Aktivita po operaci kýly

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám 6 týdnů po operaci nepřímé tříselné kýly vlevo, operace formou laparoskopie a vložením síťky. Jaký máte názor na fyzickou aktivitu po 6 týdnech od operace, po jak dlouhé době je možné začít cvičit, pracovat fyzicky a jaké cvičení je vhodné(běh, kolo, plavání) ? Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. 6T je podle mého soudu málo, plnou fyzickou aktivitu bych doporučil až po 12T. Nicméně lehké kondiční cvičení obecně provádět můžete, vhodné je plavání anebo jázda na kole. Běh bych naopak nedoporučil, budete tříslo namáhat a nakonec při něm dochází i k nežádoucím otřesům. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: