Autoimunitní zánět štítné žlázy

Dobrý den, vzhledem k neplodnosti mi byla vyšetřena štítná žláza. Hladiny hormonů mám v pořádku, ale Anti TPO mám 254 Iu. Jsem již objednaná k lékaři, ale čekací doba je 2 měsíce. Chtěla bych se zeptat zda to souvisí s neplodností a jak velké obavy mám mít. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou hladiny hormonů štítné žlázy v normě, je spíše méně pravděpodobné, že by byla štítnice příčinou neplodnosti. V úvahu se ale někdy berou přímo hladiny hormonů, nikoliv jen to, jestli jsou takzvaně "v normě" (teď nevím, jestli jsem to vysvětlila dostatečně srozumitelně).V každém případě, pokud by se ukázalo, že to příčinou neplodnosti je, je to poměrně snadno řešitelný problém. Jinak pokud byste měla zájem, v naší ambulanci poskytujeme těhotným ženám i ženám přejicím si otěhotnět přednostní termíny nejpozději do dvou týdnů. V našem týmu pracuje paní doktorka se specializací na tuto problematiku. Hezký večer a přeji hodně štěstí.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: