Antikoncepce a štítná žláza

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné že přibírám po antikoncepci,nebo kvůli štítné žláze protože jim mín, a cvičim ale na váze mám víc a víc... už nevim co mám dělat :( potřebuju radu.. Děkuju za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hladovění nebo neúměrně nízký příjem potravy není cesta ke zhubnutí. Není důležitá jen hmotnost ale taky objem těla. Růst váhy může být zapříčiněn nárůstem svalové hmoty po cvičení. Tloustnutí může mít souvislost se špatnou funkcí štítné žlázy. Nárůst hmotnosti při užívání antikoncepce může být maximálně 0,5 kg, a vesměs se jedná o zadrženou tekutinu, ne tuky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: