Alergie syna

Dobrý den.Prosím o názor, příp. radu. Náč 4 letý syn v únoru měl časté záněty uší, s následným pícháním. Posléze onemocněl oboustranným zápalem plic, kdy dost kašlal. Tento "chraplavý kašel" kašle doposud-. Navštěvujeme doktorku a léčba je bezvýsledná, prý je to alergie.Na alergologii byl slabě pozitivní na kočky, roztoče a traviny. Ptám se, zdali je to možné, aby v tomto věku byl alergický? Vyrůstá na venkově v přítomnosti různých domácích zvířat- nikoliv v bytě. Doposud žádné takové problémy neměl. Patří také k alergii prosáklý kašel , rýma s hustým zeleným hlenem? Doposud léčba z alergologie vůbec nezabrala, kašel neustoupil. Co tedy dál ??? Pozn. kašel trvá vetšinou tak hodinu kolem půlnoci a někdy nad ránem, přibližně stejnou dobu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Miloši, hustá zelená rýma a produktivní kašel nejsou známkou alergie - půjde jednoznačně o zánět v plicích nebo průduškách - zřejmě bude potřeba přeléčit. Přítomnost alergenu ale může vyvolat záchvat kašle (to by odpovídalo časově - zřejmě je něco dráždivého v ložnici, možná roztoči). Alergie se může projevit už i u malých dětí, většinou jako suchý kašel a vodnatá rýma, kýchání v přítomnosti alergenu. Nezáleží až tak moc, jestli vyrůstají na venkově nebo v bytě, ale na genetických předpokladech a množství chemikálií kolem nich.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x