Borelioza

Dobrý den.Měla bych dotaz ohledně boreliózy.Dcera měla zhruba před rokem klíště, teprve před 8měsíci jsme zjistili že má boreliózu.Obvodní lékař ji nasadil na 14 dní antibiotika (Amoksiklav).Po té co dcera dobrala antibiotika jsme šly až po dvou měsících na kontrolní odběr jestli je už vše v pořádku. Ovšem lékař nám řek že dcera má stále boreliózu. Když jsem se ho ptala v jakém množství, tak mi řek že v tom nejnižším a že máme přijít za pul roku opět na odběr krve. Po pul roce jsem s dcerou šla opět na odběr krve, během pul roku se nic nezměnilo a dcera má stále boreliózu, ale prý v nejnižším stadiu. Proto bych se vás chtěla zeptat, jestli postup lékaře je správný. Jestli by nemnělo dojít k přeléčení? Děkuju předem, s pozdravem Cupáková.

Odpověď odborníka:

Určitá hladina protilátek může i po léčbě přetrvávat delší dobu, důležité je, že došlo k jejich poklesu. Zda znovu přeléčit či ne záleží na individuální situaci, pokud máte pochybnosti, obraťte se na infekční oddělení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: