Borelióza

Už 2 roky mám podezření na boreliózu, byl jsem na vyšetření, paní doktorka mi nechala udělat prý ty nejlepší dostupné testy v ČR a prý jsem v pořádku, ale moje příznaky se pořád stupňují. Začalo to bolestmi hlavy, kloubů, páteře, únavou, potom to bylo asi půl roku v pořádku, teď mě trápí stejné příznaky plus ještě problémi s herpetickými viry a opary, slabá imunita, píchání jakoby pod kůži a po celém těle, brnění rukou, pocení a návaly horka, ztuhlost krčních svalů a bolesti zad a páteře, zvětšené uzliny citlivé na silnější zmáčknutí, pískání v uších, potíže se soustředěním - hodně velké. Chtěl bych se zeptat, jaká je šance že se na boreliózu nepřijde ? Jaké všechny testy bych musel prodělat abych si mohl být stoprocentně jistý jestli borelózu mám nebo ne ? Je borelióza po dvou letech pořád poměrně dobře léčitelná, nebo už by bylo pozdě ? Můžu mít trvalé následky ? Pokud by borelióza vyvolala zánět mozkových blan, poznalo by se to u doktora podle mozkomíšního moku ? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud vaše krevní testy vyšly negativní na boreliózu, je velmi málo pravděpodobné, že tato nemoc způsobuje vaše obtíže. Jediný způsob jak lze prokázat neuroboreliózu (mozkovou formu boreliózy) je provedení lumbální punkce, odebrání mozkomíšního moku a jeho vyšetření na lymskou boreliózu. Obraťte se prosím na spádovou neurologii či infekční oddělení.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: