Antikoncepce artizi

Dobrý den,mám takový dotaz. Dobírám platíčko antikoncepce Artizia a poslední menstruaci jsem měla 6.3.13 , tedy když příští úterý (16.4) doberu platíčko ,měla bych mít pauzu na menstruaci ,ale když si potřebuji menstruaci odložit ještě o týden později (tedy bych začala brát další platíčko ještě týden) a pak bych si dala tedy pauzu na menstruaci ,jestli ,když si odložím menstruaci o ten týden na ten další ,jestli mohu s přítelem mít pohl,styk po dobu,kdy budu ještě brát ten týden z druhého platíčka a neotěhotním ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání antikoncepce jste před otěhotněním chráněna, a to i během plánovaných pauz. I v takovém případě, kdy pauzu odsunete o týden nebo o jinou dobu. Důležité je, abyste po pauze vždy využívala minimálně jedno celé platíčko.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: