Atypické buňky na čípku

Dobrý den, při poslední kotrole na gynekologii nedopadly dobře stěry děložního hrdla. Laboratoř prokázala abnormální shluky buněk. Měla jsem přijít za tři měsíce na stěry nové, nijak jinak se to neřešilo. Mezitím jsem zjistila,že jsem těhotná. Nyní jsem v 8.týdnu těhotenství a čekám na stěry nové celé tři týdny, to opravdu nejde udělat někde rychleji?Mohou mi pak dělat biopsii,když to bude nutné?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, atypie buněk neznamená ještě žádné špatné zprávy. Někdy se právě při čekání nález upraví, stejně tak vlivem těhotenství a změn hormonálních hladin, se může stav čípku i zlepšit. V těhotenství se většinou nic nedělá, čeká se a nález se ošetřuje až po porodu. Domluvte se na více informacích se svým gynekologem, abyste mohla být klidnější, hlavně co za atypii buněk našel a jaké změny jsou při kontrolním nálezu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Stres a zimní únava? 7 tipů, jak je zkrotit
Články: Stres a zimní únava? 7 tipů, jak je zkrotit
Krátké dny, vstávání za tmy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: