Antidepresiva x alkohol

Dobrý den, Můj dotaz směřuje k léku Coaxil. Beru ho 40 dní, chci ho vysadit z jistých důvodu. Zá týden mám stužkovák a plánuji tam pít alkohol. Je týden na vysazení dostatečná doba aby to pro mě nemělo nežádoucí účinky? Děkuji Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Týden by měl na vyloučení Coaxilu z těla stačit. Chápu, že si chcete užít oslavu a kombinovat alkohol a Coaxil skutečně může být nebezpečné. Nicméně POZOR, Coaxil je lék ovlivňující psychiku a proto se musí vysazovat POSTUPNĚ během 1-2 týdnů, při náhlém vysazení hrozí různé psychické i fyzické problémy podobné abstinenčnímu syndromu! Dále nevím, proč Coaxil užíváte - předpokládám, že Vám ho z nějakého důvodu nasadil psychiatr - a měl by to být on, kdo o jeho vysazení bude vědět. Poraďte se s ním (a považujte se za jeho partnera, on Vás nemůže k užívání žádného léku nutit, ale chce Vám pomoct). Byť chápu, že dlouhodobé užívání antidepresiv má svá negativa (např. i v podobě nutnosti vynechání alkoholu), jejich vysazení Vám také může způsobit značné problémy.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+15 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: