Antibiotika+slunce

Minulý týden jsem brala antibiotika Klacid, a ted jsem dostala Fromilid250. V lékárně nám řekli, že je to stejne jako ten Klacid a že je jen jiný název. V nějake diskuzi jsem se dočetla že se s těmito antib. muze na slunce. Je to opravdu tak? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Není mi jasné proč jste dostala stejné antibiotia po druhé za sebou, navíc dávka 250 mg pro dospělého je nízká - dospělí mají užívat 500 mg á 12 hod a ano je to to samé, co klacid. Klaritromyciny nebrání slunění, ale nic není potřeba přehánět, volila bych radši stín.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ospen 1000 | Od: Jana Hatinová | 4.6.2015 15:04
Dobrý den. Minulý týden jsem dostala antibiotika
Ospen 1000 a chci se zeptat jestli mohu na slunce,
protože mám důležitý den. Děkuji
reagovat
re:Ospen 1000 | Od: uLékaře.cz | 4.6.2015 15:27
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: