Angína

Synovi 23 mesicu byla nejprve diagnostikovana angina a nasazeny penic. Injekce. CRP 67 strep test negat. Po trech injekcich CRP 72, stale teploty, diagnoza atyp. Tonsilofaringitida nasazen Klacid, krk cisty. Klacid nasazen proto, ze Pen pry neucinkoval. Syn byl ale 4. Den bez teplot a zdal se uplne zdravy a to jeste Klacid nemohl zacit ucinkovat. Jak tomu mam rozumet? Nemuze premira ATB synovi uskodit? 6. Den, cili 3. Den od zacatku lecby Klacidem, je syn sice bez teplot, ale je hodne spavy a nechce jist, resp o jidlo si rika, ale kdyz mu dam, nechce to ( to pro nej neni vubec rypicke), je podrazdeny ( az vztekly), uplakany , ale zda se, ze ho nic neboli. Pokud se necim zabavi, zda se v poradku. Je mozne, ze se jedna o vedlejsi ucinky Klacidu? Pokud ano, jsou to ucinky, jimiz bych se mela znepokojovat? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Změna ATB byla indikována pro vzestup CRP a přetrvávající teploty. Není to nic netypického a syna změna ATB nijak neohrožuje. Únava, nechutenství a nervozita jsou uváděny jako nežádoucí účinky Klacidu. Doporučila bych vám při vašich pochybnostech stav vašeho syna konzultovat s vaším pediatrem. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x