Adenom

Dobrý den, na CT plic mi byl loni zjištěn nečekaně adenom na levé nadledvince o velikosti 8 mm. Tento mi nepusobí žádné zdravotní potíže a vyšetřením moči a krve bylo zjištěno, že není aktivní. Jen mám nyní obavy co může tento adenom vyvolat časem. Dočetla jsem se v lékařském slovníku, že tento nezhoubný nádor se časem může stát zhoubným. Jak velké riziko existuje? A je nějaká možnost, že tento adenom časem zmizí? Co dělat, aby zůstal neaktivním a nezměnil se časem v nádor zhoubný, existuje nějaká prevence? Děkuji a přeji hezký zbytek dne ....a samozřejmě zdravíčko :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! O neaktivním adenomu nadledvinky píše renomovaná učebnice patologie "Basic Pathology, Kumar et al." toto: Většina adenomů jsou nefunční nádorky nalezené náhodou při pitvě mrtvého těla nebo při zobrazovacích metodách. Dělení jejich buněk (a tedy růst) je obecně zanedbatelné.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nádor nadledvinek | Od: Eva | 11.2.2010 10:04
I mě byl nalezen nádor nadledvinek a lékařka mi řekla, že to nic neznamená , časem prý udělá kontrolu. Mám i menší cysty na ledvinách , ale ani s tím se nic nedělá. Prý je to v určitém věku běžné, někteří lidé o tom ani nevědí, že je mají.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: