Antikoncepce a těhotenský test

Chtela jsem se optat zda antikoncepce muze mit vliv na vysledek tehotenskeho testu? Beru antikoncepci skoro rok. Jenze s pritelem sem bohuzel zapominala ji brat.. ted mi byva po ranu spatne, boliva mne bricho a roste.Prasky beru dal, menstruaci myvam teze ale hodne slabou. Radci sem si udelala test ktery vysel negativne..Muze nejak tedy antikoncepce ovlivnit prubeh tehotenstvi a vysledky? Dekuji za odpoved..

Odpověď odborníka:

Užívaná antikoncepce výsledek těhotenského testu nezkresluje. Užívaná antikoncepce by případné těhotenství negativně ovlivnit neměla, obecně platí, že při podezření na těhotenství a při zjištění těhotenství se má hormonální antikoncepce ihned vysadit. Nejste -li si jistá, co Vaše obtíže způsobuje, je vždy lepší osobně vyhledat lékaře - v tomto případě Vás gynekolog prohlédne, podle potřeby odebere krev na vyšetření (je to přece jen přesnější než vyšetření těhotenství z moči), může doplnit UZ malé pánve.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: