Angína v 5. tt

Dobrý den, chtěla bych se, pane doktore, zeptat - jsem v 5.tt a začalo mne bolet v krku, mám na mandlích čepy. Můj lékař mi odmítá udělat výtěr, že je to zbytečné, zároveň se mi bojí dát jakákoliv ATB, aby plod nebyl poškozen. Doporučil mi ležet, kloktat sůl (ono se nic jiného asi nesmí), pít čaj s citrónem a stříkat Bioparox. Mám ale obavy, že pokud je to angína, tak se Bioparoxem nevyléčí, a že samotné onemocnění může miminko spíše ohrozit, než penicilinové ATB. Co byste mi v této chvíli poradil? Podotýkám, že teploty ZATÍM nemám, ani zvýšené, vlastně mne ani v krku nebolí, jen lehce občas škrábne. Ale na angíny trpím, takže už ji celkem i poznám. Mám změnit lékaře, nebo co mám dělat? A pokud bych si ATB vydupala, skutečně bude plod poškozen, nebo dojde k potratu? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nechci zasahovat do rozhodnutí lékaře patrně z ORL, ale obecně když jste bez teplot a pokud vás v krku nebolí, také bych antibiotika nenasazoval mimochodem vydupat si léky není pro pacienta to nejlepší. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: