Antikoncepce a menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění přes antikoncepci, užívám antikoncepci Lindinette a momentálně jsem dobrala 2.platíčko a již 3. den čekám na menstruaci a nic, ani obvyklé špinění. Zajímalo by mně i pro příště, za jak dlouho od užití posledního prášečku z platíčka se má dostavit menstruace. Mám docela strach, s přítelem máme častý pohlavní styk bez ochrany. Před týdnem mi nebylo dobře a měla jsem bolesti v oblasti podbříšku, a tak jsem si udělala těhotenský test a ten mi vyšel negativní. A kdybych náhodou byla těhotná, tak by mně zajímalo, zda mi moje gynekoložka či jiná paní doktorka může provést miniinterupci bez souhlasu rodičů, (ještě mi nebylo 18) když mám od mámy podepsaný papír o tom, že si se mnou paní doktorka "může dělat co chce" - nevím o čem přesně pojednává. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tabletky hormonální antikoncepce jsou velice spolehlivou antikoncpeční ochranou, a užíváte je právě proto, abyste neotěhotněla. Při pravidelném užívání zde riziko otěhotnění není prakticky žádné. Za jak dlouho se po dobrání poslední tabletky objeví krvácení, je do jisté míry individuální. Nevím, co přesně máte v souhlasu od maminky, nicméně zákrok jako je interrupce Vám bez souhlasu rodičů lékař neudělá.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: