Aulin

moj muž užíva aulin uz asi štyri mesiace-denne na bolesť chrbtice,pritom si kludne vypije aj pivo alebo destilat, niekedy si da aj tri tabletky denne,citala som ze sa to smie uzivat len tri tyzdne.neda si povedat,cim je ohrozeny?velmi sa o neho bojim.Kveta Teplice.dakujem

Odpověď odborníka:

Aulin se dnes doporučuje podávat jen krátkodobě a jen jako lék tzv. druhé volby. Při bolestech kloubů se již nemá podávat vůbec, jde totiž o chronické stavy, při nichž jsou vhodnější méně toxická léčiva. Při současném užívání Aulinu a alkoholu hrozí riziko selhání jater, kromě toho mj. i poškození žaludku. Doporučuji tedy abstinenci od alkoholu a užívat bezpečnější léčiva na bolesti, např. ibuprofen (Brufen) atd.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+27 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Neviem | Od: Michal | 14.7.2014 23:04
Neviem, odkial mate informaciu o toxicite aulinu a
naopak bezpecnosti ibobrufenu? Lebo dostupne
vyskumy ukazuju pravy opak
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x