Bederní páteř, vertigo

Dobrý den, Trpím již několik let bolestmi zad. Letos jsem byla v pracovní neschopnosti od ledna do května s tím, že problém může souviset i s psychickým stavem. Byla jsem ale i na CT bederní páteře, protože bolest mi vystřelovala i do levé dolní končetiny. Výsledky CT – L 4/5 mělká mediolaterální intraforaminální protruse vpravo do 3 mm. L 5/Sl – pokročilá osteochondrosa disku s vakuovým fenoménem. Ve všech segmentech incip. def. spondilosa. Pak se k tomu ještě přidaly závratě, zalehnutí v uších a několik dní jsem se motala. Neurolog mi předepsal Betaserc, po kterém se stav trochu upravil, ale pořád cítím tlak v hlavě a do levého ucha. Některé zvuky mi tento tlak také vyvolávají. Hlava se mi zdá těžká, trvá to už měsíc a půl. Na kontrolu mám jít až po dobrání Betasercu, cca za tři týdny. Je mi 48 let a problémy mi znepříjemňují život. Co se s tím dá dělat ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mileno, podle vyšetření je v bederní páteři mírně ustřelená ploténka a navíc jsou patrné degenerativní změny plotének. Při těchto nálezech jsou spíše doprovodné bolesti zad nebo někdy necitlivost až vynechání nohou. Závratě budou pravděpodobně způsobeny jiným mechanismem - buď nález v krční páteři nebo ve vnitřním uchu - u neurologa jste na správném místě. Vyčkejte do další kontroly, pak případně provede lékař další vyšetření. S nálezem v bederní páteři se moc dělat nedá, pokud se nepodaří dostat ploténku zpět na své místo. To je možné do určité míry rehabilitací a správným cvičením - na ortopedii Vám jistě poradí, jak přesně cvičit. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: