Artroza

diagnoza Deformace spondyoza L2-5. chondroza L5/S1 Napřímení krční lordozy s blokavým postavením C5/6 Chondroza plotenek C4/5/6 Lehčí deformace spondyloza C4-6 Mohu se optat co mě konkrétně je .Bolesti mám neustale rehabil.mi nepomohli opstřiky taky ne infuze taky ne jehličky taky ne.žadný doktor mě konkrétně neřekne co mě vlastně je měsíčky už nemám 15.let může to stím taky nějak souviset.Práci pořádně vykonávat nemohu jelikož nemohu kolikrát ani stát.Kdybych zažádala o častečný duchod dostala bych ho.Děkuji za radu paní Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Podle popisu rentgenového vyšetření jsou na vaší páteři patrné degenerativní změny. Tedy zjednodušeněně řečeno, změny z opotřebení. Toto opotřebení páteře může souviset s věkem (nevím kolik je vám let) a také se zatížením páteře v průběhu života (náročná fyzická práce, zvedání a nošení břemen) a velmi pravděpodobně je příčinou vašich bolestí. Léčba těchto potíží patří do rukou neurologa. Spočívá v rehabilitaci a dlouhodobém cvičení (je třeba cvičit sama pravidelně každý den). Dál je možné užívat léky proti bolesti, které sice změny na páteři neodstraní, ale mohou vám pomoci od bolesti a bolestivého stažení svalů podél páteře. Krajní možností je operace páteře, ale tu musí navrhnout neurochirurg. O částečný invalidní důchod žádá praktický lékař na základě návrhu lékaře specialisty (ve vašem případě neurologa). Ptáte se ještě na možnou souvislost bolestí s nepřítomností menstruace. Je možné, že kromě degenerativních změn na páteři trpíte ještě osteoporozou, tedy řídnutím kostí, na rentgenu takové změny popsány nejsou, ale přesnějším vyšetřením pro toto onemocnění je tzv. denzitometrie, na kterou vás může objednat váš praktický lékař.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: