Antibiotika a slunce

Dobrý den, mám angínu a beru antibiotika penbene, ve středu je mám dobrat, ale v pondělí jedu k moři. Jak dlouho myslíte, že se mám vyhýbat slunci. A je to bezpečné odjet? Ale peníze mi nevrátí takže jet chci. Prosím o solidní radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Antibiotika penicilinové řady nevyvolávají fotosenzitivní reakce - ty bývají např. po tetracyklinech. Tak jako tak byste měla alespoň první 3 dny u moře používat krémy s ochranným faktorem 40 či více.

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: