Angína v těhotenství

Dobrý den, jsem přibližně v 5tt a včera mě bohužel skolila angína, doktorka mi ředepsala penicilin Penbene 150000, u kterého jsem se dočetla, že v těhotenství se užívat může. Varovala mě ale, že nemoc samotná a zejména horečky mohou plod poškodit. Chci se tedy zeptat, jaká je šance, že jsme to ustáli? Včera mi vylítla teplota až téměř na 39, ale podařilo se mi ji srazit. Doktorka mi na rovinu řekla, že pokud byl plod napaden, odejde z těla sám. Předpokládám, že to zjistím, až jestli sám odejde? Pokud ne, je možnost, že bude nějak poškozený? Jde o mé první těhotenství a nemám tedy žádné zkušenosti. Děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

V 5 týdnu gravidity bohužel není možno dělat jakékoliv prognozy.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: