Antikoncepce a zvracení

Dobrý den, mohla bych Vás, prosím, poprosit o radu? Již řadu let užívám Logest. Prášek beru pravidelně ve 20:00. V sobotu jsem si tabletku v tuto hodinu vzala, ale cca o půl desáté se mi udělalo velmi špatně a zvracela jsem. Jednalo se o 17. pilulku v platíčku (tedy 5. do konce platíčka). V neděli jsem si pak další pilulku vzala opět ve 20:00 a v pondělí odpoledne jsem s přítelem měla nechráněný pohlavní styk. Chtěla bych se zeptat, zda je tu pravděpodobnost, že bych byla těhotná? V příbalovém letáku je napsáno, že pokud zvracím 3-4 hodiny po užití pilulky, mám ji považovat za ztracenou. Pokud se mi to stane ve třetím týdnu cyklu, měla bych pak pokračovat dalším platíčkem bez přestávky?

Odpověď odborníka:

Ano, je to obvyklé doporučení, pokračovat dalším platíčkem bez přestávky, aby se nesnížila spolehlivost antikoncepce. Pravděpodobnost otěhotnění je minimální.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: