Antidepresiva

Dobrý den,užívám tianeptin který mi pomohl po psych.stránce,ale po fyzické nejdřív ok,ale teď se mi vrátilo brnění nohou,rukou i tváře.Znamená to tedy,že mi Ad moc nesedly.Moje lékařka říkala,že by mi napsala buď setralin nebo citalec.Můžete mi říct jaký je rozdíl mezi těmito léky a zda je to možný,že se mi ty příznaky vrátily.A ještě jeden dotaz.Při Ct plic mi našly na plicích fybrikační uzlíček.Můžete mi konktétněji říci co to je?Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Začnu od zadu dotazu, uzlíček je fibrozní (jizevnatá) tkáň, v podstatě vazivo, což nic neznamená. Co se týče sertralinu a citalopramu, tak jsou obě molekuly tzv. SSRI antdepesiva. Rozdíl v nich je minimální, klinicky nerozpoznatelný, někomu vyhovuje to, jinému jiné. Je naprosto jedno, co vám paní doktorka nasadí, účinek je stejný. S pozdravem

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x