Alergie na léky

Jsem mírný astmatik, mám chron.záněty průdušek, léčím se na plicním. V souvislosti s operací šedého zákalu jsem užívala ant.Gotrimoxazol AL,kapky Nevanac a Tobradex. Pár dní po operaci mě odvezla sanitka s nezvládnutým astmatickým záchvatem. Protože mám ještě jedno oko k operaci, čemu se mám vyhnout? Praktik neví, na plicním nevědí.Díky Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nevanac může vyvolávat astmatické záchvaty, uvádí to výrobce.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Můžete stát na vlastních nohou – i v devadesáti
Články: Můžete stát na vlastních nohou – i v devadesáti
Skupina italských lékařů...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Je nebezpečné budit náměsíčné?
Články: Je nebezpečné budit náměsíčné?
Někteří lidé se domnívají...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
I jednorázová přemíra alkoholu může vyvolat slinivkový záchvat
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Sluneční paprsky mohou nahradit některé léky
Články: Sluneční paprsky mohou nahradit některé léky
Staří lidé trpí mnohem...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: