Antikoncepce a brufen 400 a brufen 600

Dobrý den, zajímalo by mě, zda-li Brufen 400 a Brufen 600 mohou mít nějaké negativní dopad na působení antikoncepce? Užívám hormonální antikoncepci LOGEST (ovšem je to moje první antikoncepce a beru ji teprve druhý měsíc) a při mé poslední 7denní pauze mi bylo velmi špatně, takže jsem si vzala Brufen 400 (ráno) a poté jeden Brufen 600 (večer). To bylo v pondělí a ve středu mi pauza končila, takže jsem načala další plato HA, ale následující den jsem měla pohlavní styk. Může být díky Brufenu možnost, že jsem těhotná nebo ne? (chci podotknout, že beru antikoncepci svědomitě, pravidelně každý den v 17 hodin, jen jednou jsem si ji za celou dobu vzala v 17.30, což by ale, podle příbalového létáku, nemělo mít vliv na působení antikoncepce.) Předem děkuji moc za odpověď a přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Brufen 400 ani Brufen 600 nesníží nijak účinek antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
 
 
Čtyři zlatá pravidla pro udržení cukru pod kontrolou
Články: Čtyři zlatá pravidla pro udržení cukru pod kontrolou
Cukrovka se zdaleka neřeší...
Modřiny mohou být prvním projevem hemofilie
Články: Modřiny mohou být prvním projevem hemofilie
Hemofilie je dědičná...
Nemoci nehtů (3. díl)
Články: Nemoci nehtů (3. díl)
Se zvětšeným posledním...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemoci nehtů (1. díl)
Články: Nemoci nehtů (1. díl)
Poruchy a onemocnění nehtů...
Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Články: Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Slovo aneuryzma jste mohli...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: