Atb duomox + candida

Dobrý den, poprosím o radu. Dlouhodobě se léčím s kvasinkou a minulý týden jsem na sobě našla klíště. Vzhledem k tomu, že to svědilo, kolem jsem to zdárně drbala a výsledkem je modřina. Zarudlá tečka uprostřed, kolem bílé a okolo modřina (ne po celém obvodu). Doktor mi předepsal DUOMOX 1000. Vzhledem k tomu, že se léčím s kvasinkou nechce se mi do užívání ATB, které mají vyloženě napsáno...sklon k mykózám. Existují nějaká ATB, která jsou šetrnější nebo mám vyčkat, jak se bude vyvíjet kousnutí po klíštěti? Děkuji

Odpověď odborníka:

Výhodou Duomoxu je, že je velmi šetrný a prakticky netoxický. Pravděpodobnost mykózy se dá snížit současným užíváním probiotik (laktobacily, Hylak forte, bílé jogurty s živou kulturou atd.). Existují alternativy, např. doxycyklin (Deoxymykoin, Doxybene), u nichž je riziko vzniku mykózy nižší, tato antibiotika však mají zase jiné nežádoucí účinky, např. nevolnost, zvracení atd. Na předcházení a léčení vaginálních mykóz doporučuji i Wobenzym, který je vhodným doplňkem antibiotik, zvyšuje jejich účinnost.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: