Artroskopie kolene

Dobrý den, před 5 týdny jsem byla na artroskopii kolene, zašili mi meniskus a měla jsem i přetrhlý křížový vaz, ale s ním nic nedělali (měla bych jít pak na plastiku).chodila jsem o berlích 5 týdnů a nesměla na to stoupnout..tento týden čili 11.6.2012 mi sundali ortézu a dali mi francouzké berle a můžu plně našlapovat a cvičit..jsou to 4 dny,už našlapuju docela dobře, ale furt se mi nedaří pokrčení kolene, jen tak 35 stupnů..i přes bolest se to snažím krčit,ale jako kdybych měla ty klouby přilepené k sobě a koleno (kolem čésky a spodní strana kolene) mám furt opuchlé..mám si s tím dělat starosti? nebo je ještě brzo a mám se snažit dál cvičit?..Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Pokud jste vůbec nerehabilitovala v tom případě takové omezení hybnosti je možné. Po artroskopii je třeba předpokládat, že anatomické poměry v koleně jsou v pořádku a plnému cvičení a rozsahu hybnosti by nic nemělo bránit. Obraťte se na rehabilitačního lékaře a s ním na fyzioterapeuta i intensivnímu cvičení alespoň 3 x týdně a cvičit podle instruktáže i doma. Jinak informujte vašeho ortopeda při kontrole.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: