,ploše neg T VI. normotyp, PZV3,PQ0,16,QRs 0,08, QT , rs V1-V2,ST...

Popis EKG je prakticky v normě, až na QTC intervla, kdy norma je do 0,36. Může být prodloužené při snížené tepové frekvence nebo při užívání některých léků. Výsledky na...

Arytmie - problémy

| Dotaz od: Veronika

Zdravím, moc prosím o radu. Mám dotaz ohledně maminky. Léčí se s fibrilací síní u kardiologa, bere Rytmonorm a lék na ředění krve - Warfarin, přestává jí to ale zabírat...

Veroniko! NA dálku Vám příliš neporadím. Dle popisu je na místě elektrofyziologické vyšetření, kterým lze zkontorlovat stav vnitřního "vedení" v srdci, které má za úkol rozvod...

Bolest na hrudi při sportu

| Dotaz od: Zuzana

Měla bych malý dotaz... Při cvičení, které se jmenuje jumping (skákání a sestavy do hudby na trampolínách) vždy pociťuji pocit, podobný když se nadýcháte studeného vzduchu...

Uvedené obtíže by také (kromě srdečních obtíží) mohly být výsledkem podráždění průdušek při zvýšené zátěži. Podkladem může být alergie (v tělocvičně bývá prach..). EKG by mohlo...

Srdce

| Dotaz od: Regina

Pane doktore, chtela bych se vas zeptat, mam za sebou vysetreni srdce Ekg a ekg holter, vysetreni je bez nalezu. Ale nekdy mam pocit, ze srdce v poradku nemam. Tatinek mi zemrel...

Pokud máte bušení srdce, přeskakování srdce pravděpodobně se jedná o extrasystoly. Jde o předčasné stahy mimo pravidelný srdeční rytmus. Mají je všichni lidé, ale pouze někteří...

Bolest na hrudi.

| Dotaz od: Kacka

Již třetí den mě trápí občasná bolest na hrudi. Většinou při námaze ale dnes i při předklonu, je to Tlakovotupá bolest uprostřed hrudníku a plicích doprovázena mírnou nevolností...

Vzhledem k bolesti na hrudi, doporučuji co nejdříve navštívit praktického lékaře, aby provedl vyšetření EKG, případně provedl vyšetření krve a vyloučil tzv. kardiální příčinu...

Cévy

| Dotaz od: Milena | z mobilní aplikace

Dnes prisel otec od lekare a presne nerozumim co to znamena.zaver: KP komp. hraniční komp. TK,bez AP,ND,recid. synkopy charakteru tussigenní synkopy, klidové EKG i ECHO bez...

Vcelku dobré. Má vyšší tlak krevní, srdíčko má v pořádku, kašle a proto je někdy dušný až má synkopy Zaléčit tlak krevní a zaléčit kašel. Položte si otázku, zda je obézní, u...

Měření krevního tlaku

| Dotaz od: RENATA

Chtěla bych se zeptat, ulékaře mi naměřili tlak 150 na 90. Doma si ho měřím na digitálním tlakoměru a mám vždy tak kolem 130 na 80, tepů tak 74 až 79. Někdy mi tento tlakoměr...

Jednorázové zvýšení tlaku nemusí vůbec nic znamenat. Opravdu průkazné je až opakované měření. Co se domácích tlakoměrů týče, jejich přesnost je velice diskutabilní. Doporučoval...

Jaká je prevence IM? Zlepšete svou hladinu cholesterolu. Jestliže nevíte, jakou máte hladinu cholesterolu, je nejvyšší čas si ji u svého praktického lékaře zjistit.

 celý článek

Jakým způsobem se infarkt myokardu (IM) diagnostikuje? Má-li váš lékař podezření na IM, neodkladně provede tato vyšetření: EKG – pomocí měření elektrické aktivity srdce IM...

 celý článek

Náhlý záchvat?

| Dotaz od: Zdeňka

Mam 15ti letého syna a chtěla bych se tu zeptat na váš názor ohledně jeho "stavu".Asi před 4 měsíci muj syn prodělal jakýsi záchvat ... začalo mu rychle bušit srdce, klepal se...

Uvedené obtíže se mohou, ale nemusejí opakovat. Pokud se nic nenašlo ani na EKG, ani na EEG,ani při 24 hodinovém monitorování EKG ("Holter EKG"), krevní tlak byl normální, je...

Ischemická choroba srdeční

| Dotaz od: Holoubek

Mám ischemickou chorobu srdeční, poruchu imunity, ulcerozní kolitidu, jsem po infarktu, mám dva stenty, mám stálé potíže s dýcháním, únavu, bolesti kloubů a svalů, občas...

Mnoho lidí ve věku nad 60 let má více onemocnění včetně kombinace, kterou uvádíte Vy, a přesto si nezoufají. Jak ischemická choroba srdeční, tak ulcerozní kolitida s kloubními a...

Bolesti u srdce

| Dotaz od: Lucie

Mám 22 let a už asi 3 měsíce mám občasné bolesti no spíše píchání u srdce je to velice nepříjemné, tuhle jsem se v noci bolestí probudila. Trvá to někdy chvilku někdy déle...

Píchání u srdce většinou není způsobeno onemocněním srdce, ale i tak byste měla mít alespoň základní EKG k vyloučení těchto chorob. Vaše obtíže mohou být vyvolány např...

Planny infarkt

| Dotaz od: Jiří

Mám bolení levé paže levé strany hrudníku, pichání v hlavě, brnení nohou a jako bych stál v horké vodě. 10X týdně dostanu záchvat doprovázený bolestí na hrudi,nemožnost se...

Navštivte kardiologa, je to specialista - má k dispozici větší spektrum vyšetření (nejméně sono srdce - echokardiografie,více zde: http://www.ulekare.cz/clanek/echokardiografie...

Bušení srdce

| Dotaz od: Zdenka

Včera asi ve 13h.se mi strašně rozbušilo srdce,cítila jsem ho doslova až v krku,tlak na hrudní kosti velice těžko se mi dýchalo,potila jsem se,bolela mi celá polovina hrudníku...

Skutečně vám neřeknu, co to mohlo být, pokud jsem neviděl vaše EKG a výsledky dalších vyšetření, na to, co Vám bylo, se musíte zeptat lékaře, který vás vyšetřil a ošetřil. Z...

Kardiologie 2

| Dotaz od: Ondra

Žádný závážný nález nebyl. Paní doktorka mně poslouchala srce pak přes ultrazvuk srdce mně dělala poslouchala jak dýchám. Měřila mi tlak a dělala EKG. všechno bylo bez problémů...

Pokud bylo tedy vše normální, není třeba...

Srdce

| Dotaz od: Ilona

Byla jsem na EKG a bylo my zjištěno SR fr. 75. PQ O,12, ´QRS 0,04, hran. elevace ST do 1mm anderosept., bez dalsich dg. změn- neni krivka ke srovnání. Jaký je problém a co se...

Ilono! Na vašem ekg není posaná žádná patologie. Výskyt elevací ST úseku menších než 1 mm je nález nespecifický. Další postup záleží především na tom zda a jaké máte potíže.

Preventivní prohlídka je součástí pravidelného sledování Vašeho zdravotního stavu. V dětském a dorosteneckém věku obvykle lékař své pacienty k vyšetření zve. V dospělosti...

 celý článek

Bušení srdce

| Dotaz od: Veronika

Je mi 20 let a už několik let mám občasné jakoby "přeskakování" srdce, paní doktorka mi řekla, že jsou to extrasystoly. Dá se říct, že jsem si na to už "zvykla". Ale poslední...

Určitě byste měla mít provedeno minimálně 24-hodinové monitorování EKG ( tzv. Holter) nebo existují i přístroje, které má pacient doma a sám si "natočí" EKG ve chvíli, kdy...

Arytmie-tachykardie.kes,sves

| Dotaz od: Marek

Zdravím vás doktoři, chtěl bych se zeptat. Mé výsledky ekg holtra: po dobu monitorace je sin. Rytmus prům. TF 85,Minim. 47 ve spánku, maximum TF 159. Při námaze _ tachykardie...

Marku! Izolovaný nález se mi těžko hodnotí, když Vás nevídím a nemohu se doptat na pozadí celé věci. Takto na mě dělá nález dojem dekondice, ztráty fyzické zdatnosti a...

Před několika měsíci jsem zaregistroval zrychlené bušení srdce na cca 1-2 sec. Mám pocit jako by se prudce zrychlilo srdce a po těch 1-2 sec je to zas v pořádku. Toto se...

Váš EKG Holter je v normě. Je tam popsána tepová frekvence maximální a minimální, poté že po celou dobu je sinusový rytmus (pravidelný, správný). Zachyceny SVES...

Intenzivní tlukot srdce

| Dotaz od: Jitka

Asi rok a půl se mi stává několikrát do měsíce a to jen v klidu,že mi začne intenzivně bušit srdce,cítím velký tlak v krku,těžko se mi dýchá.Po několika málo minutách to...

Může jít o poruchy srdečního rytmu nebo i další onemocnění srdce. Možná byste měla mít i 24hodinové monitorování EKG - tzv. Holter. Rozhodně byste měla být v oéči specialisty...

Komorove extrasystoly

| Dotaz od: dada

Cchem sa spytat ci su tieto dve veci dve rozne diagnozy,alebo je to len popis jendej diagnozy v dvoch stupnoch. mam podla toho pocit akoby to boli dve rozne diagnozy. Poruchy...

Píšete, že máte na EKG Holteru LOWN 2, 3b. LOWN 2 znamená, že máte časté extrasystoly, více než 30 za hodinu. LOWN 3 b znamená, že máte extrasystoly vazané v bigeminii...

Poprosila by som Vás o vysvetlenie nálezu. EKG: SR , f :61/nim., PQ:O,16s, QRS: O,o8s, vertik pohoha, PZ. V3? ST.- norm. ECHO: Ao bulbus : 2.7 ĽP: 2.7 LVEDD: 4.3...

Váš nález na EKG a ECHO srdce je prakticky v normě. Prolaps mitrální chlopně je nález u mnoha lidí, nemá prakticky žádný klinický význam. V čase se nezhorušuje, potíže nepůsobí...

Bušení srdce

| Dotaz od: Kristýna

Mám takový problém, už delší dobu- tak 3 roky mám - nevím, jestli to popíšu dobře, nepravidelné bušení srdce, stane se mi to většinou, když jsem v klidu, při zátěži vůbec ne...

Kristýno, občasné extrasystoly se vyskytují i u zdravých lidí a s věkem jich dokonce může i přibývat. Pokud uvedená vyšetření neprokázala žádné postižení srdce, jedná se o...

Většina endokrinních nemocí se v extrémních formách snadno pozná. Jejich časné projevy však mohou být velmi nenápadné a projevovat se nevýrazně. Týká se to nejen anamnézy, ale i...

 celý článek

Kardiologie

| Dotaz od: Ondra

Když sem šel ráno na kardiologii tam jsem tam měl jít ráno.Ale celou noc předtím sem nespal.Všechny výsledky(tlak,EKG,ECHO,ultrazvuck,dýchání) bylo naprosto v pořádku.A můj...

Domnívám se že nemohlo. Ještě tak bychom mohli přemýšlet o vlivu nevyspání v případě, že by se tam něco našlo - ale i tak by odpověď nejspíše byla "ne". V.V.

Extrasystoly

| Dotaz od: šárka

Mám extrasystoly ale i přesto že jsem měla holtra a měla jsem je v tu dobu a cítila jsem je pan doktor je prostě na tom holtru neviděl...už je mám cca 3 týdny v kuse..prodělala...

Vážená paní Šárko, pokud jste byla vyšetřena v kardiologické ambulanci a holterovský monitoring neprokázal estrasystoly během sledovaného období, doporučuji domluvit se s...

Kolapsové stavy

| Dotaz od: Henala

Mám kolapsové stavy od 14 let. Když jsem omdlela poprvé, tak mě dětská lékařka posílala od čerta k ďáblu, aby zjistila důvod. Několikrát jsem podstoupila kompletní rozbor krve...

Vaše obtíže budou s největší pravděpodobností způsobeny nízkým krevním tlakem. Doporučoval bych proto znovu kompletní vyšetření jak u ošetřujícího lékaře, tak i na neurologii...

Nepravidelný tep

| Dotaz od: Dana

Můj lékař mi po 2 letech co k němu chodím s čím dál většími problémy-únava, dušnost, slabost,i po menší námaze nucení n zvracení nebo dokonce zvracení, bušení srdce,vynchavání...

Paní Dano. I pro výsledek EKG Holteru, stejně jako pro jiná vyšetření, platí, že jej musí hodnotit ten lékař, který pacienta zná, význam nálezu je třeba dát do souvislostí s...

Vysoký výkyv tepu

| Dotaz od: Petr

Když jsem dnes dopolende sportoval, tak jsem měl na sobě takový ten měřič tepu (tep si hlídám, abych byl v aerobní činnosti a nespaloval cukry). Po dobu sportování bylo vše v...

Petře! Nejpíš nepůjde o nic závažného, ale doporučuji se s touto příhodou vypravit na kardiologii. Máte-li zkácen PQ interval a podařilo se Vám zachytit svépomocí takovýto...

Onemocnění srdce existuje celá řada, ovšem pacientovi většinou v paměti utkví především to, že má „srdeční poruchu“, případně „arytmii“. Bližší informace ohledně...

 celý článek

Máte nějaké srdeční onemocnění? Podle lékařů to není překážka pro cestování. Ovšem aby vaše dovolená byla bezpečná, je důležité zvážit některé aspekty a dodržovat pokyny od...

 celý článek

Vrcholoví sportovci jsou obecně považováni za nejzdravější část populace. Pravidelně trénují, dodržují nejnovější dietní doporučení, mají správný životní režim, … Zkrátka...

 celý článek

Myslíte, že termín "zlomené srdce" najdete pouze v krásné literatuře? Takzvaný syndrom zlomeného srdce je medicínský pojem a skutečně k němu dochází. Jde o poruchu srdečního...

 celý článek

Nepochybně každý dnes ví, že sportování je zdravé, že sedavý způsob života zvyšuje riziko mnoha onemocnění, a že kdo se chce udržet fit do vysokého věku, měl by se začít hýbat.

 celý článek

V posledních letech se výrazně zvýšil počet nemocných podstupujících srdeční operaci. Mnoho těchto zákroků, které byly v minulosti vzácné a málokterý nemocný splnil jejich...

 celý článek

Některé z onemocnění srdce trápí téměř každého seniora. Může jít o banální problém patřící k vyššímu věku, ale také o těžkou ischemickou chorobu srdeční, nedomykavost chlopně...

 celý článek

Jako náhlá srdeční smrt se označuje nečekané úmrtí jinak zdravého pacienta. Jejích příčin může být mnoho – od ischemické choroby srdeční až po různé degenerativní procesy...

 celý článek

Představa, že lidé po srdeční příhodě už musí navždy zůstat doma a chodit na procházky tak maximálně do areálu nejbližší nemocnice, už dávno není pravdivá. I s nemocí srdce si...

 celý článek

Obava z rakoviny je velká. Často tak velká, že dotyčný neodhodlá vyhledat odborníka. Příčina může být přitom podstatně prozaičtější a ve své podstatě neškodná.

 celý článek

Budu stejně vysoký jako táta, nebo budu spíš po mámě? Tuto otázku si v dětství jistě položil každý z nás. Dnešní společnost totiž klade na tělesnou výšku velký důraz.Proto je...

 celý článek


 celý článek

Prodělat srdeční infarkt neznamená, že se stanete poustevníky, kteří nikam nemohou. Jakmile je váš zdravotní stav stabilizovaný, lze už pár týdnů po srdeční příhodě cestovat...

 celý článek

S nadsázkou se někdy říká, že močová inkontinence vás nezabije, ale ukradne vám život. Samotný únik moči totiž sice nepředstavuje závažnější zdravotní komplikaci, přesto výrazně...

 celý článek

Občas tiskem a televizí proběhne zpráva, že náhle zemřel mladý člověk – zdravý sportovec – a příčinou jeho smrti byla srdeční zástava. Lidé se potom ptají, zda tomu nešlo...

 celý článek

Onemocnění srdce a cév je nejčastější příčinou smrti obyvatel v rozvinutých zemích. Jen v České republice zemře každý rok na následky onemocnění oběhové soustavy více než 50...

 celý článek

Veškeré živé organismy se v průběhu svého života vyvíjejí. Růst je základní vývojovou fází lidského organismu, během níž se organismus dítěte přetváří v dospělého člověka.

 celý článek

Bodavá bolest

| Dotaz od: dana

Léčím se pro tachykardii =Sectral 1/2-0-0. Dnes mám mírné potíže s dechem(astma je vyloučené na plicním) a bodavou bolest a píchání v levé části hrudníku, na boku. Bolest trvala...

Rozhodnout, zda jde o obtíže způsobené onemocněním srdce, je těžké často i při vlastním vyšetření, na dálku nemožné. Podobné obtíže totiž mohou být způsobeny onemocněním i...

Problemy se srdcem

| Dotaz od: Michaela

Posledni dobou me trapi temer neustale pocity buseni srdce, take casto pred usnutim, kdyz lezim v klidu v posteli, tak pocituji silne buseni, vnimam kazdy stah srdce a je to...

Podle Vašeho výstižného popisu se mi zdá, že i Vy sama tušíte, že problém není v srdci, nýbrž v hlavě. V psychice, úzkostlivosti, přehnaných starostech o své zdraví. Doporučoval...

Srdce ?

| Dotaz od: Magdaléna

Mám dotaz.. Dnes jsme měli tkaový soutěživý den pro děti a oni měli házet na cíl. Nu a já jim podávala míčky takže jsem hodinu v kuse se ohybala podávala popocházela.. A chci se...

Možné je obojí, pokud např. Vám nedomyká dolní jícnový svěrač, mohlo dojít k podráždění jícnu návratem kyselé žaludeční šťávy, což podobné příznaky (nevolnost a bušení srdce...

Pane doktore, prosím o vysvětlení nálezu z RTG páteře: napřímená krční lordéza, v AP projekci inklinace C páteře levostranně, zachovalá výška meziobratlových těl, snížení...

Podrobné vysvětlení bylo podáno. Degenerativní změny pateře velmi často, až v 70% způsobují poruchy rovnováhy a pískání v uších. je třeba vyšetření doplnit a další...

Vysoký tlak a bolest hlavy

| Dotaz od: Inka

Chtěla bych se zeptat, zhruba před rokem mě diagnostikovala obvodní lékařka vysoký tlak a vyšší tep srdce. Předepsala mě Egilok 1/2, poslala mě na vyšetření Holtr, kde se nějak...

Neuvádíte, jaká byla hodnota krevního tlaku (TK) a srdeční frekvence v úvodu a jaká je nyní při léčbě betablokátorem Concor. Zvýšená činnost štítné žlázy může být sama o sobě...

Točení hlavy

| Dotaz od: Martina

Navštěvuji neurologa, jelikož již 3 roky mám migrénu s aurou. EEG EKG, sono srdce a vysetrení krve mám v pořádku. Poslední dobou se mi ale často točí hlava, nekdy i týden, se...

Souvislost mezi tzv. premenstruačním syndromem a migrénou je samozřejmě možná. Přesnou příčinu ale bez vyšetření stanovit nelze, doporučoval bych tedy znovu konzultaci u...

Léčba hypertenze

| Dotaz od: Jitka

Můj tatínek (62 let) se léčil na hypertenzii asi 2 roky u praktického lékaře, který mu předepsal Diroton 5 mg. Před 3 měsíci pocítil asi 15 min. trvající bolest na hrudníku...

V kompetencích naší poradny není hodnotit práci jiných lékařů. Echkardiografie se uplatňuje především při podezřeních na organické změny srdce, tj.při sledování změn na...

Chodím k psichiatrovi beru neurol 1 dvkrát deně ale nikdy mám problémy týkající se hlvně bolesti na hrudi nevolnost nadýmání někdy mám takové stavy že si myslím že mám infarkt a...

Milý pane Radku,Vaše trápení je velké,ale ne vzácné-tedy i lékaři se s ním setkávají poměrně často.Naše tělesné a psychické stonání se navzájem ovlivňují,každá nemoc těla nás...

Vysoký krevní tlak

| Dotaz od: Lucka

Na půlroční prohlídce u gynekologa mi byl v pondělí naměřen tlak 190/120 a pro ověření 3x 170/120. Kontrolně jsem si měřila tlak i doma, pohyboval se kolem 165/104, 184/105, 190...

Určitě, po antikoncepci se někdy tlak zvedá, vysadte ji a za cca 2 měsíce uvidíte, zda tlak klesne. Lék na tlak pro jistotu berte nebo se poradte s obvodním lékařem na...

Borelioza

| Dotaz od: Mire

Již několikrát jsem byl nakažen Boreliózou. Vždy to doprovázela zimnice a fleky. Antibiotika a dobré. V roce 2009 bez příznaků, ale krevní rozbor ji potvrdil. Jenomže výsledek...

Mirku! S takovýmto lidovým označením pro borreliózu se setkávám poprvé. I po úspěšně přeléčené borrelióze může pozitivita protiátek přetrvávat celé dlouhé měsíce a jejich nález...

Silný pocit na zvracení

| Dotaz od: pavel

Mám problémy již dva roky.Ze začátku jsem míval silné dušnosti(pocit,že se nemohu donadechnout)Hlavně při nošení těžkých břemen,jízdě autem,při chůzi.Po roce mě tyhle potíže...

Možností, co vaše obtíže způsobuje, je několik. Doporučoval bych rozhodně podstoupit kompletní gastroenterologické a neurologické vyšetření, které by o původu vašich obtíží měla...

Psala jse vam že nam 3 mesice nejde otehotnet a vy jste mi napsal proč jsme chodili na genetiku protože nam taky to nešlo ani po laparaskopii jednoho vejcovodu a spermogram...

Ovulaci můžete zjistit buď měřením bazálních teplot ráno po probuzení v pochvě nebo konečníku,vzestup křivky ukazuje na proběhlou ovulaci,případně v lékarně mají ovulační testy...

Ráda bych poprosila o radu. Od sedmnácti let jsem začala mít zdravotní potíže. Točení hlavy, závratě, třes, bušení srdce a hlavně potíže s dýcháním- pocit, že se nemohu...

Pokud dostupná vyšetření jsou negativní je třeba se zaměřit na krční pateř, zvlkáště pokud máte zjištěnou skoliozu.Bylo by třeba v tomto směru opakovat neurologické vyšetření...

Tetánie?

| Dotaz od: anabel

Paní doktorko, je mi 24 let a chtěla bych Vás poprosit o radu. Asi před rokem se u mně začala oběvovat dušnost, pocit, že nemůžu dýchat spojený s častými jakoby návaly, po té mi...

Přimlouvala bych se za podrobnější vyšetření u kardiologa, jako aktivní sportovec byste na něj měla plné právo. Ekg nemusí odhalit žádnou poruchu, na kardiologii se používají...

Nízká tepová frekvence

| Dotaz od: petra

Ráda bych Vás požádala o radu ohledně velmi nízké tepové frekvence při běhu. Je mi 27 let a vždy jsem hodně rekreačně sportovala- hlavně kolo a asi před třemi měsíci jsem začala...

Je to neobvyklé, pokud bude tento stav přetrvávat, doporučil bych Vám vyšetření sportovním lékařem nebo kardiologem (vhodné by bylo vyšetřit EKG, ev. EKG-Holter, tj. 24-hodinový...

Je mi 25 let, vždy jsem měla nízký krevní tlak kolem 110/70 a puls 60. Prodělala jsem drobnou plicní embolii levé plíce a byl mi nasazen warfarin. Před propuštěním z...

Warfarin může mít různé nežádoucí účinky a nedá se vyloučit ani vliv na krevní tlak a rychlost srdeční frekvence. Stejně tak se mohla nově objevit porucha funkce štítné žlázy...

Nečakaný spánek

| Dotaz od: Elena

Veľmi pekne by som chcela, poprosiť o radu. Behom posledného pol roka sa mi stalo 4x, že som nečakane upadla do spánku. U kozmetičky, potom v sprche, pri telefonovaní a...

Eleno! Podle toho jak vaše potíže popisujete se domnívám, že by se skutečně mohlo jednat o narkolepsii. Bylo by vhodné jednak navštívit vašeho praktického lékaře a provést...

Tlakomer hlási nepravidelný pulz

| Dotaz od: Jaroslav

Mal by som niekoľko otázok ohladom srdca pulzu a tlaku. Pred rokom som mal úraz pri ktorom som odpadol bol som podrobený niekolˇkým vyšetreniam v ustave srdcových a cievnych...

Veškeré vaše nálezy jsou v mezích širší fyziologické normy. V případě přetrvávání občasného nepravidelného pulzu by připadalo v úvahu zopakování vyšetření Holter EKG.

Kolapsové stavy

| Dotaz od: benyda

Před čtrnácti dny se mi udělalo poprvé dost špatně, manžel mě odvezl na pohotovost, na interně mi udělali všechna vyšetření, dali magnézku , řekli, že je vše v pořádku a poslali...

Jako první pomoc doma je potřeba v první řadě zachovat klid, posadit se nebo si lehnout (podle toho, co je Vám v dané chvíli příjemnější), klidně dýchat. Pokud by se stav přesto...

Pochyby mezi im a bolestí zad

| Dotaz od: Jiří

Asi před 2ma lety mi sjelo auto na rameno a křuplo v zádech. Bolest byla tupá, ale dost velká. Nemohl jsem se ani otočit. Časem odezněla. Asi po roce, jsem měl podezdření na IM...

Tato diferenciální diagnostika je velmi důležitá a srdeční onemocnění se vyšetřením musí vyloučit. Mezi pateři a přední části hrudníku jsou velmi četné nervové spoje, které...

Bolest v prsu a v podpaží

| Dotaz od: Veru

Chtěla jsem se optat. Již téměř rok mě bolí v levém prsu zespodu. Přidala se k tomu bolest v podpaží, ruky, zad, krku..teď hlavy. Mělo to vždy pravidelné opakování, od chvíle...

Veru! Doporučuji Vám zahájit psychoterapii nebo se obrátit na lékaře celostní (holistické) nebo psychosomatické medicíny.

Nedomykavost chlopně, arytmie

| Dotaz od: Jirka

Mám od minulého roku zjištěnou nedomykavost chlopně, která mi byla zjištěna na echu. Letos mám jít opět na kontrolu, ale jinak jsem žádné jiné vyšetření nepodstoupil ani se to...

Léčba nedomykavosti záleží na hemmodynamické závažnosti vady a to se vyšetřuje právě echokardiograficky. Pokud je nedomykavost závažná, následuje operace. Obtíže, které...

Bolest na prsu

| Dotaz od: Nikolka1

Ráda bych se zeptala, už delší dobu mě bolí na prsu..Myslela jsem, že je to od strcde, byla jsem s tím i u lekařky a ta mě poslala na vyšetření EKG, výšetření bylo vpořádku. A...

Kromě vertebrogenní (od páteře) příčiny vašich potíží je dle mého názoru možná mastopatie - nález v prsu nejspíše benigního (nezhoubného) charakteru. Proto doporučuji příp...

Oteklé kotníky

| Dotaz od: Lenka

Je mi 37 let dvě děti kuřačka před měsícem jsem přestala brát antikoncepci Yaz +jangie měřím 175 cm váha 76 kg žádné jiné leky neberu vyšetření na neurologii pro stálé motání...

Příčin otoků dolních končetin je celá řada: 1/ cévní původ je častá možnost - je u Vás již v plánu vyšetření, může jít například o nedostatečnost krevních nebo mízních...

Skrytá vada

| Dotaz od: Magdaléna

Ještě mám dotaz byla jsem na ekg jenom na tom normálním ne na 24 hodinovým a srdce bylo v pořádku když jsem po fyzické námaze tak mi také srdce byje normálně a mám tak 90-100...

Pokud na EKG nebyly žádné změny a zátěž zvládáte bez obtíží, není důvod se obávat závažné arytmie. Co se týče vnímání poruch rytmu - řada lidí vnímá i méně závažné...

Asi tak 5 let mám problémy se srdcem a dýcháním (je mi 22 let). Zvláštně při sportu a větší zátěži se mi hůře dýchá (nemohu se pořádně nadechnou) a ,,přeskakuje mi srdce...

Určitá dědičná disposice k onemocněními chlopně nelze vyloučit, ale mnoho chlopňových vad je získaných, tedy nezděděných. Navíc to, co vy popisujete, svědčí pro poruchu rytmu a...

Vyšetření eeg

| Dotaz od: Jana

Paní doktorko,dcera - 19 let byla na tomto vyšetření - pro časté bolesti hlavy(černo před očima,nízký tlak krve) a zpráva od lékařky zní :abnormalita I.stupně pro intermitentní...

Na EEG byly přechodně vidět na celém záznamu, tj. ze všech elektrod, křivky ukazující na theta aktivitu (to je určitá vlnová frekvence, na které "kmitají" nervové buňky, ovšem...

Porucha srdce

| Dotaz od: Eva

Často mám pocit cukání u srdce,trvá jen chvíli a nutí mě to k odkašlání. Připomíná mi to cukání vody v hadici.Byla jsem na ekg,ale prý bych musela jít na jiné vyšetření a to mi...

Nejspíše půjde o zcela neškodnou formu arytmie, o tzv. extrasystoly - údery srdce navíc, které vnímáte jako bušení srdce. Pokud Váš lékař t.č. neplánuje další vyšetřování, je to...

Pane doktore, prosím o vysvětlení nálezu z RTG páteře: napřímená krční lordéza, v AP projekci inklinace C páteře levostranně, zachovalá výška meziobratlových těl, snížení...

Vyrovnání fysiologického zakřivení pateře,, úklon krční pateře,Degenerativní změny v popisované krční pateři. Snížení meziobratlového prostoru mezi obratli 4. a 5. a 5. a 6...

Amitriptylin

| Dotaz od: Veronika

Pane doktore, lékař mi předepsal na dráždivý tračník Amitriptylin 1tbl na noc, dále doporučil laktobacily. Je mi 24let a přiznávám, jsem neurotik... Chci se Vás zeptat, je...

Neobávejte se, tento lék je pro vás u této dg. vysoce vhodný. Puls máte v normě a blok tawarova raménka není ničím ohrožující. Nežádoucí ůčinky léků jsou velmi raritní, firmy je...

Pichlavé bolesti srdce

| Dotaz od: Marcela

Jsem mladá žena, která trpí bolestmi u srdce. Je to už skoro 2 roky. Bolest není stresem. Problém: Jednou za týden mám bolesti srdce, nejedná se o pichlavé místo okolo...

Potíže vypadají spíš na původ vertebrogenní (od páteře). Každopádně je nutné, aby váš praktický lékař pátral dál po příčině vašich obtíží, které trvají a kardiologické vyšetření...

Rtg páteře

| Dotaz od: Kristyna

Chtěla jsem se zeptat: bývá mi často špatně tak, že se mi špatně dýchá a buší mi srdce. Poslali mě na vyšetření na internu, a tam mi paní doktorka dělala ekg holter, výsledek je...

Vaše obtíže jsou spíše nepříjemné než nebezpečné. Srdeční arytmie, kterou máte, je vyloženě benigní, nic závažného se na EKG Holteru nezjistilo. Egilok SUCC je v malé dávce...

Supraventrikulární tachykardie

| Dotaz od: jaruska-m

Prosím o radu, jak postupovat dál. Před měsícem jsem si volala RLP kvůli bušení srdce, když přijeli, měla jsem fr. 160 min. Na ekg sv.s.flutterem síní, v záchrance byl opakovaný...

Jaruško! Velké množství hormonů štítné žlázy může vést k výskytu takovýchto poruch srdečního rytmu. Zaléčení by mělo předejít opakování potíží. Pokud se necítí spokojená s...

Bolesti páteře

| Dotaz od: Marie

. Ploténka mezi posldním bederním a prvním křížovým obratlemProsím o vysvětlení CT nálezu: L3-S1 Vyrovnaná bederní lordoza. Páteřní kanál méně prostorný-do 10 mm v AP rozměru...

Vyrovnání křivky bederní pateře a zúžení pateřního kanálu.. Výrůstky. Protlačování ploténky do 2 mm., méně prostorné otvory pro výstup mišních nervů.Protlačování ploténky do 6...

Nedomykavosť srdcovej chlopne

| Dotaz od: Majka

Ďakujem za vašu odpoveď, ktorá sa týkala zistenia kardiológa "nepatrná nedomykavosť srdcovej chlopne".Aké potiaže, príznaky pri nedomykavosti srdcovej chlopne ste mali na mysli...

Majko, vážná nedomykavost může vést ke srdečním arytmiím a ztrátě vědomí. Naprostá většina pacientů ale žádné potíže nemá. U Vás se podle předchozího dotazu jedná pouze o...

Chlamydie a brnění rukou

| Dotaz od: Eva

Před necelými 2 týdny mi byly diagnostikovány pohlavní chlamydie (na jiné nemoci lékařka testy nedělala). Plus zvýšené hodnoty štítné žlázy 6,520 (do 4.0). Na vyšetření se ŠŽ...

Příznaky, které uvádíte, v principu souvislost s infekcí chlamydiemi mít mohou. Pokud obtíže neustanou, bylo by vhodné provést EKG - nejlépe během obtíží. Deoxymykoin na 3 týdny...

Vysoký puls

| Dotaz od: Zuzana



Závratě...

| Dotaz od: Marie

Mé problémy začaly před cca rokem-3 děti, domácnost, náročné zaměstnání-byla jsem v jednom kole, totálně rozložena a nechtělo se mi ani vstávat, bez energie do života, se...

Souvislost se srdcem se mi u Vás nezdá pravděpodobná. Ačkoli nejsem specialistou v neurologii, nemyslím si, že byste v budoucnu měla onemocnět roztroušenou sklerózou (RS...

Slabost, extrasystoly ...

| Dotaz od: Ján

Mám 14 rokov a 16.2 som bol hospotalizovaný v nemocnici kôli búšeniu srdca a vysokému tlaku, hneď po prijatí do nemocnice mi spravili EKG ktoré bolo v norme. Daľej spravili echo...

Nemyslím si, že se jedná o závažnou srdeční arytmii a nezávažné extrasystoly jsou poměrně časté. Každopádně by ale měla být ještě vyšetřena štítná žláza, jejíž dysfunkce může...

Píchání u srdce

| Dotaz od: Jiří

Je to už dlouho co mám tenhle problém, řekl bych tak 8-16 měsíců. Stává se mi to zhruba 2x do týdne. Když už se tak stane, snažím se nedýchat z plných plic, protože to bolí...

Nevím na co se mě ptáte, jistě ale uznáte, že na dálku vám diagnosu nestanovím, to neumí ani jasnovidec. Pokud máte problémy, jděte ke svému obvodnímu lékaři a svěřte se mu...

Manžel (37let) několikrát denně - asi 3-5x nepravidelně, ztrátí postupně vidění - až nevidí vůbec a postupně zase vidí (nejdříve obrys, šedě a celou postavu s detaily). Toto...

To opravdu na dálku nelze - pokud mu bylo provedeno vyšetření a bylo v pořádku, jediným řešením je vyšetření na očním i neurologii opakovat - třeba v 3měsíčním odstupu a ev...

Na lecbu rymy j...

| Dotaz od: jana

Na lecbu rymy jsem dostala k uzivani lek Amoksiklav,vzdy jednu tabletku po 12ti hodinach.Brala jsem si ji v 8 a 20 hod.Ale kolem pulnoci nebo poledne se mi delalo mdlo,nakonec...

Je dobře , že jste ATB vysadila. Hladina ATB v tomto případě přetrvává v těle cca 24-48 hod.Aby Vám bylo lépe hodně pijte a buďte v klidu.

Bolesti hlavy

| Dotaz od: Zdena

Už 3.rokem se u mě objevují migrény (pravděpodobně dědičné), nepomáhá mi nic jiného než Nimesil. Před rokem mě ovšem postihly bolesti hlavy (zcela jiného charakteru, spíše silné...

Bohužel, pokud máte záchvatovité bolesti hlavy - nic jiného než léky klasická medicína nenabízí. Nepíšete, jaké léky užíváte na migrénu /je to je tenNimesil?/, pokud ale máte...



Bušení srdce

| Dotaz od: Hana

Občas mám bušení srdce a bolesti na hrudi. Je to nepříjemné protože mě i často bolí hlava, mám nízký tlak a při fizické námaze jsem udýchaná. Léky neužívám.

Zkuste trénink za účelem zvýšení fyzické kondice - aerobní aktivity jako procházky, běh, plavání, jízda na rotopedu nebo na kole, tím se upraví krevní tlak. Bez lékařského...

Únava

| Dotaz od: míša13

Paní doktorko, poslední dobou mám pocity velké únavy, slabosti, závratí, bolesti hlavy, pocit zalehlých uší a s tím spojený pocit jako bych žila ve snu. Byla jsem u neurologa...

Krásný večer. Člověk vždy stůně jako celostná bytost- tedy psychika hraje roli v období před onemocněním, doporovází samotnou poruchu i období léčení a úzdravy. Někdy v...

Jaký lékař

| Dotaz od: Míša

Trpím onemocněním štátné žlázy.Beru letrox.Ale chodím jen na interní a EKG.Vždy mi udělají rozbor krve a moči.Stačí to?Neměla bych chodit spíše k endokrinologovi?

To zaláží a tom, zda váš internista umí nebo neumí onemocnění štítné žlázy léčit. Rozbor krve se dělá i na endokrinologii. Měl by obsahovat tSH a fT4. To zcela postačí ke...

Motání hlavy

| Dotaz od: Romana

Měla bych dotaz ohledně máho problému.Několikrát jsem si četla problémy jiných a rozhodla jsem se také zeptat. Můj problém je že se mi motá hlava při chůzi mám strach abych...

Vaše obtíže samozřejmě mohou být způsobeny drážděním krční páteře. Doporučoval bych proto znovu vyšetření na neurologii a rehabilitaci. Hezký den.

Že při každém běhaní se mi děla špatne nemohu se nadechnout je mi i na zvraceny,a mota se mi hlava picha mne boku,ale mam to i když nic třeba nedelam tka se mi blbě dychá,Ja...

Měla byste se nejprve poradit se svým praktickým lékařem. Zajistí Vám laboratorní vyšetření, rentgen plic, ekg vyšetření., pravděpodobně Vás také odešle na echokardio a...

Arytmie nebo běžný jev?

| Dotaz od: Eliška

Občas mívám dost podivné stavy, ze kterých mám strach. Občas se mi stane, že mi jakoby vynechá tep. Buď se mi to stává často za sebou, nebo jen někdy, za pár týdnů. Mým...

Eliško! Extrasystola, tedy mimořádný, nepravidelný stah srdce několikrát denně je zcela běžný jev, řada lidí extrasystolu pociťuje (např. já). Na druhopu stranu podle popisu...

Omdlévání

| Dotaz od: Kateřina

Mám 22 let a poslední dobou omdlívám tak 1x měsíčně. Vím, že mám nízký tlak, měřila jsem si tlak bezprostředně po pocitu na omdlení 85/55. Poslední 3 měsíce jsem ale omdlela...

To, co prožíváte, se nazývá synkopa - bohužel nepopisujete, při jakých situacích se Vám to stává. Pokud EKG ani endokrinologie nic nezjistily, jde pravděpodobně o tzv...

Borelioza

| Dotaz od: LAKY

OD CERVNA 08 JSEM LECENA NA BORELIOZU DOSTALA JSEM ATB IgG NEG.IgM 2.21 POZ.V LISTOPADU 08 KON. ODBER PCR POZ. IgM 1 HRANICNI IgG NEG.WB.AFZELII+VIsE IgM POZ. IgG NEG.WESTERN...

Dokud budou IgM proti borreliím pozitivní, ukazuje to na aktivní infekci a pak je třeba užívat ATB, protože jiné léky borrelie nezahubí. Jinak by Vám mohly pomoci přípravky na...

Prosím o vysvětlení

| Dotaz od: Iva

Podstoupila jsem eeg vyšetření pro opakované poruchy vědomí. Výsledek je tento: Graf dobré technické a metodické úrovně,hemisferální organizace,areální diferenciace ještě patrná...

Nemusíte mít strach. Nález je poměrně v normě. Doporučoval bych proto vyčkat konzultace s ošetřujícím neurologem, který zná Váš přesný zdravotní stav. Hezký den.

Krevní tlak

| Dotaz od: věra

Vždy jsem měla velmi nízké hodnoty krev.tlaku. Posledních 6 měsíců mám vnitřní chvění, problémy s usínáním. zadýchávání, únava a vrátily se mi návaly. Manžel si koupil tlakoměr...

Zvýšené hodnoty diastolického krevního tlaku mohou svědčit např. pro zúžení tepen jejich kornatěním (aterosklerózou), nutno ale vyloučit i příčinu v onemocnění ledvin atd...

Únava, malátnost

| Dotaz od: M.

Prosím o radu, manžel už několik měsíců trpí na nespavost, brzy večer je velmi unavený, malátný, špatně se vyjadřuje - přirovnala bych jeho stav k silné opilosti. Dokonce i...

Bohužel, jediná vhodná rada pro Vás, která mne napadá, je podpořit manžela, aby ještě vydržel "dotáhnout" vyšetřovací postup. Naprosto chápu, že situace, kdy člověk má obtíže, a...

Nervy, borelioza nebo rs?

| Dotaz od: Michaela

(je mi 24 let) na podzim mi zacalo pichani v prstech na rukou a pote v ruznych castech tela, pocit knedliku v krku. Nasledne nekdy v lednu zvlastni "bolest" prave casti hlavy...

RS máte vyloučenou, vzhledem k tomu, že MR i lumbální punkce byly v pořádku. Borelie by se nejspíše také prokázaly, takže myslím, že můžete být v klidu, užívat léky, které Vám...

3,5letý syn byl vyšetřen na ORL, protože jsme si všimli, že hůře slyší. Nejprve jsme odešli s kapičkami na zmekčení ušního mazu, za týden (21.12.) mu byl proveden výplach uší s...

Martino! Rozumím Vám, ale na dálku se k tomu mohu vyjádřit jen velmi obecně. Před operací má vždy cenu přemýšlet o konzervativním řešení a srovnat rizika/přínosy. Snad by stálo...

Bolest na hrudi

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore, už zhruba měsíc mám stálé bolesti na hrudi. Dělali mi už různá vyšetření krve atd. (ale nikdo mě nechce poslat na vyšetření srdce). Veškeré výsledky byly v...

Je možné, že má masér pravdu, ale hlavně jestiže máte v nesprávném postavení hrudní kost, už to může být příčinou bolestí (takové bolesti by se objevovaly hlavně na okrajích...

Bolest a pálení na hrudníku

| Dotaz od: Lenka

Už druhý týden mám silné pálení v oblasti hrudní kosti a krku.. Zřídka mám suchý (tuberácký) kašel. Zrychlený tep.. Osmý den mám v přední části velký aft a okolo něj přes dvacet...

Pálení za hrudní kostí, v krku a suchý kašel provázejí například zánět průdušnice a dýchacích cest obecně, jak virový, tak bakteriální. Pokud by takové obtíže byly převážně po...

Prosím o radu poslední dobou se necítím nejlépe, je mi na zvracení, bušení srdce a hučení v uších a také pobolívání na levé straně pod prsem. Před měsícem mi byla odebrána krev...

Pavlíno! Vaše potíže jsou poměrně málo specifické, mohou být způsobeny celou řadou onemocnění. Proto si určitě zasloužíte být podrobně vyšetřena. Měla byste absolvovat krevní...

Tuhnutí lýtek

| Dotaz od: Roman

Mám velice namáhavou práci jsem řezník..vstávám ve 04-00hod a 6 hodinách v práci...mám uplně slabé nohy, že si musím sednout k tomu se mi točí hlava a tuhnou mi lítka(jako...

Odpověď zde není jednoduchá ani hned jednoznačná. Křečové žíly tyto stavy jistě nevyvolají. Bude potřeba zevrubného vyšetření. najedříve by bylo vhodné absolvovat vyšetření...

Tlak na hrudi, kašel

| Dotaz od: Jarek

Poměrně dlouhou dobu mě trápí potíže, které se pokusím nějak souvisle popsat. Je mi 34 let a snad 10 let mě někdy více nebo méně trápí zahlenění na průduškách, které mě nutí...

Jak píšete prošel jste již různými specializivanými pracovišti. Astma vzhldem k tomu, že léky nepomáhají spíše problemetiku zhoršují , se zdá být málo pravděpodobné. Ještě by se...

Vysoký tep

| Dotaz od: Andrea

Mám takový problém. Trápil mě vysoký tep,který se pohyboval okolo 115 za minut, ale už mě to přešlo a mám tep okolo 70 až 85 za minutu jak kdy. Asi to bylo tím, že jsem to měla...

Vaše důvěra mě těší, ale přísluší jednoznačně Vašim ošetřujícím lékařům!! Nikdo jiný nemůže poradit zodpovědněji, než lékař, který Vás vyšetří, má k dispozici Vaše nálezy, zná...

Nevim,mozna cardio.

| Dotaz od: Anonim

Nemohl by jste mi vysvetlit ,co se vlastne deje s clovekem po konzumaci alkoholu ,druhy den k veceru . Muj kazdo patecni pribeh. Po totalnim nasazenim v praci ,jsi chci...

Vím, že nesplním asi zcela Vaše očekávání. Přesto se pokusím o pár slov na Vaše téma. Alkohol je považován za jeden z obecně nejdostupnějších prostředků k uvolnění tělesného a...

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: