Antidepresiva

Dobrý den, byla mi doporučena lehká AD typu SSRI, ovšem o AD kolují všude spíše negativní názory. Mám se něčeho obávat? Neudělá to ze mě zeleninu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nadměrných obav netřeba. Samozřejmně, že každý lék má své účinky léčebné a na druhé straně své účinky nežádoucí, nicméně výskyt nežádoucích účinků u SSRI je malý a právě tato jejich vlastnost vedla k rozšíření preskribce této lékové skupiny, oproti klasickým antidepresivům. Nejsou utlumující, takže neovlivňují reakční čas - určitě to z Vás neudělá "zeleninu". MUDr. Ivana Palčíková

MUDr. Ivana Palčíková
MUDr. Ivana Palčíková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance Brno - Modřice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: