Angína u dítěte po 3 dnech znovu..?

Moje dcera (1.třída) má poprvé angínu. Po dobrání Ospenu na 10 dní jí lékařka uznala-bez výtěru jen s CRP-jako zdravou a šla do školy. V neděli v noci dobrala ATB a ve ČT ráno už zase zvracela a bolel krk. Ve výtěru streptokok masivně. Lidi kolem říkají, že NEMOHLA být správně doléčená, léčba byla krátká a vrátilo se jí to. Jinak by to prý nemohla chytit tak brzy! U doktora mi tvrdí, že musela být doléčená, že stačí 2 dny a chytla to ve škole znovu! A dostala opět Ospen na 10 dní. Co je podle vás více pravděpodobné? Ani mně samotné už nepřijde, že byla v pořádku a vždy už budu trvat na výtěru..Děkuji J.K.

Odpověď odborníka:

Léčba angíny je standardně 10 až 14 dní, léčba byla podle mého názoru adekvátní. Spíše je to otázka imunity, jak se s infekcí vypořádá a jak bude probíhat rekonvalescence. Po dobrání antibiotik je organismus velmi oslaben a náchylný k reinfekci, mohlo se stát, že streptokoka dcerka chytla znovu. Výtěr se nemusí vždy odebrat, ale pokud již je hotov, zpřesní původce i citlivost k antibiotikům. Hezký den a brzkou úzdravu.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: