Artroza

Dobrý den, před 4 roky mi byla diagnostikována artroza kolen.Užívám 2x ročně Condrosulf, nyní zkouším Dona.Poměrně bez efektu, léky na bolest Aulin, Nimesil-jen občas.Letos v létě mi začaly silné bolesti ramenních kloubů, velmi omezený pohyb, v noci bolest.Obávám se ztráty soběstačnosti-problémy s oblékáním, neudělám dřep, nekleknu, nevylezu z vany.Artritidu nemám, revmatoložka usuzuje periartritidu-elektroléčba bez efektu.Zjišteny Chlamydie pneumoniae igG 1,819.na rengenu ramenních kloubů výrazná !!artroza vlevo (ač nejsem levák)mírná vpravo.S koleny jsem byla u několika ortopedů, jeden kvalifikoval stupen I, druhý III,další zase II.Je možná nějaká léčba?Laser,ortokine,rázová vlna,jáchymovské krabičky?Je mi "teprve" 52 let.Výměny kloubu se velmi obávám a hlavně - je to příliš brzy a netuším zda existuje náhrada i u ramen?Váha při výšce 168 78 kg.Za Vaši odpověd velmi děkuji.Zdraví Pavlína Čechová

Odpověď odborníka:

Endoprotézy ramnních kloubů se běžně operují, ale jistě to u vás nebude aktuální. Rovněž na kolena jste v podstatě dosud mladá. Stála by za úvahu metoda ACP, aplikace vlastní upravené krve se stimulujícími krevními destičkami do kloubu. Záporem je, že tento úkon pojišťovny neplatí, ale právě pro váš případ by tato metoda patrně byla vhodná. Konsultujte v toimto smru vašeho ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: