Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, užívám osmým dnem svoji první antikoncepci - Mercilon. Včera mi byla diagnostikována angína a nasazena antibiotika Ospen 1500. Z antibiotik se mi dělá na zvracení (což se mi dříve nedělalo) a podivně menstruuji. Obvykle má menstruace trvá 5 dní a není bolestivá, nyní nevím, jak dlouho trvá, ale už týden krvácím či krvavě špiním (takový krvavý hrudkovitý výtok), a od včerejška mne svědí poševní vchod. Menstruace byla navíc bolestivější a pozoruji i změny nálad. Může to být kombinací prášků a rozhozením hormonů? Příští týden se objednávám ke gynekologovi...mám poprosit o změnu antikoncepce?

Odpověď odborníka:

Antibiotika mají vliv na sníženou účinnost antikoncepce,počkejte až budete zdráva a teprve potom bych se rozhodoval o případné změně, svědění může být z toho,že při léčbě antibiotiky se často vyskytuje mykoza rozhodně navštivte gynekologa příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: