Azalie v prvním měsíci těhotenství

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně užívání hormonální antikoncepce (azalia) v prvním týdnu těhotenství. Lékařka mne odeslala na prvotrimestrový screening, který mi ovšem na genetice odmítli udělat a automaticky mne směřují na odběr plodové vody. Z tohoto vyšetření mám však obavy. na ultrazvuku byl nález normální, v rodině žádnou genetickou zátěž nemáme, je mi 25... Zajímalo by mne tedy, jeli riziko opravdu tak vysoké - podotýkám že mi bylo vyšetření doporučeno opravdu "jen" na základě rodinné anmnézy, mého věku a té Azalie v prvním měsíci. Děkuji za vyjádření. Odpověď odborníka: Nechápu váš dotaz, píšete,že v rodině není zátěž a při tom,že vám doporučili amniocentézu na základě rodinné anamnézy, věk 25 let také není indikace k odběru plodové vody,prvotrimestrový screening se dělá naprosto běžně. Příjemný den MUDr. Jan Sládeček Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Železniční nemocnice Praha ...pane doktore a o to právě jde...absolutně nechápu, proč od vyšetření odstoupili(prvotrimestroý screening) a rovnou mne posílají na odběr plodové vody. Ptala jsem se tedy na míru rizika z hlediska užívání Azalie v prvním měsíci těhotenství. Děkuji za vyjádření.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle mého názoru stačí prvotrimestrální screening, ale proč Vás posílají rovnou na odběr plodové vody, to byste se měla ptát genetika, který Vás poslal...

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: