Antikoncepce stodette

Dobrý den, když jsem si chtěla oddálit menstruaci na dovolené, tak jsem vynechala po 21 dnech pauzu, načla jsem nové plato a brala antikoncepci 7 dní. Poté jsem měla 7denní pauzu a po skončení jsem začala brát načaté plato. Dobrala jsem ho a bohužel jsem nenačla nové plato (takže jsem prášky brala jen 14 dní) a rovnou jsem si udělala pauzu na menstruaci. Teď beru další plato od začátku. Může to nějak ovlivnit účinek antikoncepce? Pokud ano, za jak dlouho bude účinek 100%? Děkuji, přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nedoberete celé plato antikoncepce, může to výrazně snížit účinek antikoncepce. Nyní po zahájení užívání dalšího plata bude vhodné týden až dva používat ještě další ochranu (kondom).

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: