Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,ve čvtrtek (1.11.12)jsem dobrala první platíčko antikoncepce .(Artizia) a podle návodu,mám týden na menstruaci,beru jí pravidelně v 8.30 ráno.Kdybych chtěla mít dnes s přítelem pohlavní styk a vzala si pilulku z druhého platíčka, neotěhotním ? A oddálím si tím o den menstruaci , nebo už musím čekat ,až mi menstruace, která mi má teď někdy začít zkončí ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání antikoncepce jste před otěhotněním chráněna i během 7 denní pauzy. Pokud byste chtěla posunout menstruaci, je třeba pokračovat v užívání antikoncepce bez pauzy tak dlouho, jak dlouho potřebujete nemenstruovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Potravinová alergie
Články: Potravinová alergie
Čím dál víc u nás i v...
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: