Antikoncepce a žaludek

Dobrý den, nedávno mi zjistili refluxní chorobu jícni. Krom toho mi bylo sděleno, že mi nepracuje správně žlučník (má prý zvláštní přehnutý tvar a nepracuje tak jak by měl). To mělo vliv na to, že mi bylo špatně po jídle. Dnes po lékách je to lepší, ale někdy se mi stane stejně, že mám křeče v žaludku, je mi zle. Ráda bych věděla zda na tyto problémy nevadí hormonální antikoncepce (beru Minisiston). Zda bych se neměla zaměřit na jiný způsob antikoncepce. Děkuji předem

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Andreo, mezi nežádoucí účinky Minisistonu patří dle údajů výrobce nevolnosti, bolesti břicha, zvracení a průjem. Pokud se Vaše zažívací obtíže projevily až během jeho užívání, mohlo by se jednat o tento případ. Jediným způsobem, jak ověřit souvislost mezi užíváním Minisistonu a zažívacími obtížemi, je změnit přípravek hormonální antikoncepce a posoudit, zda došlo k úlevě. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: