Ayreen a antibiotika augmentin

Dobrý den, chtěla bych se zeptát ohledně snížení účinnosti antikoncepce pri užívání antibiotik. Vím že jste tu měli určitě hodně podobných dotazu ale žádný mi zatím nedal přímou odpověď. Ayreen beru už přez půl roku a v ponděli 15.12 jsem onemocněla a doktor mi vypsal antibiotika Augmentin na 4-5 dnu. Včera 19.12 jsem dobrala antibiotika. Měla jsem vedlejší účinky (zažívací protože jako je průjem atd) ale prášky jsem brala bezchybně pořád ve stejnou dobu kolem šesté večer. V přibalový letáku se píše, že penicelin to snižuje a že se musí používat další ochrana jako je kondom. Tak jsem se chtěla zeptát jestli je to opravdu tak, že se ta účinnost sníží a je možné otěhotnět nebo si nemám dělat starosti. A také jestli je to tak, tak za jakou dobu by se to urovnalo a byla bych plně chráněna. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Již jsem vám odpověděl,antibiotika v kombinaci s průjmem mohou účinek snížit,použití kondomu je více než vhodné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: