Acylpirin a krev

dobrý den, potřeboval bych radu, na hematologii mi zjistily prodloužené aptt tedy zvyšenou krvácivost ( snad to píšu dobře ) a dnes jsem si bral acylpyrin na bolest hlavy a teď jsem se dočetl v letáčku, že se nemá užívat při chorobné krvácivosti. Je to až při dlouhodobém užívání ? nebo je špatné, že jsem si vzal i ten jeden

Odpověď odborníka:

S největší pravděpodobností se nic nestalo, zejména neměl-li jste dosud žádné obtíže (krvácivé projevy), ale doporučuji pro jistotu do objasnění prodlouženého aPTT užívat na bolesti hlavy raději paracetamol (Paralen, Panadol ...).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vaječníky
Články: Vaječníky
Vaječníky jsou důležité...
Sestavte si správný jídelníček – napoví vám potravinová pyramida
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pozor na zvětšené lymfatické uzliny – mohou značit zánět i rakovinu
Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Články: Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Obecně lze říci, že sexu v...
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: