Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, užívám antikoncepční pilulky Artizia a teď mi moje lékařka předepsala antibiotika (cefuroximum axetili). Jaký vliv mohou mít antibiotika na působení antikoncepce?? Jsem pořád chráněná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mnoho studií potvrdilo, že běžná antibiotika nesnižují účinek hormonální antikoncepce. Tedy při užívání Cefuroximu jste chráněna před otěhotněním při současném bezchybném užívání antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x